péntek, május 29, 2020
image image image image image image image image
Fontos információk A tanáv hátralevő részével, tankönyvek visszaszolgáltatásával, ballagással, bizonyítványok kiosztályával, ügyelettel és felzárkóztatássak kapcsolatos fontos információk olvashatók itt...
Ebéd rendelési lehetőség Kérjük a szülőket, ha igényt tartanak az ebéd elvitelére, vagy az iskolai ügyelet igénybevétele mellett az étkezésre is azt május 27-én 16 óráig a közétkeztetési ügyintézőnél jelezzék!
Beiratkozás 2020/21. tanévre Értesítjük az érintett szülőket, hogy a 2020/2021. tanévre történő általános iskolai beíratásokra a rendkívüli helyzettre való tekintettel rendhagyó módon kerül lebonyolításra. Minden ezzel kapcsolatos részletet elolvashat az alábbi cikkben..
Adatkezelési tájékoztató Tisztelt Szülők! Két fontos dokumentumot olvasható itt a digitális oktatás során alkalmazott adatkezelési előírásokról.
Szülői tájékoztató Tisztelt Szülők! A koronavírus járvány terjedése miatt kialakult intézkedésekről és egyéb fontos információkról fogunk itt mindig tájékoztatást adni... AZ EBÉDBEFIZETÉS JELENLEG SZÜNETEL!
Szabadidős foglalkozás 03.04.  Március 4-én a Rákóczis Szerdák keretén belül szabadidős foglalkozásokon vehettek részt az óvodások. A kézműves foglalkozáson a gyerekek a HÁROM Pillangó című mese hallgatása közben a színtelen pillangók szárnyaira gyönyörű színeket varázsoltak. 
Operaház „Nagyköveti” Programja Iskolánkban az Operaház „Nagyköveti” Programja október 1-vel a Zene Világnapja alkalmából megrendezett rendhagyó órákkal kezdődött, ahol az Operaház operaénekesei vezették be a gyerekeket ebbe a fantasztikus világba, remélve, hogy megszeretik a zenének ezt a műfaját is.
Sulikuckó 02.26. Február 26-án az Iskolaváró Sulikuckóra jöttek hozzánk a nagycsoportos óvodások, akikkel január óta hétről-hétre találkozunk beiskolázási programunk részeként a Rákóczis Szerdákon.

19.12.10.

Életmentést tanultak a rákóczisok

350 felső tagozatos diák sajátított el alapvető elsősegélynyújtó gyakorlatokat ma (csütörtök) délelőtt a II. Rákóczi Ferenc Általános Iskolában. A Legelsősegély Alapítvány munkatársai tavaly az intézmény pedagógusainak tartottak oktatást.

eletmento.01

Magyarországon a felnőtt lakosság körében az életmentő elsősegély nyújtására képes emberek aránya jelenlegi 0,3 százalékos.

eletmento.04

Az európai átlag ezzel szemben 60-85 százalék. A fővárosi Legelsősegély Alapítvány néhány éve azért alakult, hogy ezen az arányon javítson, a fiatalabb és idősebb korosztály körében egyaránt.  

eletmento.02

A II. Rákóczi Ferenc Általános Iskolában már második alkalommal jártak, tavaly a pedagógusoknak, ma (csütörtök) délelőtt pedig a felső tagozatos diákoknak mondták el és mutatták meg, mit kell tenniük, ha például egy társuk elveszti az eszméletét. A szakemberek – érdeklődő tekintetek mellett- szemléltették is azt, hogy milyen fontos teendők vannak a mentők kiérkezéséig annak érdekében, hogy az eszméletlen beteg nagyobb eséllyel maradjon életben.

eletmento.03

Cikk forrása: hiros.hu

Fotók: hiros.hu

Videó a rendezvényről


Ki olvas minket?

Oldalainkat 38 vendég böngészi
Ma, Magdolna napja van. Holnap Janka és Zsanett napja lesz.