szombat, szeptember 26, 2020
image image image image image image image image
Petőfi Sándor Szavalóverseny Iskolánk évek óta minden év tavaszán megrendezi a Petőfi Sándor Szavalóversenyt. A koronavírus-járvány miatt ezt a versenyt március 11-én nem tudtuk megtartani. A rendezvényre 2020. szeptember 22-én kedden került sor. A verseny a Kecskemét Megyei Jogú Város Önkormányzatának Városi Támogatási Programja részeként került megrendezésre. Hiros.hu cikk.
Ebéddel kapcsolatos információk Ebédrendeléssel, lemondással és fizetéssel kapcsolatos információk olvashatók itt.
Középiskolák nyílt napjai Kedves Nyolcadikosok! Kedves Szülők! A Kecskemét környéki középiskolák 2020/2021-as tanévre várhatóan meghirdetett nyílt napjairól lehet itt tájékozódni.
Környezetvédelmi fotópályázat értékelése A járvány miatti iskolabezárás okán szeptemberre voltunk kénytelenek elhalasztani. Remélem továbbra is kritikus szemmel nézitek a környezetetekben előforduló jó és rossz példákat! Hogy tanuljunk belőlük, próbáljuk a jókat ellesni a kártékonyakat megváltoztatni, elkerülni.  
Szeptember 1-től érvényes szabályok Tisztelt Szülők, a szeptember 1-től érvényes különleges szabályokat ismertetem Önökkel.
Menő menzák Menő menzák az iskolákban – Egészséges étkezést és életstílust népszerűsítő programok pályázat lehetőséget biztosított, hogy egy éven keresztül rendezvények, vendégelőadók színesítsék hétköznapjainkat. Programjaink népszerűek voltak a diákok és a szülői közösség körében is. A pályázatban vállalt programok megvalósítása sikeresen lezárult.
Fontos információk A tanáv hátralevő részével, tankönyvek visszaszolgáltatásával, ballagással, bizonyítványok kiosztályával, ügyelettel és felzárkóztatássak kapcsolatos fontos információk olvashatók itt...
Beiratkozás 2020/21. tanévre Értesítjük az érintett szülőket, hogy a 2020/2021. tanévre történő általános iskolai beíratásokra a rendkívüli helyzettre való tekintettel rendhagyó módon kerül lebonyolításra. Minden ezzel kapcsolatos részletet elolvashat az alábbi cikkben..

19.12.10.

Életmentést tanultak a rákóczisok

350 felső tagozatos diák sajátított el alapvető elsősegélynyújtó gyakorlatokat ma (csütörtök) délelőtt a II. Rákóczi Ferenc Általános Iskolában. A Legelsősegély Alapítvány munkatársai tavaly az intézmény pedagógusainak tartottak oktatást.

eletmento.01

Magyarországon a felnőtt lakosság körében az életmentő elsősegély nyújtására képes emberek aránya jelenlegi 0,3 százalékos.

eletmento.04

Az európai átlag ezzel szemben 60-85 százalék. A fővárosi Legelsősegély Alapítvány néhány éve azért alakult, hogy ezen az arányon javítson, a fiatalabb és idősebb korosztály körében egyaránt.  

eletmento.02

A II. Rákóczi Ferenc Általános Iskolában már második alkalommal jártak, tavaly a pedagógusoknak, ma (csütörtök) délelőtt pedig a felső tagozatos diákoknak mondták el és mutatták meg, mit kell tenniük, ha például egy társuk elveszti az eszméletét. A szakemberek – érdeklődő tekintetek mellett- szemléltették is azt, hogy milyen fontos teendők vannak a mentők kiérkezéséig annak érdekében, hogy az eszméletlen beteg nagyobb eséllyel maradjon életben.

eletmento.03

Cikk forrása: hiros.hu

Fotók: hiros.hu

Videó a rendezvényről


Ki olvas minket?

Oldalainkat 29 vendég böngészi
Ma, Jusztina napja van. Holnap Adalbert napja lesz.