kedd, március 19, 2024
ROKSTORIES ERROR: File not found: images/stories/CIKKEK/2023/tigris%20vadaskert/pngtree-cartoon-tiger-paw-tiger-pattern-than-heart-love-vector-illustration-png-image_8887443.png
image image image image image image image image
Táncverseny Csömörön Tánciskolás verseny volt a Rákóczis táncosokkal 2024. február 10-én vasárnap.
Kölyökatlétika Iskolánkban már hagyomány, hogy megrendezésre kerül a város nagycsoportos óvodásai között a Kölyökatlétika verseny.
Rákóczis szerda Iskolánk beiskolázási programja a második félévben is folytatódik. Idén az első alkalomra január 10-én került sor. A Rákóczis Szerda keretében a hozzánk érkező óvodások ez alkalommal sportfoglalkozáson vettek részt. Tanítóink, játékos, szórakoztató, és fejlesztő feladatokkal készültek a gyerekeknek.
Szibériai tigris örökbefogadás Iskolánk felső tagozatos tanulói és a zöldkörösök már negyedik éve, a 2023/2024-es tanévben is, örökbe fogadták a Kecskeméti Vadaskert szibériai tigriseit.
Pályaorientációs nap Intézményünkben 2023. október 21-én tanulóinknak Pályaorientációs Napot szerveztünk.
Cseh diákok Kecskeméten Iskolánk 2023. október 2-6-a között fogadta a Základní škola 10 fős diákcsoportját és két kísérő tanárukat Dobřichovice városából.
Nevelőtestületi értekezlet Nevelőtestületünk nagy megtiszteltetésnek érezte, hogy Oravecz Márta tankönyvszerző, nemzetközi szaktekintély tartott továbbképzést számunkra...
Állatok világnapja A közelgő Állatok világnapja alkalmából a 6. a osztály szeptember 22-én látogatást tett a Kecskeméti Vadaskertben, amely egyben az Iskolások Hete is volt.

19.12.03.

Pénzügyi pályázat

A Pénzügyminisztérium „Pénzügyi tudatosságra nevelő iskola” elnevezésű pályázatán sikerrel szerepeltünk

Alapítványunk a Pénzügyminisztérium által 2019. augusztus 14-én kiírt „Pénzügyi tudatosságra nevelő iskola” elnevezésű pályázatán 3 000 000 Ft támogatást nyert. Ezt az összeget a pályázathoz benyújtott „Pénzügyi ismeretek bővítése a Suli(köz)ért, avagy vállalkozásunk egy KÖZÉRT, a közért   elnevezésű iskolai programunk megvalósításához használhatjuk fel.

A programunk legfőbb célja iskolánk tanulói pénzügyi tudatosságának fejlesztése.

A bekapcsolódó diákok olyan hasznos ismeretekre tesznek szert a részvétel által, ami segíteni fogja őket a gazdaságilag és pénzügyileg stabilabb jövő megalapozásában. Szeretnénk megtapasztaltatni programok által, hogy a pénzügyi tudatosság az értelmes lét fontos része, meg lehet tanulni jó döntéseket hozni, amelynek szükséges feltétele a megfelelő tudás.

A külső helyszíneken a kis-, közép- és nagyvállalkozások, pénzintézetek működéséről gyűjtenek tapasztalatokat, élményeket. Ezek a foglalkozások oly módon formálják a tanulók szemléletét, hogy képessé váljanak a rendelkezésükre álló forrásokkal való gazdálkodásra, beleértve a pénzzel való bánni tudást is. Így a programunk által a felújított, felszerelt tankonyhánk hasznosítására épülő “vállalkozás” beindításához szükséges ismereteket megszerezhetik a diákok.

A matematikai, pénzügyi ismereteket ötvözve a programozással a tanulók saját fejlesztésű, modernizált „Gazdálkodj okosan!” társasjátékot alkotnak. A sajátfejlesztésű játék sikeres tesztelése után iskolai programokon mindenki által elérhető lesz, sőt versenyt is beterveztünk a felsősök részére.

A pályázat keretein belül beszerzésre kerül többek között 3d nyomtató, lamináló gép, színes lézernyomtató és tabletek.

A projektbe bevont osztályok: 3.a, 3.b, 6.a, 6.b, 7.d, de más osztályból is várjuk az érdeklődő diákok jelentkezését a szakkörökre, melyekről a részletes információk hamarosan elérhetők lesznek.

Hisszük, hogy a mai iskolának alapvető szerepet kell vállalni abban, hogy a tanulók tudatos fogyasztókká váljanak, és környezet- és egészségtudatos egyénekként nőjenek fel.

Borosné Hegedűs Ilona, Koller István, Pap-Gömöry Erika, Szliváné Rab Mária, Valkai-Bartók Ildikó

pedagógusok

Ki olvas minket?

Oldalainkat 38 vendég böngészi
Ma, József és Bánk napja van. Holnap Klaudia napja lesz.