péntek, január 17, 2020
image image image image image image image image
Kölyökatlétika Idén is megrendezésre került január 15-én a beiskolázási programunk egyik sportrendezvénye a Kölyökatlétika. A sportos délelőttre becsatlakoztak a Csiga-Biga- Árpádvárosi, a Kálmán Lajos utcai, a Piarista óvoda, a Bíró Lajos utcai Tündérkert, a Teknősvár, valamint a Hosszú utcai óvoda gyermekei.
Sulikuckó 01.08. Idén újra elkezdődött a várva várt beiskolázási programunk. Január 8-án az Iskolaváró Sulikuckóra három óvodából jöttek hozzánk a gyerekek. Az óvodások különböző foglalkozásokon vettek részt, miközben megismerkedtek a leendő elsős tanító nénikkel és az iskolai környezettel is barátkozhattak...
Jakabszállási teremtorna Tornagyőztes az I. korcsoportos focicsapatunk a Jakab kupán Iskolánk 1-2 osztályos labdarúgócsapata pénteken Jakabszálláson vett részt teremtornán. A meghívott hat csapat két csoportban körmérkőzést játszott, majd következtek a helyosztó mérkőzések. 
Lions Szemszűrés iskolánkban 2019. márciusában a Kecskeméti Lions Club tagjai a Kuti Optika munkatársainak segítségével 140 alsó tagozatos kis diák szemét vizsgálták meg. Idén ennek a programnak a folytatásaként január 8-án az akkor kimaradt osztályok tanulóinak körében végezték el a szűrést. Az ingyenes látásvizsgálat lehetőségében újabb 135 diák részesült. SAJTÓMEGJELENÉS.
Elsősegélynyújtó Verseny December 4-én Elsősegélynyújtó Csapatversenyen vettünk részt A Kecskeméti SzC Szent Györgyi Albert Szakgimnáziuma és Szakközépiskolájában. A csapat tagjai voltak: Kovács Vivien 8. a csapatkapitány, Kenderes Kinga 8.a, Végh Laura Fanni 8.a, Kovács Edit 8.b
Életmentést tanultak a rákóczisok 350 felső tagozatos diák sajátított el alapvető elsősegélynyújtó gyakorlatokat ma (csütörtök) délelőtt a II. Rákóczi Ferenc Általános Iskolában. A Legelsősegély Alapítvány munkatársai tavaly az intézmény pedagógusainak tartottak oktatást. A cikk a hiros.hu-n olvasható...
Japán-magyar baráti társaság sajtótájékoztató A II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola 6. c osztálya hétfőn délelőtt műsorral fogadta hazánk lányát, aki ilyen sokat tett a két nemzet barátságáért és a japán kultúra iránt érdeklődő magyar emberekért. Sandy őszinte lenyűgözöttséggel figyelte az éneklő diákokat és Nagy Denisz táncát. A cikk a hiros.hu-n olvasható...
Pénzügyi pályázat Alapítványunk a Pénzügyminisztérium által 2019. augusztus 14-én kiírt „Pénzügyi tudatosságra nevelő iskola” elnevezésű pályázatán 3 000 000 Ft támogatást nyert. Ezt az összeget a pályázathoz benyújtott „Pénzügyi ismeretek bővítése a Suli(köz)ért, avagy vállalkozásunk egy KÖZÉRT, a közért   elnevezésű iskolai programunk megvalósításához használhatjuk fel.

19.11.26.

Fogódzó Jótékonysági Gála

Évek óta hagyomány már a II. Rákóczi Ferenc Általános Iskolában, hogy megrendezésre kerül a FOGÓDZÓ Jótékonysági Gálaműsor, amelyen az intézmény diákjai lépnek fel, megmutatják tehetségüket társaiknak, szüleiknek, rokonaiknak és barátaiknak.

November 22-én iskolánk egy időutazáson vett részt, a sportcsarnok pár órára igazi színházteremmé vált.

RPY 3813

Az osztályok lelkesen készültek, hogy előadásaikkal elrepítsenek bennünket a múltba és a jövőbe.

RPY 3867

Elvis nem csak a vásznon, de a színpadon is megelevenedett. A Rock and Roll érzés sem maradhatott ki. Szüleink, nagyszüleink tornaórája került elsőként bemutatásra elsős sportosztályunk jóvoltából.

RPY 3842

A középkori jelmezekben a Lovagregény című film báljába csöppentünk. A Pál utcai fiúk játszottak a Grundon, míg a 8. évfolyam rap stílusban adta elő mondókáját. Egy jövő énekóráján is részt vettünk, majd ismét egy távolabbi korba helyeztük át székeinket, ahol a fáraók birodalma várt. A gyönyörű jelmezek és ötletes, látványos díszletek, a káprázatos fények és a lüktető zene röpítettek át bennünket egyik korból a másik korba. A népzene és néptánc, de a pop műfaja is hallatta hangját. A közönség együtt énekelte a diákokkal az ismert slágereket.

RPY 3826

Az időutazás kétségtelenül megtörtént. Minden újabb fellépő egy új korszakot vetített elénk, az adott kor jellemzőivel, hűen átadva azt a közönségnek.

RPY 3865

Folyamatosan repültünk a korok szárnyán, nem volt idő az álldogálásra.

RPY 3837

Ezen az estén mindenki megmutatta mit tud, a kreativitás, a látványos megoldások, a gyerekek ráhangolódása a választott korra, olyan összhangban volt, hogy a közönség egyik ámulatból esett a másikba. A gyerekek gondoskodtak róla, hogy senki ne unatkozzon.

RPY 3844

A Gálából származó bevételt az iskolában működő Fogódzó Gyermeksegélyezési Egyesület, a rendezvény szervezője kapta, mely szociális támogatást nyújt azoknak a tanulóknak, és családtagjaiknak, akik önhibájukon kívül kerültek nehéz anyagi helyzetbe.

RPY 3858

szöveg: Borsos Andrea

Ki olvas minket?

Oldalainkat 50 vendég böngészi
Ma, Antal és Antónia napja van. Holnap Piroska napja lesz.