csütörtök, augusztus 06, 2020
image image image image image image image image
Menő menzák Menő menzák az iskolákban – Egészséges étkezést és életstílust népszerűsítő programok pályázat lehetőséget biztosított, hogy egy éven keresztül rendezvények, vendégelőadók színesítsék hétköznapjainkat. Programjaink népszerűek voltak a diákok és a szülői közösség körében is. A pályázatban vállalt programok megvalósítása sikeresen lezárult.
Fontos információk A tanáv hátralevő részével, tankönyvek visszaszolgáltatásával, ballagással, bizonyítványok kiosztályával, ügyelettel és felzárkóztatássak kapcsolatos fontos információk olvashatók itt...
Ebéd rendelési lehetőség Kérjük a szülőket, ha igényt tartanak az ebéd elvitelére, vagy az iskolai ügyelet igénybevétele mellett az étkezésre is azt május 27-én 16 óráig a közétkeztetési ügyintézőnél jelezzék!
Beiratkozás 2020/21. tanévre Értesítjük az érintett szülőket, hogy a 2020/2021. tanévre történő általános iskolai beíratásokra a rendkívüli helyzettre való tekintettel rendhagyó módon kerül lebonyolításra. Minden ezzel kapcsolatos részletet elolvashat az alábbi cikkben..
Adatkezelési tájékoztató Tisztelt Szülők! Két fontos dokumentumot olvasható itt a digitális oktatás során alkalmazott adatkezelési előírásokról.
Szülői tájékoztató Tisztelt Szülők! A koronavírus járvány terjedése miatt kialakult intézkedésekről és egyéb fontos információkról fogunk itt mindig tájékoztatást adni... AZ EBÉDBEFIZETÉS JELENLEG SZÜNETEL!
Szabadidős foglalkozás 03.04.  Március 4-én a Rákóczis Szerdák keretén belül szabadidős foglalkozásokon vehettek részt az óvodások. A kézműves foglalkozáson a gyerekek a HÁROM Pillangó című mese hallgatása közben a színtelen pillangók szárnyaira gyönyörű színeket varázsoltak. 
Operaház „Nagyköveti” Programja Iskolánkban az Operaház „Nagyköveti” Programja október 1-vel a Zene Világnapja alkalmából megrendezett rendhagyó órákkal kezdődött, ahol az Operaház operaénekesei vezették be a gyerekeket ebbe a fantasztikus világba, remélve, hogy megszeretik a zenének ezt a műfaját is.

12.03.06.

Beiratkozás 2020/21. tanévre

biratkozas

Kedves Szülők!

A veszélyhelyzetre való tekintettel az általános iskolákba történő 2020/2021-es tanévre való beiratkozásra az alábbi módon kerül sor:

1.Amennyiben a szülő/törvényes képviselő a gyermekét a kötelező felvételt biztosító („körzetes”) általános iskolába szeretné beíratni, akkor (a II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola körzetei a mellékletekben megtalálhatóak)

 • csak egy adatlapot kell kitölteni legkésőbb 2020. április 24-ig
   • vagy elektronikusan a KRÉTA e-ügyintézés felületén
   • vagy elektronikusan kitöltve elküldeni a Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse. címre
   • vagy papír alapon a körzetes iskolába visszajuttatva

a KRÉTA ügyintézéssel kapcsolatos tájékoztató az oldal alján, az adatlap mellékletben található

 • A kötelező felvételt biztosító („körzetes”) általános iskola 2020. április 28-ig hivatalból felveszi a körzetébe tartozó azon gyermeket, aki vonatkozásában nem érkezett jelzés arról, hogy más általános iskola felvette és erről értesíti a szülőt/törvényes képviselőt.

2.Amennyiben a szülő/törvényes képviselő nem a kötelező felvételt biztosító, de körzettel rendelkező („nem körzetes”) általános iskolát választja, (azaz lakhelye szerint nem a II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola körzetébe tartozik), akkor

 • az iskolánkba elektronikus úton vagy papír alapon eljuttatott szándéknyilatkozat megtételére kötelezett, amelyet a mellékletek között megtalál.
 • A szándéknyilatkozat megtételére és iskolánkba való eljuttatására 2020. április 24-ig van lehetőség.
 • A nem körzetes iskola a beiratkozást/adategyeztetést (KRÉTA e-ügyintézés/adatlap) 2020. április 6 – április 24. között tartja,
 • A nem körzetes általános iskola 2020. május 21-ig dönt a felvételről és értesíti a szülőt/törvényes képviselőt és a kötelező felvételt biztosító iskolát.

Függetlenül attól, hogy melyik jelentkezési módot választják a szülők – minden, a beiratkozáshoz szükséges dokumentum eredeti példányát be kell nyújtani, az azonosításra szolgáló igazolványokat be kell mutatni a tanévkezdés alkalmával.

A beiratkozáshoz szükséges iratok bemutatására a 2020/2021. tanítási év első napján kerül sor. A beiratkozáshoz szükséges iratok / dokumentumok:

- A gyermek nevére kiállított személyiazonosító.

- A gyermek nevére kiállított lakcímet igazoló hatóságiigazolvány.

- Nyilatkozat az életvitelszerű lakcímről: (2. számúmelléklet)

- Nyilatkozat a törvényes képviseletről (3. számú melléklet) ebben a tekintetben a Polgári Törvény könyvről szóló 2013. évi V. törvény 4. könyvének előírásai az irányadók.

A felvételről első fokon az iskola igazgatója dönt, elutasítás esetén a fenntartó Kecskeméti Tankerületi Központ igazgatója hivatott a felülbírálati kérelmet elbírálni.

KRÉTA e-ügyintézés:  https://eugyintezes.e-kreta.hu/kezdolap

Tájékoztató, hogyan tud az a szülő regisztrálni, akinek még nincs KRÉTA hozzáférése https://tudasbazis.ekreta.hu/pages/viewpage.action?pageId=17761398

A felület 2020. április 6. és 2020. április 24. között fog élni!

A beiratkozáshoz szükséges dokumentumokat papír alapon is megtalálják az iskola portáján, a kitöltött dokumentumokat munkanapokon 8-16 óráig ugyanitt leadhatják.

A szükséges dokumentumok megtalálhatók a mellékletekben.

 

Kecskemét, 2020. 04. 03.

 

Fáriné Boros Erika

tagintézmény-vezető

 

Tájékoztató letölthető dokumentumként

Új tájékoztató letölthető dokumentumként

Szükséges mellékletek:

Adatlap a beiratkozáshoz

Körzet

Lakcím nyilatkozat

Szándéknyilatkozat

Törvényes képviselő nyilatkozat

 

 

 

Ki olvas minket?

Oldalainkat 71 vendég böngészi
Ma, Berta és Bettina napja van. Holnap Ibolya napja lesz.