hétfő, január 25, 2021
image image image image image image image image
Madáretetők kihelyezése A II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola decemberben egy Madáretető-készítő versenyt hirdetett. Fantasztikusan kivitelezett, kreatív alkotások születtek, melyek január 13-án kikerültek iskolánk előtti a Kecskeméti Szent László Lions Club által létrehozott Érzékelések Kertjébe.
Lions Club ajándéka A II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola évek óta kiváló kapcsolatot ápol a Kecskeméti Szent László Lions Clubbal. A jótékony cselekedeteik sora tovább folytatódik. Idén 2021. január 5-én iskolánk egy ózongenerátort kapott ajándékba, ami ebben a kialakult járványhelyzetben különösen hasznosnak bizonyul. 
Számítógépeket ajándékozott a Digital Lions Club A kecskeméti Digital Lions Club 1 millió forint értékben adományozott hat darab asztali számítógépet a II. Rákóczi Ferenc Általános Iskoláért Alapítványának. 
Pályaorientációs Nap Iskolánkban december 12.-én szombaton rendhagyó Pályaorientációs Napot tartottunk. A jelenleg kialakult helyzetre való tekintettel most nem tudtuk meghívni a középiskolákat, hogy mutatkozzanak be diákjainknak, ami évek óta nagyon jól működik.
Bemutatkozó videó Digitális formában kezdjük meg beiskolázási programjainkat. Nézzenek be most virtuálisan is hozzánk, ismerkedjenek meg iskolánkkal! BEMUTATÓ VIDEÓ
Elsős beiskolázás Jelen járványhelyzetre tekintettel hagyományos módon nem kerülhet sor személyes találkozásokra, ezért online, digitális formában kezdjük meg beiskolázási programjainkat. Bízunk benne, hogy a tanév során lehetőség adódik a személyes találkozásra is! A további információkat olvashatja ebben a cikkben.
Madáretető-készítő verseny Madáretető-készítő versenyt hirdetünk iskolánkban. Otthon közösen készítsenek madáretetőt és hozzák be az iskolába december 15-ig a titkárságra. Anyagát, méretét, alakját illetően semmilyen megkötés nincs.  A legnagyszerűbbeket díjazzuk és elhelyezzük az iskolánk előtti Érzékelések kertjében, a többit az iskolaudvaron hasznosítjuk.
Közös versmondás Balatonfüred, Komárom, Vác, Gyula városok, valamint Debrecen, Győr, Szolnok és Kecskemét megyei jogú városok egy közös kulturális megállapodás keretében évek óta összekapcsolódnak a Magyar Nyelv Napja alkalmából rendezett közös versmondással. Idén iskolánk is csatlakozott a rendezvényhez.

20.12.18.

Számítógépeket ajándékozott a Digital Lions Club

A kecskeméti Digital Lions Club 1 millió forint értékben adományozott hat darab asztali számítógépet a II. Rákóczi Ferenc Általános Iskoláért Alapítványának. Az informatikai eszközökkel a kialakult járványügyi helyzetben szeretnék segíteni a digitális oktatás hatékonyabbá tételét.

digitallc01

A használatra beállított 6 darab számítógépet 2020. december 17-én, csütörtökön adták át Kecskeméten: az eseményen jelen volt a Digital Lions Club több tagja is, többek között a klub elnöke, Magyar Csanád, továbbá Koncsik István II. alkormányzó, Kalocsai Sándor, illetve Bus Gábor a Lions Clubok Magyarországi Szövetsége felügyelő bizottságának tagja, aki egyben a rendezvény ötletgazdája is volt. A II. Rákóczi Ferenc Általános Iskolát az intézmény vezetője, Fáriné Boros Erika képviselte, az alapítványt pedig a kuratórium elnöke, Valkai-Bartók Ildikó.

digitallc02

A most átadott asztali számítógépek az iskola osztálytermeibe kerülnek majd, ezzel is segítséget nyújtva a digitális oktatáshoz szükséges feltételek megteremtéséhez, bővítéséhez. Az iskolák digitális oktatásának számítógépekkel való segítésében fontos szerepet játszik az új Digital Lions Club folyamatosan gyűjtve az informatikai eszközöket, hogy minél több iskolának, illetve rászoruló diáknak tudjanak segíteni a jövőben is.

A kecskeméti központú Digital Lions Club napjaink egyik legaktuálisabb témájával, a digitális függőséggel kapcsolatos kérdésekkel, problematikával foglalkozik. A klubot olyan családanyák, családapák és fiatalok alkotják, akik gyerekeik révén is érintettek az okos eszközök túlzott használatában. A digitális függőséget, mint betegséget a WHO 2018-tól vette fel listájára. A Digital Lions Club fő célja, hogy segítséget nyújtson szülőknek, pedagógusoknak, de természetesen a fiataloknak is, akik gondban vannak a digitális eszközök helyes használatával, vagy engedésével.

digitallc03

A Digital Lions Club tagjai magukra is igaznak tartják, hogy talán nincs olyan hihetetlen mennyiségű, a tisztán látásában korlátolt ember, semmilyen téren, mint a digitális eszközök helyes vagy éppen helytelen használatával kapcsolatosan. S ahogyan a látásában korlátolt embertársunknak a kezébe adhatunk eszközöket, ami segíti és előre viszi az életét, a klub szeretne egy olyan kapaszkodó lenni ebben a digitális vakságban, mely ötletekkel, praktikus megoldásokkal valódi segítséget nyújthat a kérdésben érintettek számára. A klub az elmúlt fél évben már több rendezvényt is szervezett: a mostani számítógépes adományozáson kívül hasznos tanácsokat tartalmazó webináriumokat és workshopokat is tartott az érdeklődők számára.

A cikk a Digital Lions Club weboldalán is olvasható.

Ki olvas minket?

Oldalainkat 32 vendég böngészi
Ma, Pál napja van. Holnap Vanda és Paula napja lesz.