hétfő, május 10, 2021
image image image image image image image image
Díjátadás Intézményünk a II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola még februárban meghirdetett egy rajzversenyt a leendő első osztályos gyerekek körében. A megadott téma a kedvenc farsangi jelmezem volt. A rajzversenyre beérkezett alkotásokból az iskola kiállítást rendezett. A rajzokat a főbejárat melletti ablakokon lehetett megcsodálni.
Mobiltelefon-gyűjtő verseny Iskolánkban használt mobiltelefon-gyűjtó versenyt hírdetünk meg. 2021 május 10 - június 15. között. A verseny az osztályok között zajlik, a legeredményesebbeket díjazzuk. További részletek a cikkben.
„Tavaszi nagytakarítás” az Érzékelések kertjében. Az Érzékelések kertje a Szent László Lions Club tagjai által ültetett, most virágzó japáncseresznyefás Aomori park közvetlen folytatása, melyet 2020 őszén épített meg a klub, és mely befejezése ez év nyarára várható.
Információk a beiratkozásról Értesítjük az érintett szülőket, hogy a 2021/2022. tanévre történő általános iskolai beíratásokra a vírushelyzetre való tekintettel a tavalyi tanévhez hasonlóan kerül lebonyolításra. További információk a cikkben olvashatók.
Digitális Rákóczi-s pályázat Iskolánkban az idei tanévben március végén, II. Rákóczi Ferenc születésének évfordulója alkalmával került volna megrendezésre a hagyományos ”Rákóczi hét” sok-sok érdekes eseménnyel, játékkal, versennyel és felvonulással. Azonban ezt a forgatókönyvet idén (is) átírta az élet, így diákjaink és tanáraink digitális feladatok keretében ünnepelték meg iskolánk névadójának emlékét.
Elsős beiskolázás Jelen járványhelyzetre tekintettel hagyományos módon nem kerülhet sor személyes találkozásokra, ezért online, digitális formában kezdjük meg beiskolázási programjainkat. Bízunk benne, hogy a tanév során lehetőség adódik a személyes találkozásra is! A további információkat olvashatja ebben a cikkben.
Bemutatkozó videó Digitális formában kezdjük meg beiskolázási programjainkat. Nézzenek be most virtuálisan is hozzánk, ismerkedjenek meg iskolánkkal! BEMUTATÓ VIDEÓ
Adó 1% Kedves Szülők! Iskolánk alapítványa szeretettel várja adójuk 1%-ának felajánlását. Tisztelettel köszönjük, hogy ezzel segítik munkánkat. Fogódzó Gyermeksegélyezési Egyesület Adószám:18365098-1-03

20.11.18.

Legyél elsHős feladatok

Kedves Nagycsoportos Óvodások!


Egy vidám kalandozásra hívunk Benneteket a játékos online feladatokon keresztül,melyeket a leendő elsős tanító nénik küldenek Nektek minden héten szerdán december 2-tól március 31-ig.

Aki a legtöbb feladatot visszaküldi hibátlanul a Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.  e-mail címre, az különleges jutalomban részesül a játéksorozat végén.

Az első megoldásod visszaküldésekor írd le a neved, és, hogy melyik óvodába jársz,hogy később be tudjunk azonosítani!

Kérjétek szüleitek segítségét!

Kellemes időtöltést!


16. alkalom: (márc.31.)

husvet1

  Kedves Nagycsoportos Ovisok!

Elérkeztünk az iskolaelőkészítő feladatsor utolsó napjához. Így a Húsvét közeledtével párosítsátok a hímes tojásokat az elküldött játékban, majd rajzoljatok egy nagy tojást és díszítsétek ki olyan mintákkal és színekkel, amelyek nektek a legjobban tetszenek. A tojást fényképezzétek le, és küldjétek el nekünk az email címünkre! Akik december 2-tól minden feladatot szorgalmasan beküldtek, nevüket felírjuk a honlapunkra, és ha járványhelyzet megengedi jutalomban részesítjük. Kellemes ünnepeket és jó pihenést kívánunk! Várjuk jelentkezéseteket a beiratkozáskor: 2021. ápr. 15-16. További információk a beiratkozásról a honlapunkon található.

Kattints ide: Feladat

husvet2

15. alkalom: (márc.24.) (logikai készség)

Most a wordwall weboldalon tudsz majd játszani. Amikor elkészültél a feladattal, az utolsó képen azt látod, hogy hány pontod lett és mennyi idő alatt készültél el. Kérd meg testvéredet vagy szüleidet, hogy ezt a képet fotózza le és küldje el nekünk a Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse. email címre! Az emailba írjátok bele a neveteket is!

Feladat 1 33

14. alkalom: (márc.17.) (idegrendszeri érés aktiválása)

 30

Itt egy jó kis színezős játék! Itt most nem színes ceruzával kell színezned, hanem csak egy kattintással kiválaszthatod a kívánt színeket. Ha elkészültél, a színeződ letöltése után küldd el a Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse. emailcímre. Figyelj arra, hogy a neved is rajta legyen!

Jó szórakozást!

Szinező játék

Jutalmul küldünk Neked egy nyomtatható dinót ajándékba. Kérd meg szüleidet, segítsenek kinyomtatni! Szükséged lesz az elkészítéséhez ollóra és ragasztóra. Ha elkészült a munkád, mutasd meg nekünk is! Várjuk a fotót a dinódról a  Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse. emailcímre!

31

 https://hu.pinterest.com/pin/321233385918134930/


13.alkalom: (március.10.) (érzelmi intelligencia, finommotorika)

 28

Készítsétek el a videón látható ábrákat a szüleitek vagy nagyobb testvéretek segítségével! Szükségetek lesz papírra, vastag filcre és babra vagy lencsére.

Versenyezzetek anyával vagy apával! A verseny 2 percig tart, fotózzátok le, meddig jutottatok és küldjétek el a fotót a Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.  email címre!

Feladat

 29


12.alkalom: (március.3.) (finommotorika)

Elérkezett a március, a márciussal pedig a hóvirág.

24

 Hallgasd meg Zelk Zoltán versét dalban.

Videó

Készítsd el valamelyik szép hóvirágos képet! Szükséged lesz színes lapokra, ollóra és ragasztóra.

25

 Az elkészült alkotásod fotóját – névvel együtt - várjuk a szokott módon a Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse. email címre.

26

Örülnénk, ha Te is látszódnál a fotón, mert már nagyon kíváncsiak vagyunk rád!

27


 11.alkalom: (feb.24.) (idegrendszeri érés aktiválása)

 23

A medve hamarosan kibújik a barlangjából. Hallgassátok meg Weöres Sándor kedves versét, hátha kicsalogatjuk vele!

VIDEÓ

Rajzold le, hogyan képzeled el a macit, amikor kibújik a barlangjából! Küldd el nekünk a névvel ellátott rajzod fotóját a Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse. emailcímre.

Szerintetek, amikor kibújik a medve, akkor milyen útvonalon találja meg a mézet? Nyomtassátok ki a feladatot a szüleitek segítségével és az elkészült munkád várjuk – a szokott módon - a Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse. emailcímre. 

 https://hu.pinterest.com/pin/106397609934485434/

22

10.alkalom: (feb.17.) (megküzdési stratégiák, figyelem, feladattartás)

Az óvodában is farsangoltok már. Igaz?

Itt egy ElsHős bohóc! Ő már idejár! 

19

Rakjátok ki ügyesen!

PUZZLE FELADAT

 20

 Még mindig a bohócokkal játszunk! Miután kinyomtattátok a feladatlapot, keresd meg az árnyképeiket!

https://hu.pinterest.com/pin/44332377572378886/

Várjuk az elkészült munkádat a Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse. emailcímen! Ne felejtsd felíratni rá a nevedet is!

18

Reméljük jót farsangoltatok velünk! Ne felejtsétek el, hogy a Farsangi rajzversenyünkre a rajzok leadásának határideje: 2021.március 1. Le ne maradjatok róla!

21

  9. alkalom: (feb.10.) ( feladattartás és figyelem, finommotorika)

17

Így fogod Te is énekelni az ABC-t angolul és németül, ha idejársz hozzánk és Rákóczis leszel!

Német  ABC VIDEO 

Hallgasd meg ezt az angol ABC-t is! Kicsit más, mint az előző!

Angol ABC VIDEO

 Melyik a kedvenc betűd? Rajzold le, díszítsd ki és küldd el nekünk – a neveddel ellátva - a Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse. emailcímre! A fotó készítéséhez kérd a nagyobb testvéred vagy a szüleid segítségét!

18


 8. alkalom: (feb.3.) ( finommotorika)

 15

Biztosan Te is szeretnél egy kutyust! Kutyust nem tudunk Neked adni, de helyette hallgasd meg ezt az aranyos dalocskát!

 https://www.youtube.com/watch?v=fs2TM6VpUt8

A következő feladatban is kutyusokat látsz! Vezesd őket a házukhoz úgy, hogy közben ne emeld fel a ceruzád! Kérd meg a szüleidet, hogy nyomtassák ki Neked! Az elkészült munkád most is várjuk a Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse. emailcímre!

 https://hu.pinterest.com/pin/703756180950328/

        Ha még ezután is van kedved velünk játszani, hajtogass egy kutyust a videó segítségével! Többet is lehet ám!

https://www.youtube.com/watch?v=5XjgB4JCr3k

 Várjuk a névvel ellátott kutyusaid fotóját is az emailcímünkre!

16


7. alkalom: (jan.27.) ( sorrendiség)

(reziliencia és megküzdési stratégiák)

  13

Nézd meg a mesét!

Alkosd meg a főszereplőt! :-)

(pl. : gyurmából, zöldségből, gyümölcsből, fogpiszkálóval, gyufaszálakkal, legóból)

 Videó

 Az alkotásod fotózzátok le – szüleid vagy testvéred segítségével és küldjétek be a  Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.  emailcímre a neved feltüntetésével!

Rajzolhatsz is a meséről, ha van kedved! A rajzod fotóját is csatoljátok a  Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.  emailcímünkre! Kérünk, hogy a neved is látható legyen a rajzon!

14


6. alkalom: (jan.20.) ( sorrendiség)

11

Szüleid segítségével nyomtassátok ki a feladatlapot, majd folytasd a megkezdett sorokat!

A kész munkádat – lefotózva -várjuk a  Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.  emailcímen!

 Kérd meg a szüleidet, hogy a lapra – fotózás előtt írják fel a nevedet! Hajrá elsHős! :-)

Sorrendiség feladat

12


5. alkalom ( jan.13.) (térirányok)

09

Jobbra, balra, balra , jobbra….

 Nézzük, jól tudod-e?

 Gyakorlásként végezd el ezt az érdekes feladatot!

 Irányok elsajátítása állatmotívumokkal

 Ezután már könnyen megoldhatod a következő feladatlapot, miután kinyomtatták a szüleid!

 https://hu.pinterest.com/pin/351912460938756/

 Várjuk a névvel ellátott munkád fotóját a  Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.  emailcímen!

10


4. alkalom: ( jan.6 )  (mozgás és speciális ujjtorna)

Mozgasd meg ujjaidat a videó segítségével.

Videó

07

Most már jól megtornáztattad az ujjaidat! Nagyon szépen fogsz tudni dolgozni!

Ezen a feladatlapon – miután a szüleid kinyomtatták neked - írj át minden sort más színnel!

Várjuk az elkészült munkádat – névvel ellátva  Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.  emailcímre!

 https://hu.pinterest.com/pin/760545455816137686/

08

3. alkalom (dec.16. )   (logikai készség)

Közeledik a Karácsony! Ugye szereted a puzzle-t? Hajrá! Lássuk! :-)

PUZZLE FELADAT

06

  2. alkalom (dec.9. ) (finommotorika)

03

 http://hobbibol.com/2017/08/egyszeru-gyurmafigurak-keszitese-gyerekkel/

Görgess le a hóemberig és készítsd el!

 Gyurmázz egy Mikulást is! Kíváncsian várjuk, hogy képzeled el!

Az alkotásod fotóját – a neveddel ellátva – várjuk a  Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.  emailcímen!


04 05

 

1. alkalom: ( dec.2. ) (ismerkedés)

01


Örülünk, hogy itt vagy velünk. Legyél Te is els(H)ős!

Nézd milyen jó kis feladatot hoztunk neked. Mert nem ismerünk még, ezért rajzold le magad a kedvenc ruhádban, a kedvenc játékoddal.

Biztos le tudod már írni a nevedet, lássuk! Most megmutathatod!

Elárulhatod az óvodai jeled is.

Amint kész vagy, már küldheted is – szüleid vagy testvéred segítségével - a Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse. emailcímre!

02

Ki olvas minket?

Oldalainkat 48 vendég böngészi
Ma, Ármin és Pálma napja van. Holnap Ferenc napja lesz.