szombat, szeptember 24, 2022
image image image image image image image image
Az Állatok Világnapja Az Állatok Világnapja alkalmából adománygyűjtést hirdetünk szeptember 22-től október 6-ig a kecskeméti Menhely az Állatokért Alapítvány telephelyén élő cicák és kutyák számára.
Évnyitó ünnepély Az ÉVNYITÓ ÜNNEPÉLY 2022. szeptember 1-én 8 órakor lesz. Kérünk minden tanulót ünnepi ruhában (Rákóczis sál/nyakkendő, fehér blúz/ing, fekete szoknya vagy nadrág) megjelenni! Az ünnepély után osztályfőnöki órák, majd rendes tanítás lesz. A tankönyvek kiosztása is ezen a napon történik.
A környezetvédelem és fenntarthatóság tanulmányozása Dublinban Nagy izgalommal vártuk tanítványainkkal a májusi dublini, csoportos tanulói mobilitást, mert sok akadályt nehezítette meg a megvalósulást a pandémia miatt.
Szakmai látogatás Spanyolországban A 2021-1-HU01-KA122-SCH-000018578 számú Ragadd meg a jövőd! - a tanulók idegennyelvi és természettudományos készségeinek fejlesztése a STEAM, a PBE és a 4K módszerek adaptálásával a sikeres középiskolai továbbtanulásért című Erasmus+ pályázat segítségével abban a szerencsében részesültünk, hogy 2022. április 25-29-e között részt vehettünk egy spanyolországi tanulmányúton.
Tanév rendje 2022/2023 A tanév rendje olvasható itt. Szülői értekezletek, fogadóórák, szünetek, rendezvények és minden fontos dátum...
Gyermekétkeztetési díjak változása Kedves Szülők! A következő dokumentumban a gyermekétkeztetési díjak változását (szeptember 1-től) tudják megtekinteni. Gyermekétkeztetési díjak
Javítóvizsgák és pótosztályozó vizsgák A javítóvizsgák és pótosztályozó vizsgák 2022. augusztus 23.-25. között lesznek. A részletes beosztást a KRÉTÁ-ban elküldtük az érdekelt tanulók szüleinek.
Sikeres nyelvvizsgák a 2021-2022-es tanévben A 2021/2022. tanévben több sikeres nyelvvizsgát tettek tanulóink. Szívből gratulálunk a kiemelkedő teljesítményükhöz.

20.11.18.

Legyél elsHős feladatok

Kedves Nagycsoportos Óvodások!


Egy vidám kalandozásra hívunk Benneteket a játékos online feladatokon keresztül,melyeket a leendő elsős tanító nénik küldenek Nektek minden héten szerdán december 2-tól március 31-ig.

Aki a legtöbb feladatot visszaküldi hibátlanul a Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.  e-mail címre, az különleges jutalomban részesül a játéksorozat végén.

Az első megoldásod visszaküldésekor írd le a neved, és, hogy melyik óvodába jársz,hogy később be tudjunk azonosítani!

Kérjétek szüleitek segítségét!

Kellemes időtöltést!


16. alkalom: (márc.31.)

husvet1

  Kedves Nagycsoportos Ovisok!

Elérkeztünk az iskolaelőkészítő feladatsor utolsó napjához. Így a Húsvét közeledtével párosítsátok a hímes tojásokat az elküldött játékban, majd rajzoljatok egy nagy tojást és díszítsétek ki olyan mintákkal és színekkel, amelyek nektek a legjobban tetszenek. A tojást fényképezzétek le, és küldjétek el nekünk az email címünkre! Akik december 2-tól minden feladatot szorgalmasan beküldtek, nevüket felírjuk a honlapunkra, és ha járványhelyzet megengedi jutalomban részesítjük. Kellemes ünnepeket és jó pihenést kívánunk! Várjuk jelentkezéseteket a beiratkozáskor: 2021. ápr. 15-16. További információk a beiratkozásról a honlapunkon található.

Kattints ide: Feladat

husvet2

15. alkalom: (márc.24.) (logikai készség)

Most a wordwall weboldalon tudsz majd játszani. Amikor elkészültél a feladattal, az utolsó képen azt látod, hogy hány pontod lett és mennyi idő alatt készültél el. Kérd meg testvéredet vagy szüleidet, hogy ezt a képet fotózza le és küldje el nekünk a Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse. email címre! Az emailba írjátok bele a neveteket is!

Feladat 1 33

14. alkalom: (márc.17.) (idegrendszeri érés aktiválása)

 30

Itt egy jó kis színezős játék! Itt most nem színes ceruzával kell színezned, hanem csak egy kattintással kiválaszthatod a kívánt színeket. Ha elkészültél, a színeződ letöltése után küldd el a Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse. emailcímre. Figyelj arra, hogy a neved is rajta legyen!

Jó szórakozást!

Szinező játék

Jutalmul küldünk Neked egy nyomtatható dinót ajándékba. Kérd meg szüleidet, segítsenek kinyomtatni! Szükséged lesz az elkészítéséhez ollóra és ragasztóra. Ha elkészült a munkád, mutasd meg nekünk is! Várjuk a fotót a dinódról a  Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse. emailcímre!

31

 https://hu.pinterest.com/pin/321233385918134930/


13.alkalom: (március.10.) (érzelmi intelligencia, finommotorika)

 28

Készítsétek el a videón látható ábrákat a szüleitek vagy nagyobb testvéretek segítségével! Szükségetek lesz papírra, vastag filcre és babra vagy lencsére.

Versenyezzetek anyával vagy apával! A verseny 2 percig tart, fotózzátok le, meddig jutottatok és küldjétek el a fotót a Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.  email címre!

Feladat

 29


12.alkalom: (március.3.) (finommotorika)

Elérkezett a március, a márciussal pedig a hóvirág.

24

 Hallgasd meg Zelk Zoltán versét dalban.

Videó

Készítsd el valamelyik szép hóvirágos képet! Szükséged lesz színes lapokra, ollóra és ragasztóra.

25

 Az elkészült alkotásod fotóját – névvel együtt - várjuk a szokott módon a Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse. email címre.

26

Örülnénk, ha Te is látszódnál a fotón, mert már nagyon kíváncsiak vagyunk rád!

27


 11.alkalom: (feb.24.) (idegrendszeri érés aktiválása)

 23

A medve hamarosan kibújik a barlangjából. Hallgassátok meg Weöres Sándor kedves versét, hátha kicsalogatjuk vele!

VIDEÓ

Rajzold le, hogyan képzeled el a macit, amikor kibújik a barlangjából! Küldd el nekünk a névvel ellátott rajzod fotóját a Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse. emailcímre.

Szerintetek, amikor kibújik a medve, akkor milyen útvonalon találja meg a mézet? Nyomtassátok ki a feladatot a szüleitek segítségével és az elkészült munkád várjuk – a szokott módon - a Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse. emailcímre. 

 https://hu.pinterest.com/pin/106397609934485434/

22

10.alkalom: (feb.17.) (megküzdési stratégiák, figyelem, feladattartás)

Az óvodában is farsangoltok már. Igaz?

Itt egy ElsHős bohóc! Ő már idejár! 

19

Rakjátok ki ügyesen!

PUZZLE FELADAT

 20

 Még mindig a bohócokkal játszunk! Miután kinyomtattátok a feladatlapot, keresd meg az árnyképeiket!

https://hu.pinterest.com/pin/44332377572378886/

Várjuk az elkészült munkádat a Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse. emailcímen! Ne felejtsd felíratni rá a nevedet is!

18

Reméljük jót farsangoltatok velünk! Ne felejtsétek el, hogy a Farsangi rajzversenyünkre a rajzok leadásának határideje: 2021.március 1. Le ne maradjatok róla!

21

  9. alkalom: (feb.10.) ( feladattartás és figyelem, finommotorika)

17

Így fogod Te is énekelni az ABC-t angolul és németül, ha idejársz hozzánk és Rákóczis leszel!

Német  ABC VIDEO 

Hallgasd meg ezt az angol ABC-t is! Kicsit más, mint az előző!

Angol ABC VIDEO

 Melyik a kedvenc betűd? Rajzold le, díszítsd ki és küldd el nekünk – a neveddel ellátva - a Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse. emailcímre! A fotó készítéséhez kérd a nagyobb testvéred vagy a szüleid segítségét!

18


 8. alkalom: (feb.3.) ( finommotorika)

 15

Biztosan Te is szeretnél egy kutyust! Kutyust nem tudunk Neked adni, de helyette hallgasd meg ezt az aranyos dalocskát!

 https://www.youtube.com/watch?v=fs2TM6VpUt8

A következő feladatban is kutyusokat látsz! Vezesd őket a házukhoz úgy, hogy közben ne emeld fel a ceruzád! Kérd meg a szüleidet, hogy nyomtassák ki Neked! Az elkészült munkád most is várjuk a Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse. emailcímre!

 https://hu.pinterest.com/pin/703756180950328/

        Ha még ezután is van kedved velünk játszani, hajtogass egy kutyust a videó segítségével! Többet is lehet ám!

https://www.youtube.com/watch?v=5XjgB4JCr3k

 Várjuk a névvel ellátott kutyusaid fotóját is az emailcímünkre!

16


7. alkalom: (jan.27.) ( sorrendiség)

(reziliencia és megküzdési stratégiák)

  13

Nézd meg a mesét!

Alkosd meg a főszereplőt! :-)

(pl. : gyurmából, zöldségből, gyümölcsből, fogpiszkálóval, gyufaszálakkal, legóból)

 Videó

 Az alkotásod fotózzátok le – szüleid vagy testvéred segítségével és küldjétek be a  Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.  emailcímre a neved feltüntetésével!

Rajzolhatsz is a meséről, ha van kedved! A rajzod fotóját is csatoljátok a  Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.  emailcímünkre! Kérünk, hogy a neved is látható legyen a rajzon!

14


6. alkalom: (jan.20.) ( sorrendiség)

11

Szüleid segítségével nyomtassátok ki a feladatlapot, majd folytasd a megkezdett sorokat!

A kész munkádat – lefotózva -várjuk a  Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.  emailcímen!

 Kérd meg a szüleidet, hogy a lapra – fotózás előtt írják fel a nevedet! Hajrá elsHős! :-)

Sorrendiség feladat

12


5. alkalom ( jan.13.) (térirányok)

09

Jobbra, balra, balra , jobbra….

 Nézzük, jól tudod-e?

 Gyakorlásként végezd el ezt az érdekes feladatot!

 Irányok elsajátítása állatmotívumokkal

 Ezután már könnyen megoldhatod a következő feladatlapot, miután kinyomtatták a szüleid!

 https://hu.pinterest.com/pin/351912460938756/

 Várjuk a névvel ellátott munkád fotóját a  Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.  emailcímen!

10


4. alkalom: ( jan.6 )  (mozgás és speciális ujjtorna)

Mozgasd meg ujjaidat a videó segítségével.

Videó

07

Most már jól megtornáztattad az ujjaidat! Nagyon szépen fogsz tudni dolgozni!

Ezen a feladatlapon – miután a szüleid kinyomtatták neked - írj át minden sort más színnel!

Várjuk az elkészült munkádat – névvel ellátva  Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.  emailcímre!

 https://hu.pinterest.com/pin/760545455816137686/

08

3. alkalom (dec.16. )   (logikai készség)

Közeledik a Karácsony! Ugye szereted a puzzle-t? Hajrá! Lássuk! :-)

PUZZLE FELADAT

06

  2. alkalom (dec.9. ) (finommotorika)

03

 http://hobbibol.com/2017/08/egyszeru-gyurmafigurak-keszitese-gyerekkel/

Görgess le a hóemberig és készítsd el!

 Gyurmázz egy Mikulást is! Kíváncsian várjuk, hogy képzeled el!

Az alkotásod fotóját – a neveddel ellátva – várjuk a  Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.  emailcímen!


04 05

 

1. alkalom: ( dec.2. ) (ismerkedés)

01


Örülünk, hogy itt vagy velünk. Legyél Te is els(H)ős!

Nézd milyen jó kis feladatot hoztunk neked. Mert nem ismerünk még, ezért rajzold le magad a kedvenc ruhádban, a kedvenc játékoddal.

Biztos le tudod már írni a nevedet, lássuk! Most megmutathatod!

Elárulhatod az óvodai jeled is.

Amint kész vagy, már küldheted is – szüleid vagy testvéred segítségével - a Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse. emailcímre!

02

Ki olvas minket?

Oldalainkat 81 vendég böngészi
Ma, Gellért és Mercédesz napja van. Holnap Eufrozina és Kende napja lesz.