kedd, március 26, 2019
image image image image image image image image
Rákóczi nyomában kirándulás A Honvédelmi Sportszövetség pályázatának részeként március 19-20-án 40 rákóczis diák indult útnak, hogy a fejedelem életében fontos szerepet játszó várakat látogassanak meg. Az utazás előtt kiselőadásokat készítettek a várak történetéről.
Mezei futás diákolimpia Kiemelkedő eredmények születtek a diákolimpián mezei futóverseny számban. Gratulálunk a II. és a IV. korcsoportos lánycsapatunk minden tagjának a szép eredményekért.
Mosolygó fogacskák pályázat Iskolánk két osztálya is indult a DM által szervezett „Mosolygó fogacskák” pályázaton. A pályázatokat az iskola honlapjáról is lehet támogatni, az alábbi linkek segítségével. Nagyon szépen köszönjük előre is!
Az első mobilitás Dániában 2018. október 30-november 1-je között Mészáros Zita tanárnő és én, mint projektkoordinátor Galtenbe, Dániába utaztunk, hogy részt vegyünk az első megbeszélésen a Stjærskolen nevű partneriskolában. Az zenés-játékos fogadó műsoron lehetőségünk nyílt találkozni az iskola tanulóival és tanáraival...
Mozgó Diák Prezentációkészítő verseny Az első forduló témája: „Így tanulj a YouTube-on!” A megadott témát az iskolánk szemüvegén keresztül szeretnénk bemutatni, ehhez adatokra lenne szükségünk. Kérjük mindazok segítségét, akiknek van tanulási tapasztalatuk a YouTobe-on, töltsék ki kérdőívünket!
SZAVAZÁS
Városi német nyelvi verseny Ebben a tanévben harmadszor került megrendezésre a német nyelvi verseny iskolánkban, melyen a 7. 8. osztályos gyermekek mérhették össze nyelvi felkészültségüket. A gyermekek különböző nyelvi felkészültséggel érkeztek, ezért 4 különböző csoportot hoztunk létre, ahol mindenki a tudásának megfelelő társakkal versenyezhetett.
Beiratkozás Értesítjük az érintett szülőket, hogy a 2019/2020. tanévre történő általános iskolai beíratásokra az alábbi időpontokban kerül sor:
2019. április 11. (csütörtök) 8.00 órától 19.00 óráig
2019. április 12. (péntek) 8.00 órától 19.00 óráig

Rákóczis Szerdák-szabadidős foglalkozások Januán 16-án szerdán a Rákóczis Szerdák keretén belül a szabadidős foglalkozásokon vehettek részt a hozzánk érkező óvodások...


Adventi koncert a Nagytemplomban

Színvonalas adventi koncertet adtak péntek este a II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola diákjai a Nagytemplomban. Az iskola nagykórusa Kákonyi Réka tanárnő vezetésével első alkalommal vett részt külső helyszínen.

DSC00059

A dalok között felcsendült a Sulidal, a Csoda nélkül, a Little Drummer Boy, az Add tovább, a Karácsonyi álom és a Polar Expressz című film egyik betétdalának feldolgozása is.

DSC00129

Ezen kívül egy gyönyörű előadást hallhattunk Várdai Maja 8. osztályos tanulótól, aki az elsodró erejű Halleluja című éneket adta elő.

maja

Szólót énekelt még: Lőrincz Katica 8. osztályos tanuló, valamint az iskola két tanárnője: Talapka Renáta angol nyelvtanárnő és Szentendrei Kira magyar és dráma tagozatos tanárnő.

DSC00118

Monic Wilde adventi történetét az 5. osztályos Csóka Fanni adta elő, aki az iskola mesemondó versenyének győztese.

DSC00085

A felkészítésben részt vett Polgár Leona is az iskola német szakos tanárnője.

DSC00181

Adventi várakozás nem múlhatott el Ady Endre Karácsony című verse nélkül. Adler Kende 6. osztályos tanuló adta ajándékba ezt a költeményt.

DSC00137

Felcsendült még két kánon is: elsőként egy ómagyar eredetű házról-házra énekelt karácsonyi kolinda dallam, és egy német orgonista Ludwig Ernst Gebhardi műve, címe: Glória szálljon a mennybe fel.

DSC00181

Ezzel a meghitt koncerttel kívánt a hallgatóságnak minden szereplő áldott karácsonyt!


plakat2019

kreta 

eugyintezes

TOGETHERLOGON

togetherlogo

erasmusplus

koszon

EBEDBEFIZETES

ISKOLABEMUTATO

ROLUNKIRTAK

video

TANEVRENDJE

CSENGETESIREND

FELMEROK

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterMa4448
mod_vvisit_counterTegnap4720
mod_vvisit_counterEzen héten9168
mod_vvisit_counterMúlt héten35415
mod_vvisit_counterEbben hónapban131602
mod_vvisit_counterMúlt hónapban135750
mod_vvisit_counterÖsszesen6426620
.

Elérhetőség:

elerheteseg jm

iskola alma logo

hatartalanul logo

Ki olvas minket?

Oldalainkat 79 vendég böngészi
Ma, Emánuel napja van. Holnap Hajnalka napja lesz.