csütörtök, március 28, 2024
ROKSTORIES ERROR: File not found: images/stories/CIKKEK/2023/tigris%20vadaskert/pngtree-cartoon-tiger-paw-tiger-pattern-than-heart-love-vector-illustration-png-image_8887443.png
image image image image image image image image
Táncverseny Csömörön Tánciskolás verseny volt a Rákóczis táncosokkal 2024. február 10-én vasárnap.
Kölyökatlétika Iskolánkban már hagyomány, hogy megrendezésre kerül a város nagycsoportos óvodásai között a Kölyökatlétika verseny.
Rákóczis szerda Iskolánk beiskolázási programja a második félévben is folytatódik. Idén az első alkalomra január 10-én került sor. A Rákóczis Szerda keretében a hozzánk érkező óvodások ez alkalommal sportfoglalkozáson vettek részt. Tanítóink, játékos, szórakoztató, és fejlesztő feladatokkal készültek a gyerekeknek.
Szibériai tigris örökbefogadás Iskolánk felső tagozatos tanulói és a zöldkörösök már negyedik éve, a 2023/2024-es tanévben is, örökbe fogadták a Kecskeméti Vadaskert szibériai tigriseit.
Pályaorientációs nap Intézményünkben 2023. október 21-én tanulóinknak Pályaorientációs Napot szerveztünk.
Cseh diákok Kecskeméten Iskolánk 2023. október 2-6-a között fogadta a Základní škola 10 fős diákcsoportját és két kísérő tanárukat Dobřichovice városából.
Nevelőtestületi értekezlet Nevelőtestületünk nagy megtiszteltetésnek érezte, hogy Oravecz Márta tankönyvszerző, nemzetközi szaktekintély tartott továbbképzést számunkra...
Állatok világnapja A közelgő Állatok világnapja alkalmából a 6. a osztály szeptember 22-én látogatást tett a Kecskeméti Vadaskertben, amely egyben az Iskolások Hete is volt.

19.04.03.

Rákóczi Projekt

Egész héten névadójuk előtt tisztelegnek a II. Rákóczi Ferenc Általános Iskolában

Clipboard01

A kecskeméti II. Rákóczi Ferenc Általános Iskolában ünnepséggel tisztelegtek névadójuk előtt hétfőn. Az iskola tornatermében a mai napon látható volt tánc, zenés előadás, sőt csatajelenet is.

Hétfőn délelőtt a II. Rákóczi Ferenc Általános Iskolában nyitóműsorral kezdték meg a Rákóczi-hetet, tisztelegve névadójuk előtt. A műsor legelején Szabó Sándor tárogatóművész, az iskola támogatója játszotta el az eredeti Rákóczi-nótát. A diákok pedig színes műsorral készültek. Táncoltak, illetve II. Rákóczi Ferenc életének fontosabb eseményeit beöltözve adták elő. A táncok, zenés előadások után a Rákóczi-szabadságharc egy csatáját játszották el a diákok.

Clipboard02

A Honvédelmi Sportszövetség pályázatának részeként március 19-20-án, 40 Rákóczi iskolás diák indult útnak, hogy a fejedelem életében fontos szerepet játszó várakat látogasson meg. Az eseményen az erről a kirándulásról készült kis filmet is levetítették. Zárásképpen megkoszorúzták az iskola szobrát. A héten énekversenyt, rendhagyó történelem órát tartanak majd, emellett minden tanítási óra a Rákóczi kor szellemében zajlik.

Március 30-án a hét zárásaként, immár harmadik éve felvonulást tartanak, aminek keretein belül megkoszorúzzák a fejedelem domborművét a Rákóczi úton, majd tovább haladnak a Vasútkertbe, ahol a színes eseményt egy családi nappal koronázzák meg. 

Cikk és képek: Hiros.hu

Sajtómegjelenések:

 Díszes felvonulással zárták a hetet a rákóczis diákok - Hiros.hu

Egész héten névadójuk előtt tisztelegnek a II. Rákóczi Ferenc Általános Iskolában - Hiros.hu

Felvonulással, valamint családi- és sportnappal zárult a Rákóczis hét - Keol.hu

Kecskeméti TV

A projekthét megvalósulását a Honvédelmi Sportszövetség támogatta:

logo color



Ki olvas minket?

Oldalainkat 185 vendég böngészi
Ma, Gedeon és Johanna napja van. Holnap Auguszta napja lesz.