kedd, július 27, 2021
image image image image image image image image
Díjátadás Intézményünk a II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola még februárban meghirdetett egy rajzversenyt a leendő első osztályos gyerekek körében. A megadott téma a kedvenc farsangi jelmezem volt. A rajzversenyre beérkezett alkotásokból az iskola kiállítást rendezett. A rajzokat a főbejárat melletti ablakokon lehetett megcsodálni.
Sikeres nyelvvizsgák A 2020/2021. tanévben több sikeres nyelvvizsgát tettek tanulóink. Szívből gratulálunk a kiemelkedő teljesítményükhöz.
Újra! Használom! Újrahasználom! Mindannyian törekszünk, hogy minél kevesebb hulladékot halmozzunk fel. A kreatív újrahasznosítás jegyében iskolánk 2.a osztályos tanulói kihívással egybekötött kiállítást rendezett, melyen hat osztály vett részt.
Mobiltelefon gyűjtő akció Sikeresen zárult a meghirdetett mobiltelefon gyűjtő akció. Diákjaink és szüleik komolyan vették a felhívást, sok telefon került a dobozba. Jó érzés, hogy ezzel is hozzájárulhattunk környezetünk megóvásához. Iskolánk elkötelezett környezetvédő.
Tudásbajnokság eredmények A Tudásbajnokság 2020/2021.-es tanév eredményei olvashatók itt.
Petőfi Sándor Szavalóverseny Iskolánk idén is megrendezte a városi szintű Petőfi Sándor Szavalóversenyt. A vírushelyzetre való tekintettel már 2. alkalommal került sor online verseny megrendezésére. A pandémia ellenére, a tanulók nagy számban jelentkeztek a megmérettetésre, a versmondók összesen 10 kecskeméti iskolából küldték be szavazataikat.
Mobiltelefon-gyűjtő verseny Iskolánkban használt mobiltelefon-gyűjtó versenyt hírdetünk meg. 2021 május 10 - június 15. között. A verseny az osztályok között zajlik, a legeredményesebbeket díjazzuk. További részletek a cikkben.
„Tavaszi nagytakarítás” az Érzékelések kertjében. Az Érzékelések kertje a Szent László Lions Club tagjai által ültetett, most virágzó japáncseresznyefás Aomori park közvetlen folytatása, melyet 2020 őszén épített meg a klub, és mely befejezése ez év nyarára várható.

21.04.09.

Digitális Rákóczi-s pályázat

Kedves Rákóczisok!

Iskolánkban az idei tanévben március végén, II. Rákóczi Ferenc születésének évfordulója alkalmával - az online oktatás ideje alatt - került volna megrendezésre a hagyományos ”Rákóczi hét” sok-sok érdekes eseménnyel, játékkal, versennyel és felvonulással. Azonban ezt a forgatókönyvet idén (is) átírta az élet, így diákjaink és tanáraink digitális feladatok keretében ünnepelték meg iskolánk névadójának emlékét.

Kép1

Az online térbe költözött felső tagozatos diákoknak egy digitális Rákóczi-s pályázatot hirdettünk.

Kép4

A feladat az volt, hogy ők maguk készítsenek egy II. Rákóczi Ferenchez, vagy az iskolánkhoz kapcsolódó online feladatot az általuk választott legkedvesebb felületen. Ez lehetett rejtvény, vizuális játék, vagy teszt feladat, esetleg kvíz jellegű feladvány.

Kép3

Gratulálunk mindenkinek, aki benevezett a kihívásba, hiszen nemcsak tudásuk legjavát próbálták feladvány formájában közzétenni, hanem az informatika világában is helyt kellett állni!

Sikeres pályázóink:

Baross Gergő (5.B) – Quizjáték

Bodor Edina (5.B) -Szókereső játék

Juhász Áron (5.B) – Kvízjáték

Kiss Péter (5.B) – Feleletválasztós játék, prezentáció

Siker Norbert (5.B) – Keresztrejtvény

Wolf Ruben (5.B) – Teszt feladat

Tasi Béla (5.B) - Kvíz kérdések

Kovács Alexandra (5.C) – Legyen Ön is milliomos játék

Pópity Emília (5.C) – Szókereső játék

Csaplár Henrietta (6.A) – Keresztrejtvény

Kovács Norbert (6.B) – Teszt feladat

Faragó Dorka (6.C) – Kvíz kérdések

Kovács Bence (7.A) Feleletválasztós játék

Baráth Bianka (7.B) Teszt feladat

Marosi Viktória (7.B) Feleletválasztós játék

Bereczki Adrienn (8.A) Teszt feladat

Fodor Luca (8.A) Kvízjáték

Veres Teodóra (8.A) Keresztrejtvény

Kép5

A pályázók egy emléklap és egy kis meglepetés ajándék boldog tulajdonosai lesznek jelenléti oktatás alkalmával! Az iskola vezetése és a tanárok nevében szeretném megköszönni az igényes munkákat!

Kép7

Tisztelettel, Lajos Péterné Kákonyi Réka

Diákönkormányzat munkáját segítő pedagógus

Kép6


Ki olvas minket?

Oldalainkat 50 vendég böngészi
Ma, Olga és Liliána napja van. Holnap Szabolcs és Alina napja lesz.