hétfő, január 25, 2021
image image image image image image image image
Madáretetők kihelyezése A II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola decemberben egy Madáretető-készítő versenyt hirdetett. Fantasztikusan kivitelezett, kreatív alkotások születtek, melyek január 13-án kikerültek iskolánk előtti a Kecskeméti Szent László Lions Club által létrehozott Érzékelések Kertjébe.
Lions Club ajándéka A II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola évek óta kiváló kapcsolatot ápol a Kecskeméti Szent László Lions Clubbal. A jótékony cselekedeteik sora tovább folytatódik. Idén 2021. január 5-én iskolánk egy ózongenerátort kapott ajándékba, ami ebben a kialakult járványhelyzetben különösen hasznosnak bizonyul. 
Számítógépeket ajándékozott a Digital Lions Club A kecskeméti Digital Lions Club 1 millió forint értékben adományozott hat darab asztali számítógépet a II. Rákóczi Ferenc Általános Iskoláért Alapítványának. 
Pályaorientációs Nap Iskolánkban december 12.-én szombaton rendhagyó Pályaorientációs Napot tartottunk. A jelenleg kialakult helyzetre való tekintettel most nem tudtuk meghívni a középiskolákat, hogy mutatkozzanak be diákjainknak, ami évek óta nagyon jól működik.
Bemutatkozó videó Digitális formában kezdjük meg beiskolázási programjainkat. Nézzenek be most virtuálisan is hozzánk, ismerkedjenek meg iskolánkkal! BEMUTATÓ VIDEÓ
Elsős beiskolázás Jelen járványhelyzetre tekintettel hagyományos módon nem kerülhet sor személyes találkozásokra, ezért online, digitális formában kezdjük meg beiskolázási programjainkat. Bízunk benne, hogy a tanév során lehetőség adódik a személyes találkozásra is! A további információkat olvashatja ebben a cikkben.
Madáretető-készítő verseny Madáretető-készítő versenyt hirdetünk iskolánkban. Otthon közösen készítsenek madáretetőt és hozzák be az iskolába december 15-ig a titkárságra. Anyagát, méretét, alakját illetően semmilyen megkötés nincs.  A legnagyszerűbbeket díjazzuk és elhelyezzük az iskolánk előtti Érzékelések kertjében, a többit az iskolaudvaron hasznosítjuk.
Közös versmondás Balatonfüred, Komárom, Vác, Gyula városok, valamint Debrecen, Győr, Szolnok és Kecskemét megyei jogú városok egy közös kulturális megállapodás keretében évek óta összekapcsolódnak a Magyar Nyelv Napja alkalmából rendezett közös versmondással. Idén iskolánk is csatlakozott a rendezvényhez.

20.11.20.

Rajzverseny

Fekete István József Attila díjas író születésének 120. évfordulójára emlékezve rajzpályázatot hirdetett a Színészek az Ifjúságért Alapítvány.

Készítsetek illusztrációt a Vuk című regény valamely részletéhez!

A pályázat részletes leírása:

A pályázatra a fenti témában A/3 vagy A/4 méretű alkotásokkal lehet jelentkezni. A művek elkészítési technikájára vonatkozó megkötés nincs.

A pályamunkákat a Színészek az Ifjúságért Alapítvány címére postai úton kell eljuttatni. A pályamű hátoldalán szerepeljen a pályázó neve, iskolája és osztálya is.

( Egyénileg és az iskolán keresztül is lehet pályázni.)

A legjobb alkotásokat egy kiállítás keretében bemutatják és díjazzák.

Pályázatban részt vevő korosztály: 3-4. osztály, 5-6. osztály

Beküldési határidő: 2020. december 11.

Cím: Színészek az Ifjúságért Alapítvány

6000 Kecskemét, Katona József tér 5.

 

Jó munkát kívánok a lelkes alkotóknak!

Borsos Andrea

Ki olvas minket?

Oldalainkat 43 vendég böngészi
Ma, Pál napja van. Holnap Vanda és Paula napja lesz.