vasárnap, november 27, 2022
image image image image image image image image
Soha Ne Add Fel Kedves Gyerekek! 2022. november 7-től ismét elindult a Soha Ne Add Fel Lázár Bence közhasznú emlékalapítvány csokoládé és édesség gyűjtése egészen december 7-ig. 
Erasmus Napok 2022. október 13-án került megrendezésre az „Erasmus Napok” program a Kecskeméti II. Rákóczi Ferenc Általános Iskolában, melyen az Európai Unióról és az iskola Erasmus+ programjairól szereztek ismereteket a tanulók. Az iskola már több tíz éve dolgozik aktívan Erasmus+ programokon, valamint eTwinning projekteken, melyek során eddig több mint 19 ország partneriskoláival működött együtt.
Pályaorientációs Nap Idén október 15-én  szombaton Pályaorientációs Napot rendeztünk diákjainknak. Iskolánk fontosnak tartja, hogy a tanulók tisztában legyenek a továbbtanulási lehetőségekkel, ismerjék meg a szakmákat, és tanulmányi és egyéni jellemzőik alapján ki tudják választani a nekik legmegfelelőbb iskolát, szakmát...
Békeposzter pályázat A Lions Clubok Magyarországi Szövetsége a 2022. évben ismét meghirdette a Nemzetközi Lions Békeposzter pályázat versenyét. A pályázat címe: „Az együttérzés ereje” Részvételi korhatár: 11-13 év ( 2008. november 16. és 2011. november 15. között született fiatalok.)
Sulikuckó 11.09. Idén újra elkezdődött beiskolázási programunk, a Rákóczis Szerdák. November 9-én  az Iskolaváró Sulikuckóra Kecskemét több óvodájából jöttek hozzánk a gyerekek. Az óvodások különböző foglalkozásokon vettek részt. Már nagyon várták, hogy jöhessenek hozzánk.
Rovásírás szakkör Rovásírás Szakkör indul novembertől májusig 5., 6., 7. évfolyamosoknak keddenként 14:00-15:00-ig iskolánkban. Jelentkezni a:  Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.  címen lehet 2022. november 4-ig. A szakkör ingyenes.
Köszönjük az állatok nevében Az állatok nevében köszönjük, hogy gondoltatok rájuk, hozzájárultatok jobb sorsukhoz.
Állatok Világnapja 2022. okt.4. „Ez a nap tisztelgés az állatok védőszentje, Assisi Szent Ferenc előtt, aki már a 13. század elején azt hirdette, hogy mindent szeretnünk kell, ami körülvesz minket, legyen az élő vagy élettelen.” Az Állatok Világnapja alkalmából iskolánk felső tagozatos diákjai és a zöldkörösök már negyedik éve, a 2022/2023-as tanévben is, örökbe fogadták a Kecskeméti Vadaskert szibériai tigriseit.

22.10.03.

Zánka - Őszi osztálykirándulás

A 6.a, 6.b és 8.c osztályok tanulói őszi osztálykirándulásra utaztak Zánkára 2022.szeptember 28-30-a között. Bár az időjárás nem volt kedvező, mégis három vidám napot töltöttünk a gyerekekkel a Balaton partján.

Megérkezésünk után levonatoztunk a Balaton partjára, ahol sétáltunk, hattyúkat etettünk a szeles idő ellenére is. Délután elfoglaltuk a szállást és az udvaron fociztak, a szobákban kártyáztak a gyerekek. Mivel sajnos este eleredt az eső, ezért az esti koncert helyett, inkább a szobában maradtunk és közösen játszottunk.

zanka

Másnap reggel még mindig esett, ennek ellenére délelőtt a hatodikosok középkori csatában vettek részt, a nyolcadikosok pedig csapatépítő játékon tették próbára ügyességüket.

Ebéd után sajnos elmaradt a gyalogtúra, ezért a ház társalgójába húzódtunk, ahol kártyapartit, jéghoki-, és pingpongversenyt rendeztünk.

Délután a hatodikosok nagy küzdelemben legyőztek egy miskolci nyolcadikos osztályt. Remek taktika és kitűnő összjátékot mutatott a Rákóczi csapata.

Este a zuhogó eső sem rontotta el a szédítő hangulatot a discóban. Vidám zenékre, a színpadon mutatott koreográfiákat követve két órát szórakoztak a gyerekek.

Másnap reggel még mindig esett, ezért aggódtunk a bobozás miatt. Azonban 9 órakor elállt az eső és napsütésben élvezték a sebességet a gyerekek a pályákon Balatonfűzfőn.

Reméljük, hogy jövő ősszel ismét lesz lehetőségünk arra, hogy hasonló emlékezetes, vidám napokat tölthessünk el Zánkán!

Kaszab Éva

o.f.

Ki olvas minket?

Oldalainkat 120 vendég böngészi
Ma, Virgil napja van. Holnap Stefánia napja lesz.