hétfő, január 25, 2021
image image image image image image image image
Madáretetők kihelyezése A II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola decemberben egy Madáretető-készítő versenyt hirdetett. Fantasztikusan kivitelezett, kreatív alkotások születtek, melyek január 13-án kikerültek iskolánk előtti a Kecskeméti Szent László Lions Club által létrehozott Érzékelések Kertjébe.
Lions Club ajándéka A II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola évek óta kiváló kapcsolatot ápol a Kecskeméti Szent László Lions Clubbal. A jótékony cselekedeteik sora tovább folytatódik. Idén 2021. január 5-én iskolánk egy ózongenerátort kapott ajándékba, ami ebben a kialakult járványhelyzetben különösen hasznosnak bizonyul. 
Számítógépeket ajándékozott a Digital Lions Club A kecskeméti Digital Lions Club 1 millió forint értékben adományozott hat darab asztali számítógépet a II. Rákóczi Ferenc Általános Iskoláért Alapítványának. 
Pályaorientációs Nap Iskolánkban december 12.-én szombaton rendhagyó Pályaorientációs Napot tartottunk. A jelenleg kialakult helyzetre való tekintettel most nem tudtuk meghívni a középiskolákat, hogy mutatkozzanak be diákjainknak, ami évek óta nagyon jól működik.
Bemutatkozó videó Digitális formában kezdjük meg beiskolázási programjainkat. Nézzenek be most virtuálisan is hozzánk, ismerkedjenek meg iskolánkkal! BEMUTATÓ VIDEÓ
Elsős beiskolázás Jelen járványhelyzetre tekintettel hagyományos módon nem kerülhet sor személyes találkozásokra, ezért online, digitális formában kezdjük meg beiskolázási programjainkat. Bízunk benne, hogy a tanév során lehetőség adódik a személyes találkozásra is! A további információkat olvashatja ebben a cikkben.
Madáretető-készítő verseny Madáretető-készítő versenyt hirdetünk iskolánkban. Otthon közösen készítsenek madáretetőt és hozzák be az iskolába december 15-ig a titkárságra. Anyagát, méretét, alakját illetően semmilyen megkötés nincs.  A legnagyszerűbbeket díjazzuk és elhelyezzük az iskolánk előtti Érzékelések kertjében, a többit az iskolaudvaron hasznosítjuk.
Közös versmondás Balatonfüred, Komárom, Vác, Gyula városok, valamint Debrecen, Győr, Szolnok és Kecskemét megyei jogú városok egy közös kulturális megállapodás keretében évek óta összekapcsolódnak a Magyar Nyelv Napja alkalmából rendezett közös versmondással. Idén iskolánk is csatlakozott a rendezvényhez.

20.11.18.

Legyél elsHős feladatok

Kedves Nagycsoportos Óvodások!


Egy vidám kalandozásra hívunk Benneteket a játékos online feladatokon keresztül,melyeket a leendő elsős tanító nénik küldenek Nektek minden héten szerdán december 2-tól március 31-ig.

Aki a legtöbb feladatot visszaküldi hibátlanul a Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.  e-mail címre, az különleges jutalomban részesül a játéksorozat végén.

Az első megoldásod visszaküldésekor írd le a neved, és, hogy melyik óvodába jársz,hogy később be tudjunk azonosítani!

Kérjétek szüleitek segítségét!

Kellemes időtöltést!


1. alkalom: ( dec.2. ) (ismerkedés)

 Örülünk, hogy itt vagy velünk. Nézd milyen jó kis feladatot hoztunk neked. Mert nem ismerünk még, ezért rajzold le magad a kedvenc ruhádban, a kedvenc játékoddal.

Biztos le tudod már írni a nevedet, lássuk! Most megmutathatod!

 Elárulhatod az óvodai jeled is.

Amint kész vagy, már küldheted is


2. alkalom (dec.9. ) (finommotorika)

 http://hobbibol.com/2017/08/egyszeru-gyurmafigurak-keszitese-gyerekkel/

 Görgess le a hóemberig és készítsd el!

 Gyurmázz egy Mikulást is! Kíváncsian várjuk, hogy képzeled el! Fotó! :-)


3. alkalom (dec.16. )   (logikai készség)

Ugye szereted a puzzle-t? Hajrá! Lássuk! :)

PUZZLE FELADAT


4. alkalom: ( jan.6 )  (mozgás és spec.ujjtorna)

Mozgasd meg ujjaidat a videó segítségével.

Videó

5. alkalom ( jan.13.) (térirányok)

        Jobbra, balra, balra, jobbra….Tudod-e?

 Irányok elsajátítása állatmotívumokkal


6. alkalom: (jan.20.) ( sorrendiség)

Folytasd a sorokat! Hajrá elsHős! :-)

Sorrendiség feladat
Ki olvas minket?

Oldalainkat 25 vendég böngészi
Ma, Pál napja van. Holnap Vanda és Paula napja lesz.