kedd, január 31, 2023
image image image image image image image image
Muzsikás együttes koncertje Az új év első hónapja sem telt el rendezvény nélkül. Iskolánkban vendégeskedett január 25-én A Muzsikás együttes. Rendhagyó énekóra keretében magyar népzenei ismeretterjesztő koncertet adtak tanulóinknak.  SAJTÓMEGJELENÉS
Szabadidős foglalkozás 01.25. Január 25-én a hónap utolsó szabadidős foglalkozását tartottuk. Az óvodások szép számban jelentek meg. A gyerekek alig várták, hogy milyen érdekes feladatokkal fognak megismerkedni. A gyerekek egyik csoportja az okostábla segítségével rajzoltak és számoltak.
Sulikuckó 01.18. Téli szünet után az első Iskolaváró Sulikuckó programunkra került sor. A gyerekek lelkesen jöttek, alig várták a találkozást. Új gyerekek is érkeztek a foglalkozásainkra, ezért először megismerkedtek a gyerekek a tanítóinkkal és egymással is.
Szabadidős foglalkozás 01.11 Január 11-én volt az év első Szabadidős foglalkozásunk, amire szeretettel vártuk az óvodásokat. A gyerekek egyik csoportja nyelvi foglalkozáson vett részt, miközben játékosan tanulták a szavakat, kifejezéseket, angolul a gyerekdalokat, közben jól szórakoztak. A végén a dalokat el is játszották a tanító segítségével.
Nevet kapott iskolánk sportcsarnoka A Kecskeméti II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola sportcsarnoka ettől a naptól kezdve Győrfi Pál nevét viseli, aki ugyan egészségi állapota miatt nem lehetett jelen, de lányai – Győrfi Gabriella és Erika – meghatottan vették át a névadónak szóló díszoklevelet. SAJTÓMEGJELENÉS
Szakmai látogatás Németországban A 2022-1-HU01-KA121-SCH-000065717, számú Erasmus+ akkreditációs pályázattal 2022. november 28- december 2-a között szakmai úton vett részt iskolánkból hat pedagógus. A tanulmányi látogatás célja a német iskolarendszer felépítésének és működésének a megismerése, tapasztalatok cseréje, jógyakorlatok megosztása.
Sulikuckó 12.07. Beiskolázási programunk része a Rákózis Szerda, melynek keretében ezen a héten december 7-én a Sulikuckó keretében egy meglepetéssel kedveskedtünk az óvodásoknak. Idén a Mikulás műsort iskolánk 3. a osztályos tanulói készítették, amit ezen a napon bemutattak a hozzánk ellátogató óvodásoknak és szüleiknek.
Sulikuckó 11.30. Beiskolázási programunk része a Rákózis Szerda, melynek keretében ezen a héten november 30-án Szabadidős foglalkozásainkra vártuk az óvodásokat. Az gyerekek egyik csoportja az okos tábla segítségével interaktív, fejlesztő játékokat játszottak. Nagyon érdekesnek tartották a foglalkozást.

22.11.14.

Erasmus Napok

„Erasmus Napok” a Kecskeméti II. Rákóczi Ferenc Általános Iskolában

 

2022. október 13-án került megrendezésre az „Erasmus Napok” program a Kecskeméti II. Rákóczi Ferenc Általános Iskolában, melyen az Európai Unióról és az iskola Erasmus+ programjairól szereztek ismereteket a tanulók.

01

Az iskola már több tíz éve dolgozik aktívan Erasmus+ programokon, valamint eTwinning projekteken, melyek során eddig több mint 19 ország partneriskoláival működött együtt.

14

Az „Erasmus Napok” programon egyrészt a jelenleg is futó rövid futamidejű mobilitási projekt eddig elért eredményeiről, másrészt az öt évre elnyert akkreditáció tervéről szereztek ismereteket a tanulók.

13

A múlt tanévben az iskola tanárai Olaszországba és Spanyolországba utaztak szakmai látogatásra, tíz tanuló Írországban, tíz tanuló pedig Franciaországban dolgozott együtt külföldi tanulókkal környezetvédelmi illetve kultúrtörténeti témákban.

09

Október 13-án a tanulók számos programon vettek részt. Kihirdettük az Európa, az otthonunk című pályázat eredményét, amely során a tanulók egyénileg, illetve az osztályukkal készíthettek a témához kapcsolódóan logót vagy fotót.

07

Felavattuk az új Európa termet, ahol a partneriskoláktól kapott emléktárgyakat, a korábbi pályázatok alkotásait, fényképes emlékeit, a partnerországok zászlóit és a partneriskolák helyszíneit láthatják a tanulók.

10

Az ötödikesek Európáról oldottak meg játékos, kreatív feladatokat, megismerkedtek az idén induló eTwinning projekt 12 partneriskolájával. A hatodikosok görög tanulókkal folytattak Skype beszélgetést. A hetedikesek online feladatokat kaptak, ahol az Európa Unióról és az Erasmus projektről szereztek új ismereteket. A dublini utazáson résztvevő tanárok és tanulók meséltek élményeikről, tapasztalataikról a nyolcadikosoknak.

06

A programnak köszönhetően a tanulók ebben a tanévben is készen állnak arra, hogy új partneriskolák tanulóival dolgozzanak együtt, megismerjék egymás kultúráját, aktívan használják és fejlesszék nyelvtudásukat.

Ki olvas minket?

Oldalainkat 63 vendég böngészi
Ma, Marcella napja van. Holnap Ignác napja lesz.