csütörtök, augusztus 06, 2020
image image image image image image image image
Menő menzák Menő menzák az iskolákban – Egészséges étkezést és életstílust népszerűsítő programok pályázat lehetőséget biztosított, hogy egy éven keresztül rendezvények, vendégelőadók színesítsék hétköznapjainkat. Programjaink népszerűek voltak a diákok és a szülői közösség körében is. A pályázatban vállalt programok megvalósítása sikeresen lezárult.
Fontos információk A tanáv hátralevő részével, tankönyvek visszaszolgáltatásával, ballagással, bizonyítványok kiosztályával, ügyelettel és felzárkóztatássak kapcsolatos fontos információk olvashatók itt...
Ebéd rendelési lehetőség Kérjük a szülőket, ha igényt tartanak az ebéd elvitelére, vagy az iskolai ügyelet igénybevétele mellett az étkezésre is azt május 27-én 16 óráig a közétkeztetési ügyintézőnél jelezzék!
Beiratkozás 2020/21. tanévre Értesítjük az érintett szülőket, hogy a 2020/2021. tanévre történő általános iskolai beíratásokra a rendkívüli helyzettre való tekintettel rendhagyó módon kerül lebonyolításra. Minden ezzel kapcsolatos részletet elolvashat az alábbi cikkben..
Adatkezelési tájékoztató Tisztelt Szülők! Két fontos dokumentumot olvasható itt a digitális oktatás során alkalmazott adatkezelési előírásokról.
Szülői tájékoztató Tisztelt Szülők! A koronavírus járvány terjedése miatt kialakult intézkedésekről és egyéb fontos információkról fogunk itt mindig tájékoztatást adni... AZ EBÉDBEFIZETÉS JELENLEG SZÜNETEL!
Szabadidős foglalkozás 03.04.  Március 4-én a Rákóczis Szerdák keretén belül szabadidős foglalkozásokon vehettek részt az óvodások. A kézműves foglalkozáson a gyerekek a HÁROM Pillangó című mese hallgatása közben a színtelen pillangók szárnyaira gyönyörű színeket varázsoltak. 
Operaház „Nagyköveti” Programja Iskolánkban az Operaház „Nagyköveti” Programja október 1-vel a Zene Világnapja alkalmából megrendezett rendhagyó órákkal kezdődött, ahol az Operaház operaénekesei vezették be a gyerekeket ebbe a fantasztikus világba, remélve, hogy megszeretik a zenének ezt a műfaját is.

19.11.26.

Fogódzó Jótékonysági Gála

Évek óta hagyomány már a II. Rákóczi Ferenc Általános Iskolában, hogy megrendezésre kerül a FOGÓDZÓ Jótékonysági Gálaműsor, amelyen az intézmény diákjai lépnek fel, megmutatják tehetségüket társaiknak, szüleiknek, rokonaiknak és barátaiknak.

November 22-én iskolánk egy időutazáson vett részt, a sportcsarnok pár órára igazi színházteremmé vált.

RPY 3813

Az osztályok lelkesen készültek, hogy előadásaikkal elrepítsenek bennünket a múltba és a jövőbe.

RPY 3867

Elvis nem csak a vásznon, de a színpadon is megelevenedett. A Rock and Roll érzés sem maradhatott ki. Szüleink, nagyszüleink tornaórája került elsőként bemutatásra elsős sportosztályunk jóvoltából.

RPY 3842

A középkori jelmezekben a Lovagregény című film báljába csöppentünk. A Pál utcai fiúk játszottak a Grundon, míg a 8. évfolyam rap stílusban adta elő mondókáját. Egy jövő énekóráján is részt vettünk, majd ismét egy távolabbi korba helyeztük át székeinket, ahol a fáraók birodalma várt. A gyönyörű jelmezek és ötletes, látványos díszletek, a káprázatos fények és a lüktető zene röpítettek át bennünket egyik korból a másik korba. A népzene és néptánc, de a pop műfaja is hallatta hangját. A közönség együtt énekelte a diákokkal az ismert slágereket.

RPY 3826

Az időutazás kétségtelenül megtörtént. Minden újabb fellépő egy új korszakot vetített elénk, az adott kor jellemzőivel, hűen átadva azt a közönségnek.

RPY 3865

Folyamatosan repültünk a korok szárnyán, nem volt idő az álldogálásra.

RPY 3837

Ezen az estén mindenki megmutatta mit tud, a kreativitás, a látványos megoldások, a gyerekek ráhangolódása a választott korra, olyan összhangban volt, hogy a közönség egyik ámulatból esett a másikba. A gyerekek gondoskodtak róla, hogy senki ne unatkozzon.

RPY 3844

A Gálából származó bevételt az iskolában működő Fogódzó Gyermeksegélyezési Egyesület, a rendezvény szervezője kapta, mely szociális támogatást nyújt azoknak a tanulóknak, és családtagjaiknak, akik önhibájukon kívül kerültek nehéz anyagi helyzetbe.

RPY 3858

szöveg: Borsos Andrea

Ki olvas minket?

Oldalainkat 78 vendég böngészi
Ma, Berta és Bettina napja van. Holnap Ibolya napja lesz.