hétfő, január 25, 2021
image image image image image image image image
Madáretetők kihelyezése A II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola decemberben egy Madáretető-készítő versenyt hirdetett. Fantasztikusan kivitelezett, kreatív alkotások születtek, melyek január 13-án kikerültek iskolánk előtti a Kecskeméti Szent László Lions Club által létrehozott Érzékelések Kertjébe.
Lions Club ajándéka A II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola évek óta kiváló kapcsolatot ápol a Kecskeméti Szent László Lions Clubbal. A jótékony cselekedeteik sora tovább folytatódik. Idén 2021. január 5-én iskolánk egy ózongenerátort kapott ajándékba, ami ebben a kialakult járványhelyzetben különösen hasznosnak bizonyul. 
Számítógépeket ajándékozott a Digital Lions Club A kecskeméti Digital Lions Club 1 millió forint értékben adományozott hat darab asztali számítógépet a II. Rákóczi Ferenc Általános Iskoláért Alapítványának. 
Pályaorientációs Nap Iskolánkban december 12.-én szombaton rendhagyó Pályaorientációs Napot tartottunk. A jelenleg kialakult helyzetre való tekintettel most nem tudtuk meghívni a középiskolákat, hogy mutatkozzanak be diákjainknak, ami évek óta nagyon jól működik.
Bemutatkozó videó Digitális formában kezdjük meg beiskolázási programjainkat. Nézzenek be most virtuálisan is hozzánk, ismerkedjenek meg iskolánkkal! BEMUTATÓ VIDEÓ
Elsős beiskolázás Jelen járványhelyzetre tekintettel hagyományos módon nem kerülhet sor személyes találkozásokra, ezért online, digitális formában kezdjük meg beiskolázási programjainkat. Bízunk benne, hogy a tanév során lehetőség adódik a személyes találkozásra is! A további információkat olvashatja ebben a cikkben.
Madáretető-készítő verseny Madáretető-készítő versenyt hirdetünk iskolánkban. Otthon közösen készítsenek madáretetőt és hozzák be az iskolába december 15-ig a titkárságra. Anyagát, méretét, alakját illetően semmilyen megkötés nincs.  A legnagyszerűbbeket díjazzuk és elhelyezzük az iskolánk előtti Érzékelések kertjében, a többit az iskolaudvaron hasznosítjuk.
Közös versmondás Balatonfüred, Komárom, Vác, Gyula városok, valamint Debrecen, Győr, Szolnok és Kecskemét megyei jogú városok egy közös kulturális megállapodás keretében évek óta összekapcsolódnak a Magyar Nyelv Napja alkalmából rendezett közös versmondással. Idén iskolánk is csatlakozott a rendezvényhez.

20.11.02.

Elsős beiskolázás

Tisztelt Szülők!

Iskolánkban több évre visszatekintő hagyomány, hogy a leendő elsős gyerekek szüleinek szülői értekezletet, nyílt órákat, az iskolába kerülő ovisoknak a Rákóczis-szerda programsorozatunk keretében Szabadidős - kézműves-, sport-, angol, német - és Sulikuckó foglalkozásokat tartunk.

Jelen járványhelyzetre tekintettel az őszi időszakban erre hagyományos módon nem kerülhet sor, ezért online, digitális formában kezdjük meg beiskolázási programjainkat. Bízunk benne, hogy a tanév során lehetőség adódik a személyes találkozásra is!

Kérjük, kövessék folyamatosan honlapunkon és az iskola facebook oldalán megjelenő – folyamatosan frissülő - információinkat!

Nézzenek be most virtuálisan is hozzánk, ismerkedjenek meg iskolánkkal!

Bemutatkozó videó

A kisgyerekek életében óriási fordulatot jelent iskolába kerülni. Sok varázslatos dologban lesz részük, megtanulnak írni, olvasni, számolni, új barátokra lelnek. Gyökeresen megváltozik életük, lerövidül a játékra szánt idő, több feladatuk lesz.

A 2021/2022-es tanév leendő elsős osztályfőnökei - Nyíry Csilla, Pap-Gömöry Erika, Ruzsa Krisztina - mindent megtesznek azért, hogy felejthetetlenné tegyék, és ezáltal megkönnyítsék a gyermekek számára az óvoda-iskola átmeneti időszakát.

Tekintsék meg online bemutatkozásukat!

Nyíry Csilla    Gömöry Erika   Ruzsa Krisztina

Amennyiben iskolánk felkeltette érdeklődésüket, szeretettel várjuk Önöket, hogy gyermekükkel együtt, részt vegyenek egy vidám kalandozásban online formában 2020. dec. 2-től minden szerdán a

Legyél elsHős


digitális játékos iskolaelőkészítő programsorozatunkban, ahol a feladatokat a leendő elsős pedagógusaink állítják össze. Mindezekről részletesebben a Legyél elsHős almenüpontban olvashatnak. Kérjük tekintsék meg iskolánk Facebook oldalát is.

Tagintézményünk hívja és várja azokat a gyermekeket, akik a 2021/ 2022-es tanévben elsősök lesznek. Kérjük, tekintsék meg facebook oldalunkat is és nézzék meg videóinkat, tanulóinkkal készített interjúinkat, így ízelítőt kaphatnak mindennapjainkból.

Ha a család döntött, máris jelentkezhetnek itt:

Jelentkezési lap


a választott osztályokba, így a bekerülés szempontjából elsőbbséget élvezhetnek.

Az elkövetkezendő hetekben közlünk néhány volt diákunk, illetve szülőnk levelét, melyben megosztják tapasztalataikat, élményeiket Önökkel a nálunk eltöltött éveikről.

Fogadják szeretettel!

Levél a beiskolázásra készülő szülőknek

Szeretettel várjuk jelentkezésüket!

Fáriné Boros Erika

Tagintézmény-vezető

Ki olvas minket?

Oldalainkat 32 vendég böngészi
Ma, Pál napja van. Holnap Vanda és Paula napja lesz.