szerda, március 22, 2023
image image image image image image image image
Petőfi 200 Versillusztrációk Iskolánk februárban rajzpályázatot hirdetett „Petőfi 200 Versillusztrációk” címmel. A pályázatra szép, kreatív alkotások születettek. A díjak kiosztására március 11-én került sor. A sok tehetséges diákunk közül a következők nyertek...
Tavaszi Táncház Beiskolázási programunk részeként március 11-én szombaton egy Tavaszköszöntő Tácházba invitáltuk a nagycsoportos óvodásokat. Rendezvényünkön mindenki nagyon jól érezte magát, fergeteges volt a hangulat. Egy vidám délelőttöt töltöttünk együtt.
Szabadidős foglalkozás 03.08. A gyerekek egyik csoportja sport foglakozáson vett részt. A bemelegítés után labdajátékokat játszottak az óvodások. Kipróbálhatták az aktív falat, amiben a végén siker élményt is szereztek. Ügyesen megoldották a feladatokat, közben jól érezték magukat, játékosan sportoltak.
Pályaválasztási tanácsadó nap A pályaválasztásra, a következő iskola kiválasztására idejében fel kell készíteni a tanulókat. Iskolánk a végzős diákok mellet nagy figyelmet fordít a fiatalabb korosztályra is. Pályaorientációs napokat szervezünk a tanulóink számára. Március 7-én pályaválasztási tanácsadásra került sor intézményünkben a 6-7. évfolyam részére. 
Nyílt Napjaink Iskolánkban 2023. február 28-án és március 1-én Nyílt Napot tartottunk. Ezen a két napon sok nagycsoportos óvodás látogatott el hozzánk szüleivel együtt. Reggel Fáriné Boros Erika intézményvezető köszöntötte a hozzánk érkezőket. A vendégek mindkét napon magyar és matematika órán vettek részt az első és második órákban.
Tavaszi Táncház Kedves Leendő Elsősök! Március 11-én várunk benneteket és szüleiteket egy kis tavaszi, zenés mulatságra.
Kecskemét, ahogy Te látod! A Kecskeméti II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola rajzpályázatot hirdet „Kecskemét, ahogy Te látod!” címmel. További részletek a cikkben.
Floorball diákolimpia országos döntő Iskolánk hírnevét ismét szép eredménnyel öregbítették diákjaink. Miután lányaink az első korosztályban megszerezték a Megyei döntőn az I. helyezést, majd az Országos elődöntőn is nyertek, bekerültek a Floorball Diákolimpia Országos Döntőjébe, ahol III. helyezést értek el. A bronzérmes lányok nagyon szépen teljesítettek. Gratulálunk a csodás eredményhez!

23.02.15.

Kölyökatlétika Verseny

Február 15-én szerdán került megrendezésre a beiskolázási programunk nagy sportrendezvénye a Kölyökatlétika Verseny.

DSC01468

Idén kilenc óvoda nagycsoportosai vettek részt programunkon. A Csigabiga Óvoda, Hosszú Utcai Óvoda, Juhar Utcai Óvoda, Lánchíd Utcai Óvoda, Mátis Kálmán Utcai Óvoda, Széchenyi Sétányi Óvoda, Szent Imre Katolikus Óvoda, Szent Miklós Óvoda és a Szivárvány Óvoda.

DSC00897

Fáriné Boros Erika intézményvezető ünnepélyes megnyitója után egy közös bemelegítéssel hangolódott rá mindenki a versenyre, a gyakorlatokat iskolánk diákjai mutatták be az ovisoknak.

DSC00936

A vidám torna után jöhettek a változatos versenyszámok, melyekben összemérhették erejüket, ügyességüket a gyerekek.

DSC01028

A játék a forma 1-es pályával kezdődött, majd az állomásokokon különböző feladatok várták a gyerekeket.

DSC01647

Volt kislabdával célba dobás, ugróváltó, füleslabda hajítás, futó- váltó, aktív fal, célba dobás, „bújócska” váltó és „passz” váltó is, mind olyan nagyszerű sportgyakorlat, ami fejleszti a gyerekek képességeit.

kolyokatletika1

Minden óvodás nagyon lelkes volt, játszva sportoltak. Az órák csak úgy repültek. A végére azért mindenki jól elfáradt.

DSC01478

A kitartás meghozta gyümölcsét, minden kis óvodás oklevelet, és ajándékot is kapott.

DSC01408

Az idei Kölyökatlétika Verseny győztese a Szent Imre Katolikus Óvoda csapata lett, ők vihették haza 1 évre a vándorkupát. A második helyen ketten osztoztak, a Hosszú Utcai Óvoda és a Lánchíd Utcai Óvoda óvodásai.

DSC01676

Mindenkinek gratulálunk! Szeretettel várunk vissza minden kedves óvodást jövőre is!

DSC01827

fotók, szöveg: Borsos Andrea

Ki olvas minket?

Oldalainkat 34 vendég böngészi
Ma, Beáta, Izolda és Lea napja van. Holnap Emőke napja lesz.