szombat, szeptember 24, 2022
image image image image image image image image
Az Állatok Világnapja Az Állatok Világnapja alkalmából adománygyűjtést hirdetünk szeptember 22-től október 6-ig a kecskeméti Menhely az Állatokért Alapítvány telephelyén élő cicák és kutyák számára.
Évnyitó ünnepély Az ÉVNYITÓ ÜNNEPÉLY 2022. szeptember 1-én 8 órakor lesz. Kérünk minden tanulót ünnepi ruhában (Rákóczis sál/nyakkendő, fehér blúz/ing, fekete szoknya vagy nadrág) megjelenni! Az ünnepély után osztályfőnöki órák, majd rendes tanítás lesz. A tankönyvek kiosztása is ezen a napon történik.
A környezetvédelem és fenntarthatóság tanulmányozása Dublinban Nagy izgalommal vártuk tanítványainkkal a májusi dublini, csoportos tanulói mobilitást, mert sok akadályt nehezítette meg a megvalósulást a pandémia miatt.
Szakmai látogatás Spanyolországban A 2021-1-HU01-KA122-SCH-000018578 számú Ragadd meg a jövőd! - a tanulók idegennyelvi és természettudományos készségeinek fejlesztése a STEAM, a PBE és a 4K módszerek adaptálásával a sikeres középiskolai továbbtanulásért című Erasmus+ pályázat segítségével abban a szerencsében részesültünk, hogy 2022. április 25-29-e között részt vehettünk egy spanyolországi tanulmányúton.
Tanév rendje 2022/2023 A tanév rendje olvasható itt. Szülői értekezletek, fogadóórák, szünetek, rendezvények és minden fontos dátum...
Gyermekétkeztetési díjak változása Kedves Szülők! A következő dokumentumban a gyermekétkeztetési díjak változását (szeptember 1-től) tudják megtekinteni. Gyermekétkeztetési díjak
Javítóvizsgák és pótosztályozó vizsgák A javítóvizsgák és pótosztályozó vizsgák 2022. augusztus 23.-25. között lesznek. A részletes beosztást a KRÉTÁ-ban elküldtük az érdekelt tanulók szüleinek.
Sikeres nyelvvizsgák a 2021-2022-es tanévben A 2021/2022. tanévben több sikeres nyelvvizsgát tettek tanulóink. Szívből gratulálunk a kiemelkedő teljesítményükhöz.


Régebbi cikkek

Jótékonysági bál

cimlap

A II. Rákóczi Ferenc Általános Iskoláért Alapítvány kuratóriuma, a Szülői Közösség és a Rákóczis nevelőtestület nevében szeretettel hívjuk és várjuk Önöket  2022. május 28-án, 19 órakor megrendezendő Jótékonysági bálunkra. Idén a HAWAII témájú bálhoz a jó hangulatot a HORIZONT HAPPY BAND szolgáltatja. A vacsorát a HOLLOGASZTRO KFT. biztosítja. 

Bővebben...

Madarak és fák napja

cimlap2

"Fa nélkül egy fillért sem ér a táj. S üres a fa, ha nincs rajta madár. Én azt hiszem nem kelne föl a nap, ha nem lennének fák és madarak.” /Horváth Imre / A Madarak és fák napja a Föld napjának a testvérünnepe. A hagyomány immáron több mint százéves.

Bővebben...

Jótékonysági plüssjáték gyűjtés!

cimlap

A kecskeméti Rotatact klub tagjai jótékonysági plüss játék gyűjtést szerveznek. Ha van otthon megunt, jó állapotú plüss játékod, hozd el nekünk a könyvtárba, mert ez nagy segítség! A játékokat május 28-án és 29-én a kecskeméti Városi gyermeknapon adományokért kínáljuk.

Bővebben...

Rákóczi Projekt Hét

cimlap

Rákóczi Projekt Hét ( március 28.- április 2.) Iskolánk minden tanulója lelkesen készült névadónk II. Rákóczi Ferenc születésének évfordulójára. A fejedelemre egész héten színes és változatos programokkal emlékeztünk...

Bővebben...

Tavaszi faültetés az iskolánkban

cimlap

Márciusban a „ZÖLDKÖRÖSÖK” a kivágott öreg fák helyére facsemetét ültettek az iskola udvarán. A faiskolában egy kislevelű hársfára esett a választásunk. Sok információt kaptunk legfontosabb jellemzőiről, az ültetésről és a gondozásával kapcsolatos tudnivalókról.

Bővebben...

Elsős beiratkozás

cimlap

 Kedves Leendő Elsős Szülők!  Örömmel értesítjük Önöket, hogy eljött az óvodások beiratkozásának időpontja (2022. április 21-22 8.00-19.00). Szeretettel várjuk Önöket a Kecskeméti II. Rákóczi Ferenc Általános Iskolába. 

Bővebben...

A Föld napja

cimlap2

A Föld megóvása közös érdek. A gyerekeknek ezt kell látniuk, megtapasztalniuk és megérteniük. Kis lépésekkel kezdődik, de annál nagyobb jelentőséggel bír, ha tisztában vannak az újrahasznosítás és az újrafelhasználás fogalmával. Iskolánk nemes célja sikeresnek mondható, hiszen a kiállításunkra számos óvodai és iskolai munka érkezett. 

Bővebben...

Nyílt napok

cimlap

Iskolánkban idén március 22-23-án Nyílt Napot tartottunk. Ezen a két napon sok kisgyermek látogatott el hozzánk szüleivel együtt. Reggel Fáriné Boros Erika intézményvezető köszöntötte a szüleikkel érkező gyermekeket. A vendégek az első napon anyanyelvi órán vettek részt, majd egy technika foglakozás keretében, az óvodások a tanulók és a tanító néni segítségével vidám, színes cicákat készítettek. 

Bővebben...

Nyílt napok

cimlap2

Szeretettel várunk szüleitekkel együtt 2022. március 22-én és 23-án az 1. 2. 3. órában tartandó NYÍLT NAPUNKRA, ahol megismerkedhettek a leendő elsős tanítókkal és az iskolai élet ízével. Részt vehettek magyar, matematika, angol, német órákon. Ha testnevelés és táncórán is szeretnél velünk játszani, hozz magaddal tornacipőt!

Bővebben...

Szakmai nap Óvónőknek

cimlap2

2022. márc.2-án iskolánkban dr. Mészáros Zsófia tanácsadó szakpszichológus és Baukó Zsuzsanna az Autizmus Centrum gyógypedagógusa tartott előadást az óvoda-iskola átmenet nehézségeiről és a különleges bánásmódot igénylő gyerekekkel kapcsolatos foglalkozásokról, melyekhez rengeteg hasznos gyakorlati tanácsot kaphattak a Szakmai nap résztvevői.

Bővebben...

További cikkeink...

Ki olvas minket?

Oldalainkat 105 vendég böngészi
Ma, Gellért és Mercédesz napja van. Holnap Eufrozina és Kende napja lesz.