csütörtök, január 26, 2023
image image image image image image image image
Sulikuckó 01.18. Téli szünet után az első Iskolaváró Sulikuckó programunkra került sor. A gyerekek lelkesen jöttek, alig várták a találkozást. Új gyerekek is érkeztek a foglalkozásainkra, ezért először megismerkedtek a gyerekek a tanítóinkkal és egymással is.
Szabadidős foglalkozás 01.11 Január 11-én volt az év első Szabadidős foglalkozásunk, amire szeretettel vártuk az óvodásokat. A gyerekek egyik csoportja nyelvi foglalkozáson vett részt, miközben játékosan tanulták a szavakat, kifejezéseket, angolul a gyerekdalokat, közben jól szórakoztak. A végén a dalokat el is játszották a tanító segítségével.
Nevet kapott iskolánk sportcsarnoka A Kecskeméti II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola sportcsarnoka ettől a naptól kezdve Győrfi Pál nevét viseli, aki ugyan egészségi állapota miatt nem lehetett jelen, de lányai – Győrfi Gabriella és Erika – meghatottan vették át a névadónak szóló díszoklevelet. SAJTÓMEGJELENÉS
Szakmai látogatás Németországban A 2022-1-HU01-KA121-SCH-000065717, számú Erasmus+ akkreditációs pályázattal 2022. november 28- december 2-a között szakmai úton vett részt iskolánkból hat pedagógus. A tanulmányi látogatás célja a német iskolarendszer felépítésének és működésének a megismerése, tapasztalatok cseréje, jógyakorlatok megosztása.
Sulikuckó 12.07. Beiskolázási programunk része a Rákózis Szerda, melynek keretében ezen a héten december 7-én a Sulikuckó keretében egy meglepetéssel kedveskedtünk az óvodásoknak. Idén a Mikulás műsort iskolánk 3. a osztályos tanulói készítették, amit ezen a napon bemutattak a hozzánk ellátogató óvodásoknak és szüleiknek.
Sulikuckó 11.30. Beiskolázási programunk része a Rákózis Szerda, melynek keretében ezen a héten november 30-án Szabadidős foglalkozásainkra vártuk az óvodásokat. Az gyerekek egyik csoportja az okos tábla segítségével interaktív, fejlesztő játékokat játszottak. Nagyon érdekesnek tartották a foglalkozást.
Mosolyra Hangolók klip A kecskeméti Mosolyra Hangolók együttes felkérte iskolánk kórusát, hogy vegyen részt a karácsonyi videójukban. Fogadjátok szeretettel!
Soha Ne Add Fel Kedves Gyerekek! 2022. november 7-től ismét elindult a Soha Ne Add Fel Lázár Bence közhasznú emlékalapítvány csokoládé és édesség gyűjtése egészen december 7-ig. 

23.01.10.

Szakmai látogatás Németországban

A 2022-1-HU01-KA121-SCH-000065717, számú Erasmus+ akkreditációs pályázattal 2022. november 28- december 2-a között szakmai úton vett részt iskolánkból hat pedagógus.

nemetorszag.02

A tanulmányi látogatás célja a német iskolarendszer felépítésének és működésének a megismerése, tapasztalatok cseréje, jógyakorlatok megosztása.

nemetorszag.01

Az úti cél Schwedt/Oder városa, ahová autóbusszal indultunk el 2022.november 26-án. A 12 órás út utáni napon vasárnap ellátogattunk a német fővárosba, amely egyben az ország legnagyobb városa, a politika, a kultúra és a tudomány központja is.

nemetorszag.03

Berlinben megtekintettük az ikonikus látnivalókat a Branderburgi Kaput, Reichstag épületét, a varázslatos Berlini Dómot és a Berlini Falat.

nemetorszag.04

A november 28-án, hétfőn kezdődő öt napos hospitálások alkalmával részt vettünk matematika, informatika, német, angol, etika/életvitel, rajz és testnevelés órákon.

nemetorszag.05

Megismerkedtünk a német iskola mindennapjaival, az iskola szabályaival, különböző oktatásszervezési formákkal és innovációs területekkel.

nemetorszag.06

Olyan ismeretekre tettünk szert, amelyeket a kollégáinkkal megosztva be tudunk majd építeni a saját oktató-nevelő munkánkba, szélesíteni tudjuk pedagógiai látásmódunkat és bővíteni az ismereteinket.

nemetorszag.07

Ki olvas minket?

Oldalainkat 51 vendég böngészi
Ma, Vanda és Paula napja van. Holnap Angelika napja lesz.