vasárnap, november 27, 2022
image image image image image image image image
Soha Ne Add Fel Kedves Gyerekek! 2022. november 7-től ismét elindult a Soha Ne Add Fel Lázár Bence közhasznú emlékalapítvány csokoládé és édesség gyűjtése egészen december 7-ig. 
Erasmus Napok 2022. október 13-án került megrendezésre az „Erasmus Napok” program a Kecskeméti II. Rákóczi Ferenc Általános Iskolában, melyen az Európai Unióról és az iskola Erasmus+ programjairól szereztek ismereteket a tanulók. Az iskola már több tíz éve dolgozik aktívan Erasmus+ programokon, valamint eTwinning projekteken, melyek során eddig több mint 19 ország partneriskoláival működött együtt.
Pályaorientációs Nap Idén október 15-én  szombaton Pályaorientációs Napot rendeztünk diákjainknak. Iskolánk fontosnak tartja, hogy a tanulók tisztában legyenek a továbbtanulási lehetőségekkel, ismerjék meg a szakmákat, és tanulmányi és egyéni jellemzőik alapján ki tudják választani a nekik legmegfelelőbb iskolát, szakmát...
Békeposzter pályázat A Lions Clubok Magyarországi Szövetsége a 2022. évben ismét meghirdette a Nemzetközi Lions Békeposzter pályázat versenyét. A pályázat címe: „Az együttérzés ereje” Részvételi korhatár: 11-13 év ( 2008. november 16. és 2011. november 15. között született fiatalok.)
Sulikuckó 11.09. Idén újra elkezdődött beiskolázási programunk, a Rákóczis Szerdák. November 9-én  az Iskolaváró Sulikuckóra Kecskemét több óvodájából jöttek hozzánk a gyerekek. Az óvodások különböző foglalkozásokon vettek részt. Már nagyon várták, hogy jöhessenek hozzánk.
Rovásírás szakkör Rovásírás Szakkör indul novembertől májusig 5., 6., 7. évfolyamosoknak keddenként 14:00-15:00-ig iskolánkban. Jelentkezni a:  Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.  címen lehet 2022. november 4-ig. A szakkör ingyenes.
Köszönjük az állatok nevében Az állatok nevében köszönjük, hogy gondoltatok rájuk, hozzájárultatok jobb sorsukhoz.
Állatok Világnapja 2022. okt.4. „Ez a nap tisztelgés az állatok védőszentje, Assisi Szent Ferenc előtt, aki már a 13. század elején azt hirdette, hogy mindent szeretnünk kell, ami körülvesz minket, legyen az élő vagy élettelen.” Az Állatok Világnapja alkalmából iskolánk felső tagozatos diákjai és a zöldkörösök már negyedik éve, a 2022/2023-as tanévben is, örökbe fogadták a Kecskeméti Vadaskert szibériai tigriseit.

22.10.07.

Állatok világnapja

Állatok világnapja október 4. Az állatok szeretetét nem lehet könyvekből megtanulni.

20221005 131600

Az élmények, a tapasztalatok, a tevékenykedés a célravezető, hiszen amikor az állatokkal közeli kapcsolatba kerülnek a gyerekek -akkor alakul ki bennük a szeretet, a gondoskodás, a védelem érzése. Iskolánk ebben a szellemben emlékezik meg erről ezen a napon, s teszi ezt a tanévben folyamatosan. Öröm számunkra, hogy kiállításunk már hagyományként épült be ebbe a színes októberbe.

DSC07153

Az iskolarádión keresztül ismert és kevésbé ismert állathangokat szólaltattunk meg, ami jó fejtörést okozott a tanulóknak. Állatjelmezbe öltözött gyerekek is színesítették a délelőttünket. Az Állatok világnapja alkalmából adománygyűjtést szerveztünk a menhelyen élő kutyák és cicák számára.

DSC07169

Az adományokat köszönjük, a nagy érdeklődésre való tekintettel meghosszabbítottuk a gyűjtési határidőt. A jövő hét végéig várjuk a felajánlásokat.

DSC07195

Ki olvas minket?

Oldalainkat 298 vendég böngészi
Ma, Virgil napja van. Holnap Stefánia napja lesz.