szombat, május 28, 2022
image image image image image image image image
Jótékonysági bál A II. Rákóczi Ferenc Általános Iskoláért Alapítvány kuratóriuma, a Szülői Közösség és a Rákóczis nevelőtestület nevében szeretettel hívjuk és várjuk Önöket  2022. május 28-án, 19 órakor megrendezendő Jótékonysági bálunkra. Idén a HAWAII témájú bálhoz a jó hangulatot a HORIZONT HAPPY BAND szolgáltatja. A vacsorát a HOLLOGASZTRO KFT. biztosítja. 
Szülői tájékoztató A Kecskeméti II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola egészségügyi veszélyhelyzetre tekintettel kialakított intézkedési terve 2022. június 1-től hatályát veszti.
Diákolimpia Országos Döntő Szép sikert ért el a II. Rákóczi F. Ált. Iskola lány labdarúgó csapata, a Debrecenben megrendezett országos döntőn. 20 csapat versengett egymással , lányaink 6 meccset játszottak a mérleg pedig 4 győzelem és 2 vereség lett , ezzel a IX. helyet szerezték meg. 
Madarak és fák napja "Fa nélkül egy fillért sem ér a táj. S üres a fa, ha nincs rajta madár. Én azt hiszem nem kelne föl a nap, ha nem lennének fák és madarak.” /Horváth Imre / A Madarak és fák napja a Föld napjának a testvérünnepe. A hagyomány immáron több mint százéves.
Ezüstérem a megyei döntőben Iskolánk II. korcsoportos (3-4.-es) labdarúgó csapata nagyszerűen szerepelt a Diákolimpián. Négy „lépcsőn” keresztül jutott el a megyei döntőig, ahol második helyezést ért el.
Sikeresen szerepeltek az I. korcsportos labdarúgóink A 2021/2022-es évad labdarúgó diákolimpia versenysorozata a városi selejtezőkkel indult a legkisebb korosztályunk számára. Két győztes mérkőzés után a városi döntőbe jutottunk, ahol színvonalas mérkőzések után sikerült az első helyet megszereznünk.
Országos döntőben a leány labdarúgó csapatunk Iskolánk leány labdarúgó csapata megnyerte a városi és a megyei versenyt és bejutott a Debrecenben megrendezésre kerülő országos döntőbe.
Jótékonysági plüssjáték gyűjtés! A kecskeméti Rotatact klub tagjai jótékonysági plüss játék gyűjtést szerveznek. Ha van otthon megunt, jó állapotú plüss játékod, hozd el nekünk a könyvtárba, mert ez nagy segítség! A játékokat május 28-án és 29-én a kecskeméti Városi gyermeknapon adományokért kínáljuk.

22.04.23.

Rákóczi Projekt Hét

Rákóczi Projekt Hét ( március 28.- április 2.)

Iskolánk minden tanulója lelkesen készült névadónk II. Rákóczi Ferenc születésének évfordulójára.

DSC01781

A fejedelemre egész héten színes és változatos programokkal emlékeztünk.

DSC01757

Diákjaink közül a felsősök Rákóczi életének helyszíneit gyermekkorától egészen haláláig követve színes óriásplakátok formájában valósították meg, valamint csodálatos Rákóczi- fák és Rákóczi családfák is születtek.

DSC01841

Az alsósok címereket, képeslapokat, huszárokat ábrázoló könyvjelzőket készítettek. Sok érdekes és látványos megoldás érkezett a korhű ruhák megjelenítésére.

DSC01872

Több osztály is megalkotta a Sárospataki és Munkács várának makettjét, a legkisebb részletekre is odafigyelve.

DSC01947

A remekművekből az iskola aulájában egy kiállítás készült, ahol tanulóink, vendégeink megcsodálhatták a sok szép alkotást.

DSC01988

A kiállított tárgyak   kiegészültek egy szülő által adományozott korabeli falvédővel, melyen Rákóczi búcsúja látható.

DSC01943

Március 29-én a 8. évfolyam kampányolt az aulában, majd finom süteményeket is kóstoltattak a nagyérdemű közönséggel. Természetesen ezzel nem szerettek volna senkit lekenyerezni, de a finomságoknak nagy sikerük volt.

DSC02012

Március 30-án mindenki leadhatta szavazatát az általa legszimpatikusabb kampányra. A felső tagozat egyénenként az alsó évfolyam osztály szinten adta le voksát a kiválasztott végzős osztályra.

DSC02040

Március 31-én iskolánk névadójának tiszteletére ünnepi műsorral készültünk,melyet minden évben hagyományosan megtartunk. Idén ezt a nemes feladatot a 8. b osztály vállalta, akik Polgár Leona tanárnő vezetésével egy nagyon szép műsort adott elő.

DSC02068

Április 1-én az eredményhirdetésre került sor, ahol kiderült, hogy a legmeggyőzőbbek, ennél fogva a legtöbb szavazatot a kampányuk után a 8. a osztály kapta. Majd a fejedelem beiktatására került sor, ahol fejedelem Kovács Bence, párja a fejedelemné Szabó Kira lett.

DSC02089

Az iskola kulcsát Fáriné Boros Erika intézményvezető adta át a fejedelmi párnak, mellyel az iskola átkerült ha csak egy rövid időre is a megválasztott osztály kezébe. Ezután a meghirdetett program ismertetése következett, majd egész délelőtt annak megvalósítására került sor.

DSC02115

A könyveket nem kellett iskolatáskában hozni, mindenkinek a kreativitására bízták, hogy mit használ fel erre a célra. Volt aki kosárban, vagy újrahasznosított szatyorban hozta a holmiját. Persze voltak extrém választások is, mint például hűtőtáska, vagy párnahuzat.

DSC02164

A diákok élvezték, hogy a 8. a osztály tanulói rendhagyó órákat tartottak, ahol derekasan helyt is álltak.

DSC02184

A kicsik nagy odafigyeléssel, lelkesen vettek részt az órákon, nagyon élvezték, hogy a nagyok tanítanak.

DSC02443

A rövidített órák után hosszú szünetek következtek, ahol szintén különböző foglalkozásokkal tölthették el az időt. A játékos akadályverseny szintén nagy sikert aratott a diákok körében. Volt szkander bajnokság, amiben bárki részt vehetett, majd kiderült számára is, milyen erőben van.

DSC02970

A legnépszerűbb felajánlás az alsósok körében a csillámtetoválás volt. A pénteki nap ezzel még nem ért véget, következett a várva várt sportesemény, a délután fénypontja a tanár-diák összecsapás. Mindenki megmutathatta mit tud.

DSC02982

Az erőviszonyokat fociban és röplabdában mérték össze a sportolók. A közönség is mindent beleadott a szurkolásba. Szoros küzdelem után a tanárok kerültek ki győztesen.

DSC03026

A Rákóczis hét programjai április 2-án egy több állomásból álló játékokkal folytatódott. A diákok szókirakót, suli kvízt játszhattak, puzzle-t rakhattak ki, volt a mindig közkedvelt activity, valamint kézműves foglalkozás is.

DSC03216

A mozgalmas, színes programokkal teli hetet egy színpompás felvonulással zártuk. Minden évfolyamból két diák képviselte az iskolát. 

DSC03041

A fejedelempár büszkén vezette a felvonuló Rákóczi iskola tanárait, tanulóit végig a városon. A felvonulás zárásaként a Rákóczi úton a vezetőség a fejedelmi párral együtt megkoszorúzta a Rákóczi emléktáblát.

DSC03126

Ezzel idén lezárult iskolánk névadójára II. Rákóczi Ferenc fejedelemre való megemlékezésünk.

fotók-szöveg: Borsos Andrea

Ki olvas minket?

Oldalainkat 115 vendég böngészi
Ma, Emil és Csanád napja van. Holnap Magdolna napja lesz.