szombat, május 28, 2022
image image image image image image image image
Jótékonysági bál A II. Rákóczi Ferenc Általános Iskoláért Alapítvány kuratóriuma, a Szülői Közösség és a Rákóczis nevelőtestület nevében szeretettel hívjuk és várjuk Önöket  2022. május 28-án, 19 órakor megrendezendő Jótékonysági bálunkra. Idén a HAWAII témájú bálhoz a jó hangulatot a HORIZONT HAPPY BAND szolgáltatja. A vacsorát a HOLLOGASZTRO KFT. biztosítja. 
Szülői tájékoztató A Kecskeméti II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola egészségügyi veszélyhelyzetre tekintettel kialakított intézkedési terve 2022. június 1-től hatályát veszti.
Diákolimpia Országos Döntő Szép sikert ért el a II. Rákóczi F. Ált. Iskola lány labdarúgó csapata, a Debrecenben megrendezett országos döntőn. 20 csapat versengett egymással , lányaink 6 meccset játszottak a mérleg pedig 4 győzelem és 2 vereség lett , ezzel a IX. helyet szerezték meg. 
Madarak és fák napja "Fa nélkül egy fillért sem ér a táj. S üres a fa, ha nincs rajta madár. Én azt hiszem nem kelne föl a nap, ha nem lennének fák és madarak.” /Horváth Imre / A Madarak és fák napja a Föld napjának a testvérünnepe. A hagyomány immáron több mint százéves.
Ezüstérem a megyei döntőben Iskolánk II. korcsoportos (3-4.-es) labdarúgó csapata nagyszerűen szerepelt a Diákolimpián. Négy „lépcsőn” keresztül jutott el a megyei döntőig, ahol második helyezést ért el.
Sikeresen szerepeltek az I. korcsportos labdarúgóink A 2021/2022-es évad labdarúgó diákolimpia versenysorozata a városi selejtezőkkel indult a legkisebb korosztályunk számára. Két győztes mérkőzés után a városi döntőbe jutottunk, ahol színvonalas mérkőzések után sikerült az első helyet megszereznünk.
Országos döntőben a leány labdarúgó csapatunk Iskolánk leány labdarúgó csapata megnyerte a városi és a megyei versenyt és bejutott a Debrecenben megrendezésre kerülő országos döntőbe.
Jótékonysági plüssjáték gyűjtés! A kecskeméti Rotatact klub tagjai jótékonysági plüss játék gyűjtést szerveznek. Ha van otthon megunt, jó állapotú plüss játékod, hozd el nekünk a könyvtárba, mert ez nagy segítség! A játékokat május 28-án és 29-én a kecskeméti Városi gyermeknapon adományokért kínáljuk.

22.04.20.

Tavaszi faültetés az iskolánkban

Márciusban a „ZÖLDKÖRÖSÖK” a kivágott öreg fák helyére facsemetét ültettek az iskola udvarán. A faiskolában egy kislevelű hársfára esett a választásunk.

IMG 20220316 125243

Sok információt kaptunk legfontosabb jellemzőiről, az ültetésről és a gondozásával kapcsolatos tudnivalókról. Megtudtuk, hogy nincsenek különleges környezeti igényei, jól bírja a városi klímát, az időjárás viszontagságait, szárazság- és árnyéktűrő. Mélyrétegű talajt kedvelő lassan növő, szép formájú fa.

IMG 20220316 125348

Magassága 20 25 m, lombkoronája lekerekedő. Gyakran ültetik az utcákra sorfaként és parkokban is találkozhatunk vele. Júniusban virágzik, sárgásfehér jó illatú virágait a méhek is kedvelik. Gyógytea és hársméz készül belőle.

IMG 20220316 125752

A hársfa csemetét kedvezménnyel vásárolhattuk meg, mert a KISS KERTÉSZ DUÓ KFT. támogatta megvételét. Gondozását a „ZÖLDKÖRÖSÖK” vállalták.

IMG 20220316 125824

Vigyázzunk rá, hogy egyszer szép nagy fa váljon belőle!

smile tree

Ki olvas minket?

Oldalainkat 113 vendég böngészi
Ma, Emil és Csanád napja van. Holnap Magdolna napja lesz.