csütörtök, január 27, 2022
image image image image image image image image
Rajzverseny A Kecskeméti Kandó Kálmán SZC Kondor Béla Képző- és Iparművészeti tagozta Útvesztő címmel képzőművészeti pályázatot hirdetett 7-8. osztályos tanulók részére. Öt tanítványunkkal vettünk részt a pályázaton. Lelkesen láttunk a munkához.
Fantasztikus eredmény német nyelvből A Kecskeméti Katona József Gimnázium által szervezett, három fordulós, városi Vámos Károly Német Nyelvi Verseny 1. helyezettje Polyák Marcell 8.B, harmadik helyezettje Baráth Bianka 8.B osztályos tanuló.
Köszönetnyílvánítás Köszönjük mindenkinek, aki hozzájárult a Menstvár az állatokért alapítványnak szervezett gyűjtéshez!
Mosolymanók program Iskolánk is csatlakozott a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Mosoly- Manó karácsonyi programjához. Diákjaink lelkesen hozták az ajándékokat. A csomagokba könyvek, játékok és édességek kerültek. A szervezésben az 5. b osztály segített.
Informatika verseny a PG-ben 2021. november 23-án a Kiskunfélegyházi Szent Benedek PG Két Tanítási Nyelvű Technikum és Kollégiumban informatika versenyt rendeztünk az általános iskolák 7.-8. osztályos tanulói számára. A versenyt Polyák Marcell 8.b osztályos tanulónk nyerte meg.
Kutyaterápiás foglalkozás Iskolánk már régóta kapcsolatban áll a Kutyával Egy Mosolyért Alapítvány munkatársaival és terápiás kutyusaival. 2011-ben az alapítók azzal a céllal kezdték meg hivatásukat, hogy embereknek segítenek, azok életminőségét javítják segítő kutyák képzésével.
Pályaválasztás Iskolánk november 15-én pályaválasztási tanácsadást szervezett intézményünkben a 8. évfolyam számára. A Kecskeméti Pedagógus Szakszolgálat év elején a szülőknek tartott tájékoztatót. A továbbtanulás első lépése a megfelelő iskola kiválasztása. Ebben segítenek diákjainknak a szakszolgálat pályaorientációs munkatársai.
Adománygyűjtés Kedves Szülők! Adományokat gyűjtünk december 1-15. között a Mentsvár az Állatokért Alapítvány számára. További részletek a cikkben.

21.11.29.

Kutyaterápiás foglalkozás

Iskolánk már régóta kapcsolatban áll a Kutyával Egy Mosolyért Alapítvány munkatársaival és terápiás kutyusaival. 2011-ben az alapítók azzal a céllal kezdték meg hivatásukat, hogy embereknek segítenek, azok életminőségét javítják segítő kutyák képzésével.

DSC00034

Kutyáikkal kórházban gyógyuló betegeket látogatnak. Több kutatás is bizonyítja az ember és a kutya kapcsolat gyógyító erejét. Kiemelt feladataik között, nagy hangsúlyt fektetnek az oktatásban való részvételre. Már hosszú évek óta tartanak kutyaterápiás foglalkozásokat iskolákban.

DSC00052

Az alapítvánnyal régóta jó kapcsolatot tartunk, a gyerekek alig várják, hogy találkozhassanak a kutyusokkal. Egy-egy ilyen óra mindenkire nagy hatással van. Az egyénre, az egész csoportra, pedagógusra, terapeutára, kutyára és a fotósra egyaránt.

DSC09856

Ezeken az órákon a gyerekek felszabadultan a kutyussal együtt szimbiózisban léteznek.

DSC09873

A kutyával történő bemutató foglalkozás vagy egy adott téma köré összpontosul, vagy szabadon válaszható. Vannak egyéni foglalkozások is nehezen tanuló gyerekek számára.

DSC09910

A terápiás kutya és az adott személy között érzelmi kötelék alakul ki. Ez segíti a hiányos területet, például egy nehezebben olvasó gyermek esetében az olvasást.

DSC09938

A kutyusok mozgásterápiában is részt vesznek, nagy sikereket értek el velük az évek folyamán ezen a területen is.

Nem hiába szól a mondás is így: „A kutya az ember legjobb barátja”

A foglalkozáson készült fotók magukért beszélnek.

szöveg-fotók: Borsos Andrea

Ki olvas minket?

Oldalainkat 38 vendég böngészi
Ma, Angelika napja van. Holnap Károly és Karola napja lesz.