csütörtök, augusztus 18, 2022
image image image image image image image image
Étkezéssel kapcsolatos adatbekérő Tisztelt Szülők! Amennyiben még nem töltötték ki a 2022/23-as tanévre az étkezéshez szükséges adatfelvételi lapot, kérjük mielőbb tegyék meg. (Legkésőbb augusztus 19.) Annak is ki kell tölteni, aki nem kíván étkezni. 
Javítóvizsgák és pótosztályozó vizsgák A javítóvizsgák és pótosztályozó vizsgák 2022. augusztus 23.-25. között lesznek. A részletes beosztást a KRÉTÁ-ban elküldtük az érdekelt tanulók szüleinek.
Sikeres nyelvvizsgák a 2021-2022-es tanévben A 2021/2022. tanévben több sikeres nyelvvizsgát tettek tanulóink. Szívből gratulálunk a kiemelkedő teljesítményükhöz.
Társastánc oktatás Iskolánkban a 2021-2022-es tanévben a Spirit Alapfokú Művészeti Iskola által szervezett és tartott társastánc tanításának bevezetésére került sor. Az alsós osztályok körében heti 2 alkalommal testnevelés óra, míg a felsős tanulóknak szakkör keretében volt lehetőségük a táncoktatásra.
Nemzeti Összetartozás Napja 5. alkalommal rendezte meg iskolánk a Nemzeti Összetartozás Napját. A megemlékezéshez idén 3 településről  kapcsolódtak be  a határon túli magyar iskolák közül   Nagyvárad, Sepsiszentgyörgy és Marosvásárhely. Emlékező beszédet mondott Dr. Fekete Gábor Önkormányzati  Képviselő, az értékmegőrzési bizottság elnöke. 
Országos Német Nyelvi Verseny Az Országos Német Nyelvi Verseny városi, majd megyei fordulóján is továbbjutott két nyolcadik osztályos tanulónk. A döntőt május 20-án rendezték Szolnokon, a II. Rákóczi Ferenc Magyar-Német Két Tanítási Nyelvű Általános Iskolában. A húsz döntős között Polyák Marcell a 10. Baráth Bianka pedig a 13. helyen végzett. Mindketten a 8. B osztályunk tanulói. Gratulálunk!
Diákolimpia Országos Döntő Szép sikert ért el a II. Rákóczi F. Ált. Iskola lány labdarúgó csapata, a Debrecenben megrendezett országos döntőn. 20 csapat versengett egymással , lányaink 6 meccset játszottak a mérleg pedig 4 győzelem és 2 vereség lett , ezzel a IX. helyet szerezték meg. 
Madarak és fák napja "Fa nélkül egy fillért sem ér a táj. S üres a fa, ha nincs rajta madár. Én azt hiszem nem kelne föl a nap, ha nem lennének fák és madarak.” /Horváth Imre / A Madarak és fák napja a Föld napjának a testvérünnepe. A hagyomány immáron több mint százéves.

21.11.29.

Kutyaterápiás foglalkozás

Iskolánk már régóta kapcsolatban áll a Kutyával Egy Mosolyért Alapítvány munkatársaival és terápiás kutyusaival. 2011-ben az alapítók azzal a céllal kezdték meg hivatásukat, hogy embereknek segítenek, azok életminőségét javítják segítő kutyák képzésével.

DSC00034

Kutyáikkal kórházban gyógyuló betegeket látogatnak. Több kutatás is bizonyítja az ember és a kutya kapcsolat gyógyító erejét. Kiemelt feladataik között, nagy hangsúlyt fektetnek az oktatásban való részvételre. Már hosszú évek óta tartanak kutyaterápiás foglalkozásokat iskolákban.

DSC00052

Az alapítvánnyal régóta jó kapcsolatot tartunk, a gyerekek alig várják, hogy találkozhassanak a kutyusokkal. Egy-egy ilyen óra mindenkire nagy hatással van. Az egyénre, az egész csoportra, pedagógusra, terapeutára, kutyára és a fotósra egyaránt.

DSC09856

Ezeken az órákon a gyerekek felszabadultan a kutyussal együtt szimbiózisban léteznek.

DSC09873

A kutyával történő bemutató foglalkozás vagy egy adott téma köré összpontosul, vagy szabadon válaszható. Vannak egyéni foglalkozások is nehezen tanuló gyerekek számára.

DSC09910

A terápiás kutya és az adott személy között érzelmi kötelék alakul ki. Ez segíti a hiányos területet, például egy nehezebben olvasó gyermek esetében az olvasást.

DSC09938

A kutyusok mozgásterápiában is részt vesznek, nagy sikereket értek el velük az évek folyamán ezen a területen is.

Nem hiába szól a mondás is így: „A kutya az ember legjobb barátja”

A foglalkozáson készült fotók magukért beszélnek.

szöveg-fotók: Borsos Andrea

Ki olvas minket?

Oldalainkat 78 vendég böngészi
Ma, Ilona napja van. Holnap Huba napja lesz.