szerda, június 07, 2023
image image image image image image image image
Simonyi Verseny Idén is megrendezésre került a XXVI. Kárpát-medencei Simonyi Zsigmond helyesírási verseny, melyen az erdélyi, kárpátaljai, felvidéki és vajdasági diákokkal együtt, a több mint tizenhétezer versenyző között iskolánk tanulói is részt vettek...
Népdaléneklési versen 1-2. évf. Iskolánk hagyományai közé tartozik a népdaléneklés is. Idén a 1-2. évfolyamos tanulók körében május utolsó napján 31-én került megrendezésre. Sok szép magyar népdalt halottunk a gyerekek előadásában, nagyon szépen énekelték a kiválasztott dalukat.
Fejszámoló Verseny Iskolánk hagyományai közé tartozik a Fejszámoló Verseny is, ami diákjaink körében az egyik kedvenc megmérettetés. Idén 57 diák vett részt az a 1-4. évfolyamosok közül. Sok hibátlan eredmény született, volt olyan is amikor csak az idő, a gyorsaság döntött.
Határtalanul blog A Határtalanul! pályázat kiírását követően tanáraink rövid tanakodás után úgy döntöttek, pályáznak egy 5 napos Erdélyi kirándulásra, nekünk akkor még 6-os diákoknak. Már 7-esként, a tanév elején tudtuk meg, hogy nyertünk és a tanév végén 44 diák 5 tanárral elutazhat 5 napra Erdélybe.
Kutyás tanóra A 4. a osztály tanóráján részt vett Vörös Enikő és Véda kutya. A Kutyával Egy Mosolyért Alapítványtól érkeztek iskolánkba. A pedagógusokkal együtt végzett kutyával asszisztált bármilyen típusú foglalkozás pozitív hatással van az egyén vagy a közösség fejlődésére, hatékonyan támogatja a foglalkozás sikerességét.
Közös kerítésfestés Iskolánk a Kecskeméti II.Rákóczi Ferenc Általános Iskola idén is  megtartotta a tavaszi nagytakarítást. A szülők levágták, igazították a  növényzetet, a gyerekek takarítottak. Ezek voltak az előmunkálatok a  mai, szombati napnak, amikor a kerítés lecsiszolása után jöhetett a  kerítésfestés és még egy kis virágültetés is belefért.
Közétkeztetés adatfelvételi lap Az Ön által nevelt/gondozott gyermeknek a következő tanévre vonatkozó intézményi étkezési igényét kérjük, hogy az elektronikus ADATFELVÉTELI LAP felületén jelezze az intézményi közétkeztetést lebonyolító Ferenczy Ida Óvoda Gazdasági Hivatala felé.  
Tanulóink utazása a Cseh Köztársaságba A 2022-1-HU01-KA121-SCH-000065717 számú akkreditációs pályázatának keretében, 2022-2023. május 17-21-e között 12 tanulóval utaztunk el vonattal Dobřichovice-be, a Cseh Köztársaságba.


Mourinho -menetelés a sikerek felé!

 

2010.május 22-én BL-t nyert az Inter José Mourinho vezérletével. 4 nappal később a portugál mester Madridba szerződött, azóta a Királyi Gárda sikert sikerre halmoz. De mi ezeknek a sikereknek a titka? Tényleg Mourinho a Real Madrid eddigi legjobb edzője?  Vajon ki lesz képes megállítani ezt a csapatot?

Clipboard01

A magyarázathoz vissza kell mennünk egy kicsit az időben, egészen nyárig. Az Alcorcón elleni  kupakiesés, a Lyonnal szembeni BL- kudarc és a Barcelona elleni kettős vereség után tavaly Pérez elnök és Jorge Valdano általános igazgató elvesztette hitét a Real Madrid akkori vezérében, Manuel Pellegrini-ben. Ezek következtében kezdett új tréner után nézni a vezérkar, és úgy tűnik meg is találták a megfelelő embert José Mourinho-t, az egyetlen olyan edzőt, aki 2 különböző csapattal is nyert már Bajnokok Ligáját edzői karrierje során. 2003-ban a Portóval és 2010-ben az olasz Inter-rel. Ezzel megkezdődött a Real-nál a Mourinho-korszak.

Clipboard02

A „mester” máris nagytakarításba kezdett,  elhappolta a Bayern elől a 2010-es Világbajnokságon nagyot teljesítő német duó-t Özil-t és Khedira-t. Emellett megszerezte az argentin Ángel Di Mariát, Sergio Canales-t és Pedro Leon-t, a 2 spanyol fiatalt és honfitársát, a tapasztalt védőt Ricardo Carvalho-t. De sajnos távozott a klub 2 nagy legendája, Raúl és Guti. Előbbi a német Schalke-hoz, utóbbi a török Besiktas-hoz. Emellett Metzelder-rel is szerződést bontott a klub.

Clipboard03

Nyilván néhányunknak kissé ismeretlenek az érkező nevek, de akkor mégis hogy tud a Real Madrid meccsről meccsre jobban játszani? Hogy tudnak sikert sikerre halmozni? Nagyon fontos, hogy nem csak az edzéseken és a mérkőzéseken, hanem a pályán kívül is meglegyen a kellő fegyelem.

 Clipboard04

Aki fegyelmezetlen, vagy laza az megkapja a magáét a „mestertől”. Talán Mourinho a Real Madrid eddig legkeményebb edzője, ezt persze jó értelemben vegyük. Nincs lógás az edzésről, nincsenek esti bulizások, egy nap 2 tréning is van. Ez alatt még jobban meg tudják ismerni egymást a játékosok, ami sokat segíthet a pályán is.

Clipboard05

Az igaz, hogy szinte minden csapatnál ez van, de talán Mourinho ért ehhez legjobban, és valószínűleg ebben rejlik a siker titka.

Jámbor Tamás 8.c


Ki olvas minket?

Oldalainkat 83 vendég böngészi
Ma, Róbert napja van. Holnap Medárd napja lesz.