szombat, július 02, 2022
image image image image image image image image
Társastánc oktatás Iskolánkban a 2021-2022-es tanévben a Spirit Alapfokú Művészeti Iskola által szervezett és tartott társastánc tanításának bevezetésére került sor. Az alsós osztályok körében heti 2 alkalommal testnevelés óra, míg a felsős tanulóknak szakkör keretében volt lehetőségük a táncoktatásra.
Nemzeti Összetartozás Napja 5. alkalommal rendezte meg iskolánk a Nemzeti Összetartozás Napját. A megemlékezéshez idén 3 településről  kapcsolódtak be  a határon túli magyar iskolák közül   Nagyvárad, Sepsiszentgyörgy és Marosvásárhely. Emlékező beszédet mondott Dr. Fekete Gábor Önkormányzati  Képviselő, az értékmegőrzési bizottság elnöke. 
Szülői tájékoztató A Kecskeméti II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola egészségügyi veszélyhelyzetre tekintettel kialakított intézkedési terve 2022. június 1-től hatályát veszti.
Országos Német Nyelvi Verseny Az Országos Német Nyelvi Verseny városi, majd megyei fordulóján is továbbjutott két nyolcadik osztályos tanulónk. A döntőt május 20-án rendezték Szolnokon, a II. Rákóczi Ferenc Magyar-Német Két Tanítási Nyelvű Általános Iskolában. A húsz döntős között Polyák Marcell a 10. Baráth Bianka pedig a 13. helyen végzett. Mindketten a 8. B osztályunk tanulói. Gratulálunk!
Diákolimpia Országos Döntő Szép sikert ért el a II. Rákóczi F. Ált. Iskola lány labdarúgó csapata, a Debrecenben megrendezett országos döntőn. 20 csapat versengett egymással , lányaink 6 meccset játszottak a mérleg pedig 4 győzelem és 2 vereség lett , ezzel a IX. helyet szerezték meg. 
Madarak és fák napja "Fa nélkül egy fillért sem ér a táj. S üres a fa, ha nincs rajta madár. Én azt hiszem nem kelne föl a nap, ha nem lennének fák és madarak.” /Horváth Imre / A Madarak és fák napja a Föld napjának a testvérünnepe. A hagyomány immáron több mint százéves.
Ezüstérem a megyei döntőben Iskolánk II. korcsoportos (3-4.-es) labdarúgó csapata nagyszerűen szerepelt a Diákolimpián. Négy „lépcsőn” keresztül jutott el a megyei döntőig, ahol második helyezést ért el.
Sikeresen szerepeltek az I. korcsportos labdarúgóink A 2021/2022-es évad labdarúgó diákolimpia versenysorozata a városi selejtezőkkel indult a legkisebb korosztályunk számára. Két győztes mérkőzés után a városi döntőbe jutottunk, ahol színvonalas mérkőzések után sikerült az első helyet megszereznünk.


Mourinho -menetelés a sikerek felé!

 

2010.május 22-én BL-t nyert az Inter José Mourinho vezérletével. 4 nappal később a portugál mester Madridba szerződött, azóta a Királyi Gárda sikert sikerre halmoz. De mi ezeknek a sikereknek a titka? Tényleg Mourinho a Real Madrid eddigi legjobb edzője?  Vajon ki lesz képes megállítani ezt a csapatot?

Clipboard01

A magyarázathoz vissza kell mennünk egy kicsit az időben, egészen nyárig. Az Alcorcón elleni  kupakiesés, a Lyonnal szembeni BL- kudarc és a Barcelona elleni kettős vereség után tavaly Pérez elnök és Jorge Valdano általános igazgató elvesztette hitét a Real Madrid akkori vezérében, Manuel Pellegrini-ben. Ezek következtében kezdett új tréner után nézni a vezérkar, és úgy tűnik meg is találták a megfelelő embert José Mourinho-t, az egyetlen olyan edzőt, aki 2 különböző csapattal is nyert már Bajnokok Ligáját edzői karrierje során. 2003-ban a Portóval és 2010-ben az olasz Inter-rel. Ezzel megkezdődött a Real-nál a Mourinho-korszak.

Clipboard02

A „mester” máris nagytakarításba kezdett,  elhappolta a Bayern elől a 2010-es Világbajnokságon nagyot teljesítő német duó-t Özil-t és Khedira-t. Emellett megszerezte az argentin Ángel Di Mariát, Sergio Canales-t és Pedro Leon-t, a 2 spanyol fiatalt és honfitársát, a tapasztalt védőt Ricardo Carvalho-t. De sajnos távozott a klub 2 nagy legendája, Raúl és Guti. Előbbi a német Schalke-hoz, utóbbi a török Besiktas-hoz. Emellett Metzelder-rel is szerződést bontott a klub.

Clipboard03

Nyilván néhányunknak kissé ismeretlenek az érkező nevek, de akkor mégis hogy tud a Real Madrid meccsről meccsre jobban játszani? Hogy tudnak sikert sikerre halmozni? Nagyon fontos, hogy nem csak az edzéseken és a mérkőzéseken, hanem a pályán kívül is meglegyen a kellő fegyelem.

 Clipboard04

Aki fegyelmezetlen, vagy laza az megkapja a magáét a „mestertől”. Talán Mourinho a Real Madrid eddig legkeményebb edzője, ezt persze jó értelemben vegyük. Nincs lógás az edzésről, nincsenek esti bulizások, egy nap 2 tréning is van. Ez alatt még jobban meg tudják ismerni egymást a játékosok, ami sokat segíthet a pályán is.

Clipboard05

Az igaz, hogy szinte minden csapatnál ez van, de talán Mourinho ért ehhez legjobban, és valószínűleg ebben rejlik a siker titka.

Jámbor Tamás 8.c


Ki olvas minket?

Oldalainkat 88 vendég böngészi
Ma, Ottó napja van. Holnap Kornél és Soma napja lesz.