kedd, június 25, 2024
ROKSTORIES ERROR: File not found: images/stories/CIKKEK/2024/rendőrségi%20nyiltnap/1.jpg
image image image image image image image image
Nemzeti Összetartozás Napja Nemzeti Összetartozás Napja iskolánkban.
Fenntarthatósági témahét - Föld napja FENNTARTHATÓSÁGI TÉMAHÉT - FÖLD NAPJA április 22.   A Föld napja mozgalom egyik jelmondata: „Ki mondta, hogy nem tudod megváltoztatni a világot?”
Rendőrségi nyílt nap Rendőségi nyílt napon vett részt iskolánk 6. évfolyama.
Fogódzó Gála Április 19-én pénteken hagyományainkhoz híven 21. alkalommal ismét megrendezésre került a Fogódzó Gyermek Segélyezési Egyesület által szervezett, iskolai Gála műsor.
Angol nyelvi ügyeskedő verseny A Kecskeméti Vásárhelyi Pál Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola ebben a tanévben is megrendezte a városi szintű, Angol nyelvi ügyeskedő versenyét az 5-6. évfolyamos tanulók számára. 
Szlovén diákok látogatása a Rákócziban A Rákóczi-héten, az Erasmus+ projekt keretében, az OŠ Rudolfa Maistra iskolából, Šentilj faluból, Szlovéniából 10 tanuló és 2 kísérőtanár látogatott el iskolánkba 2024. március 18-22-e között.
Táncverseny Csömörön Tánciskolás verseny volt a Rákóczis táncosokkal 2024. február 10-én vasárnap.
Kölyökatlétika Iskolánkban már hagyomány, hogy megrendezésre kerül a város nagycsoportos óvodásai között a Kölyökatlétika verseny.

23.10.19.

Cseh diákok Kecskeméten

Iskolánk 2023. október 2-6-a között fogadta a Základní škola 10 fős diákcsoportját és két kísérő tanárukat Dobřichovice városából. A látogatás az Európai Unió által támogatott Erasmus+ pályázat keretében valósult meg. Tavasszal a magyar iskola tanulói töltöttek el hetet a cseh partneriskolába, ők pedig idén ősszel látogattak el iskolánkba. Délelőtt közös nyelvi foglalkozásokon dolgoztak együtt a hetedikes és a nyolcadikos tanulókkal, ahol a fő cél a digitális kompetencia és az idegen nyelvi készségek fejlesztése volt.


5

 

A tanulók Európával, elsősorban a saját országaikkal kapcsolatos online társasjátékokat, online quiz kérdéseket, valamint online szabaduló szobákat készítettek közösen. Lehetőség nyílt arra is, hogy közös énekórán, magyar népdalokat tanuljanak a cseh vendégek.

1

Délutánonként Kecskemét fő látnivalóit tekintették meg, többek között a felújított Városháza Dísztermét és a Látogató Központot, a Katona József Színházat, a Leskovszky Hangszergyűjteményt. A magyar tanulókkal együtt próbálták ki a sárkányhajózást a Szabadidő Központban.

4

A cseh csoport Budapestre is elutazott, ahol a Fényművészeti Múzeumot tekintették meg, valamint hajókiránduláson is részt vettek.

6

A hétvégén rengeteg közös emlékkel gazdagodva búcsúztunk a cseh vendégektől, remélve, hogy hamarosan ismét egy közös projekten dolgozunk együtt.

2

Koordinátor: Kaszab Éva

Ki olvas minket?

Oldalainkat 67 vendég böngészi
Ma, Vilmos napja van. Holnap János és Pál napja lesz.