péntek, szeptember 29, 2023
image image image image image image image image
Állatok világnapja A közelgő Állatok világnapja alkalmából a 6. a osztály szeptember 22-én látogatást tett a Kecskeméti Vadaskertben, amely egyben az Iskolások Hete is volt.
Tanév rendje 2023/2024 A tanév rendje olvasható itt. Szülői értekezletek, fogadóórák, szünetek, rendezvények és minden fontos dátum...
Matematika tehetséggondozó Iskolánkban a kezdetek óta központi helyet foglal el a tehetséggondozás. A Matematika Tehetséggondozó Versenyt minden évben megszervezzük. Idén is sok ügyes, tehetséges diák indult el rajta. Tanulóink nagyon lelkesek voltak, amit az eredmények is mutatnak. A negyedik évfolyamban még holtverseny is kialakult a második helyért.
Kecskemét Város Polgára Leszek Idén 28. alkalommal rendezte meg a Béke Átalános iskola a „Kecskemét Város Polgára Leszek” elnevezésű Városi szintű helytörténeti versenyt. A kezdetek óta jelen vagyunk ezen a versenyen is, a történelmet, városunkat szerető, ismerő diákjaink idén is megküzdöttek a helyezésért.
Simonyi Verseny Idén is megrendezésre került a XXVI. Kárpát-medencei Simonyi Zsigmond helyesírási verseny, melyen az erdélyi, kárpátaljai, felvidéki és vajdasági diákokkal együtt, a több mint tizenhétezer versenyző között iskolánk tanulói is részt vettek...
Népdaléneklési versen 1-2. évf. Iskolánk hagyományai közé tartozik a népdaléneklés is. Idén a 1-2. évfolyamos tanulók körében május utolsó napján 31-én került megrendezésre. Sok szép magyar népdalt halottunk a gyerekek előadásában, nagyon szépen énekelték a kiválasztott dalukat.
Határtalanul blog A Határtalanul! pályázat kiírását követően tanáraink rövid tanakodás után úgy döntöttek, pályáznak egy 5 napos Erdélyi kirándulásra, nekünk akkor még 6-os diákoknak. Már 7-esként, a tanév elején tudtuk meg, hogy nyertünk és a tanév végén 44 diák 5 tanárral elutazhat 5 napra Erdélybe.
Közös kerítésfestés Iskolánk a Kecskeméti II.Rákóczi Ferenc Általános Iskola idén is  megtartotta a tavaszi nagytakarítást. A szülők levágták, igazították a  növényzetet, a gyerekek takarítottak. Ezek voltak az előmunkálatok a  mai, szombati napnak, amikor a kerítés lecsiszolása után jöhetett a  kerítésfestés és még egy kis virágültetés is belefért.

23.06.02.

Simonyi Verseny

Idén is megrendezésre került a XXVI. Kárpát-medencei Simonyi Zsigmond helyesírási verseny, melyen az erdélyi, kárpátaljai, felvidéki és vajdasági diákokkal együtt, a több mint tizenhétezer versenyző között iskolánk tanulói is részt vettek:

IMG 2922

Bozsik Vivien Dorina 5.a, Vörös Tamás Barnabás 5.a, Tarjányi Boglárka 5.a, Vidéki Vanda Renáta 5.a , Gondos Laura 5.c, Gál Emília 5.c, Osgyán Tamara 6.a, Szénási Dorina 6.a, Nagy Gréta 7.c, Kovács Alexandra 7.c, Szabó Flóra 7.a Nagy Elizabet 8.a, Bránya Hajnalka Dóra 8.b.

IMG 2923

A második fordulóban négyezer-nyolcszáz tanuló folytathatta a versenyt, amelyben sikeresen teljesítettek.

Köztük diákjaink is, akik a következő helyezést érték el:

Vidéki Vanda Renáta 5.a – 63.

Tarjányi Boglárka 5.a – 38.

Gál Emília 5.c – 49.

Gondos Laura 5.c – 73.

Szénási Dorina 6.a – 43.

Szabó Flóra 7.a – 28.

Nagy Elizabet 8.a – 37.

Felkészítő tanáraik : Dávidné Fekete Ildikó, Sarok Antalné, Tomasák Emma

IMG 2943

Gratulálunk mindenkinek, jövő évben is várjuk lelkes diákjaink jelentkezését!

Ki olvas minket?

Oldalainkat 146 vendég böngészi
Ma, Mihály napja van. Holnap Jeromos napja lesz.