csütörtök, június 01, 2023
image image image image image image image image
Határtalanul blog A Határtalanul! pályázat kiírását követően tanáraink rövid tanakodás után úgy döntöttek, pályáznak egy 5 napos Erdélyi kirándulásra, nekünk akkor még 6-os diákoknak. Már 7-esként, a tanév elején tudtuk meg, hogy nyertünk és a tanév végén 44 diák 5 tanárral elutazhat 5 napra Erdélybe.
Kutyás tanóra A 4. a osztály tanóráján részt vett Vörös Enikő és Véda kutya. A Kutyával Egy Mosolyért Alapítványtól érkeztek iskolánkba. A pedagógusokkal együtt végzett kutyával asszisztált bármilyen típusú foglalkozás pozitív hatással van az egyén vagy a közösség fejlődésére, hatékonyan támogatja a foglalkozás sikerességét.
Közös kerítésfestés Iskolánk a Kecskeméti II.Rákóczi Ferenc Általános Iskola idén is  megtartotta a tavaszi nagytakarítást. A szülők levágták, igazították a  növényzetet, a gyerekek takarítottak. Ezek voltak az előmunkálatok a  mai, szombati napnak, amikor a kerítés lecsiszolása után jöhetett a  kerítésfestés és még egy kis virágültetés is belefért.
Közétkeztetés adatfelvételi lap Az Ön által nevelt/gondozott gyermeknek a következő tanévre vonatkozó intézményi étkezési igényét kérjük, hogy az elektronikus ADATFELVÉTELI LAP felületén jelezze az intézményi közétkeztetést lebonyolító Ferenczy Ida Óvoda Gazdasági Hivatala felé.  
Tanulóink utazása a Cseh Köztársaságba A 2022-1-HU01-KA121-SCH-000065717 számú akkreditációs pályázatának keretében, 2022-2023. május 17-21-e között 12 tanulóval utaztunk el vonattal Dobřichovice-be, a Cseh Köztársaságba.
Országos Honismereti Verseny Az Országos Honismereti Versenyen kiemelkedő eredményeket értek el a 6.a osztály tanulói. A vetélkedő keretében a hungarikumokról oldottak meg a tanulók feladatlapokat és minden fordulóban hibátlanul küldték be a válaszaikat.
Vers és Mesemondó Verseny Idén május 8-án került megrendezésre az Iskolai Vers és Mesemondó Verseny a 3-4. évfolyamos tanulóink körében. A tanulók nagyon felkészülten, szépen érthetően, hangsúlyosan adták elő választott versüket, meséjüket. Megelevenedett előttünk Pityke a kismadár és a kökény története, vagy Simon István versei közül Mirsa a kis csikó is. 
Tavaszi nagytakarítás Elkezdődött iskolánk környékének, kis és nagy udvarának a tavaszi nagytakarítása. A tanulók pedagógusaink közreműködésével elkezdték közeli és távolabbi környezetünk rendberakását. A diákok ügyesen, lelkesen vették ki a részüket a takarításból.

23.05.03.

Fenntarthatósági Témahét

Fenntarthatósági Témahét (2023. április 24 – április 28.)

01 02 03

A Fenntarthatósági Témahét programjainak célja, hogy ráirányítsa a figyelmet a globális környezeti problémákra és a fenntarthatóságra, valamint alakítsa a környezet- és természetbarát szemléletet. A témahét keretében április 27-én a Kiskunsági Nemzeti Park szakemberei tartottak vetítéssel egybekötött előadást a felső tagozatos tanulóknak, a biodiverzitásról, a fajok változatosságáról. Az előadás felhívta a figyelmet ennek fontosságára, hiszen az élőlények sokfélesége biztosítja a fajok fennmaradását és végső soron az ember létét is.

DSC06711

A biodiverzitás az evolúció során megszerzett változatosság, ami lehetővé teszi az élőlények alkalmazkodását a környezet változásaihoz. Ezt a biológiai sokféleséget több tényező is befolyásolja, természetes és mesterséges okok egyaránt (jégkorszakok, hőmérsékletváltozás, éghajlatváltozás, természeti katasztrófák, népességrobbanás, emberi tevékenységek (ipar, közlekedés, mezőgazdaság, külszíni bányászat, élőhelyek pusztítása, erdőirtás, környezetszennyezés). A különböző káros hatások miatt sérülnek a természetes életközösségek. Az idők folyamán már sok faj kipusztult, eltűnt a Föld élővilágából, ezért napjainkban egyre fontosabb cél a környezetvédelemben: a biodiverzitás megóvása, védelme.

DSC06752

Kiderült, hogy miért fontos a körülöttünk lévő természetben az élőlények sokfélesége, változatossága, és hogy mekkora felelőssége van ennek fennmaradásában az embernek. A Kárpát – medence biodiverzitása a medencét övező hegyvidékek jóvoltából gazdag terület, ezért hazánkban fontos feladat e sokféleségnek, természeti értéknek a megőrzése és a bennszülött (csak az adott helyen élő) fajok védelme.

DSC06701

A programon 42 tanuló: 6.a, 6.b osztályosok és zöldkörösök vettek részt. Sok érdekes és hasznos ismeretet szerezhettek. A foglalkozás interaktív játékkal kezdődött és záródott, melyben az érdeklődő diákok aktívan vettek részt, ügyesen megoldották a feladatokat.

DSC06803

Köszönjük a Kiskunsági Nemzeti Park kecskeméti Természet Háza munkatársainak a közreműködést, az érdekes, színes előadást.

DSC06799

Fotók az előadásról: Borsos Andrea          Szöveg: Milkovicsné Gombás Gabriella

Ki olvas minket?

Oldalainkat 65 vendég böngészi
Ma, Tünde napja van. Holnap Kármen és Anita napja lesz.