csütörtök, január 26, 2023
image image image image image image image image
Sulikuckó 01.18. Téli szünet után az első Iskolaváró Sulikuckó programunkra került sor. A gyerekek lelkesen jöttek, alig várták a találkozást. Új gyerekek is érkeztek a foglalkozásainkra, ezért először megismerkedtek a gyerekek a tanítóinkkal és egymással is.
Szabadidős foglalkozás 01.11 Január 11-én volt az év első Szabadidős foglalkozásunk, amire szeretettel vártuk az óvodásokat. A gyerekek egyik csoportja nyelvi foglalkozáson vett részt, miközben játékosan tanulták a szavakat, kifejezéseket, angolul a gyerekdalokat, közben jól szórakoztak. A végén a dalokat el is játszották a tanító segítségével.
Nevet kapott iskolánk sportcsarnoka A Kecskeméti II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola sportcsarnoka ettől a naptól kezdve Győrfi Pál nevét viseli, aki ugyan egészségi állapota miatt nem lehetett jelen, de lányai – Győrfi Gabriella és Erika – meghatottan vették át a névadónak szóló díszoklevelet. SAJTÓMEGJELENÉS
Szakmai látogatás Németországban A 2022-1-HU01-KA121-SCH-000065717, számú Erasmus+ akkreditációs pályázattal 2022. november 28- december 2-a között szakmai úton vett részt iskolánkból hat pedagógus. A tanulmányi látogatás célja a német iskolarendszer felépítésének és működésének a megismerése, tapasztalatok cseréje, jógyakorlatok megosztása.
Sulikuckó 12.07. Beiskolázási programunk része a Rákózis Szerda, melynek keretében ezen a héten december 7-én a Sulikuckó keretében egy meglepetéssel kedveskedtünk az óvodásoknak. Idén a Mikulás műsort iskolánk 3. a osztályos tanulói készítették, amit ezen a napon bemutattak a hozzánk ellátogató óvodásoknak és szüleiknek.
Sulikuckó 11.30. Beiskolázási programunk része a Rákózis Szerda, melynek keretében ezen a héten november 30-án Szabadidős foglalkozásainkra vártuk az óvodásokat. Az gyerekek egyik csoportja az okos tábla segítségével interaktív, fejlesztő játékokat játszottak. Nagyon érdekesnek tartották a foglalkozást.
Mosolyra Hangolók klip A kecskeméti Mosolyra Hangolók együttes felkérte iskolánk kórusát, hogy vegyen részt a karácsonyi videójukban. Fogadjátok szeretettel!
Soha Ne Add Fel Kedves Gyerekek! 2022. november 7-től ismét elindult a Soha Ne Add Fel Lázár Bence közhasznú emlékalapítvány csokoládé és édesség gyűjtése egészen december 7-ig. 

23.01.12.

Nevet kapott iskolánk sportcsarnoka

2022. december 20-án került sor iskolánk sportcsarnokának névadó ünnepségére.

DSC08740

Az intézmény tanulóin és dolgozóin kívül volt rákóczis pedagógusok, tanítványok és városunk kulturális és sport életének jeles képviselői is szép számmal jelen voltak.

DSC08784

A Kecskeméti II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola sportcsarnoka ettől a naptól kezdve Győrfi Pál nevét viseli, aki ugyan egészségi állapota miatt nem lehetett jelen, de lányai – Győrfi Gabriella és Erika – meghatottan vették át a névadónak szóló díszoklevelet.

DSC08809

Az ünnepélyes névadó óta minden rákóczis diák tudja, hogy Győrfi Pálnak köszönhetjük sportcsarnokunkat, aki szívügyének tekintette a sportot, különösen a kézilabdát, és tehetségek sorát indította el.

DSC08817

Tevékenységét dr. Bodóczky László, a Kecskeméti Olimpiai Barátok Bóbis Gyula Körének elnöke, Járdi Ádám, a Bács-Kiskun Megyei Kézilabda Szövetség vezetője, valamint Fáriné Boros Erika, az iskola jelenlegi igazgatója is méltatta.

DSC08828

A tanulók megilletődve és büszkén hallgatták, hogy iskolánkban mindig milyen kiemelt hangsúlyt kapott a sport, hány híresség kezdte itt pályáját, és még a Kecskeméti TE egykori női bajnok csapata is elkápráztatott bennünket egy edzőjüket, Győrfi Pált megidéző dallal.

DSC08863

Felemelő ünnepség volt. Generációk találkoztak itt, és valami láthatatlan kötelék fűzte össze az egybegyűlteket. A megemlékezés minden mozzanata – a zászló ünnepélyes bevonulása, a névadó ceremónia, az 1.b és 5.c osztály karácsonyi műsora, a közös éneklés – melegséggel töltötte el a szíveket.

DSC08937

Valamennyien kötelességünknek érezzük a jövőben, hogy méltók legyünk a sportcsarnok névadójához, az általa képviselt értékekhez.

DSC08985

HIROS.HU

BAON.HU

Ki olvas minket?

Oldalainkat 76 vendég böngészi
Ma, Angelika napja van. Holnap Károly és Karola napja lesz.