vasárnap, november 27, 2022
image image image image image image image image
Soha Ne Add Fel Kedves Gyerekek! 2022. november 7-től ismét elindult a Soha Ne Add Fel Lázár Bence közhasznú emlékalapítvány csokoládé és édesség gyűjtése egészen december 7-ig. 
Erasmus Napok 2022. október 13-án került megrendezésre az „Erasmus Napok” program a Kecskeméti II. Rákóczi Ferenc Általános Iskolában, melyen az Európai Unióról és az iskola Erasmus+ programjairól szereztek ismereteket a tanulók. Az iskola már több tíz éve dolgozik aktívan Erasmus+ programokon, valamint eTwinning projekteken, melyek során eddig több mint 19 ország partneriskoláival működött együtt.
Pályaorientációs Nap Idén október 15-én  szombaton Pályaorientációs Napot rendeztünk diákjainknak. Iskolánk fontosnak tartja, hogy a tanulók tisztában legyenek a továbbtanulási lehetőségekkel, ismerjék meg a szakmákat, és tanulmányi és egyéni jellemzőik alapján ki tudják választani a nekik legmegfelelőbb iskolát, szakmát...
Békeposzter pályázat A Lions Clubok Magyarországi Szövetsége a 2022. évben ismét meghirdette a Nemzetközi Lions Békeposzter pályázat versenyét. A pályázat címe: „Az együttérzés ereje” Részvételi korhatár: 11-13 év ( 2008. november 16. és 2011. november 15. között született fiatalok.)
Sulikuckó 11.09. Idén újra elkezdődött beiskolázási programunk, a Rákóczis Szerdák. November 9-én  az Iskolaváró Sulikuckóra Kecskemét több óvodájából jöttek hozzánk a gyerekek. Az óvodások különböző foglalkozásokon vettek részt. Már nagyon várták, hogy jöhessenek hozzánk.
Rovásírás szakkör Rovásírás Szakkör indul novembertől májusig 5., 6., 7. évfolyamosoknak keddenként 14:00-15:00-ig iskolánkban. Jelentkezni a:  Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.  címen lehet 2022. november 4-ig. A szakkör ingyenes.
Köszönjük az állatok nevében Az állatok nevében köszönjük, hogy gondoltatok rájuk, hozzájárultatok jobb sorsukhoz.
Állatok Világnapja 2022. okt.4. „Ez a nap tisztelgés az állatok védőszentje, Assisi Szent Ferenc előtt, aki már a 13. század elején azt hirdette, hogy mindent szeretnünk kell, ami körülvesz minket, legyen az élő vagy élettelen.” Az Állatok Világnapja alkalmából iskolánk felső tagozatos diákjai és a zöldkörösök már negyedik éve, a 2022/2023-as tanévben is, örökbe fogadták a Kecskeméti Vadaskert szibériai tigriseit.

22.11.14.

Erasmus Napok

„Erasmus Napok” a Kecskeméti II. Rákóczi Ferenc Általános Iskolában

 

2022. október 13-án került megrendezésre az „Erasmus Napok” program a Kecskeméti II. Rákóczi Ferenc Általános Iskolában, melyen az Európai Unióról és az iskola Erasmus+ programjairól szereztek ismereteket a tanulók.

01

Az iskola már több tíz éve dolgozik aktívan Erasmus+ programokon, valamint eTwinning projekteken, melyek során eddig több mint 19 ország partneriskoláival működött együtt.

14

Az „Erasmus Napok” programon egyrészt a jelenleg is futó rövid futamidejű mobilitási projekt eddig elért eredményeiről, másrészt az öt évre elnyert akkreditáció tervéről szereztek ismereteket a tanulók.

13

A múlt tanévben az iskola tanárai Olaszországba és Spanyolországba utaztak szakmai látogatásra, tíz tanuló Írországban, tíz tanuló pedig Franciaországban dolgozott együtt külföldi tanulókkal környezetvédelmi illetve kultúrtörténeti témákban.

09

Október 13-án a tanulók számos programon vettek részt. Kihirdettük az Európa, az otthonunk című pályázat eredményét, amely során a tanulók egyénileg, illetve az osztályukkal készíthettek a témához kapcsolódóan logót vagy fotót.

07

Felavattuk az új Európa termet, ahol a partneriskoláktól kapott emléktárgyakat, a korábbi pályázatok alkotásait, fényképes emlékeit, a partnerországok zászlóit és a partneriskolák helyszíneit láthatják a tanulók.

10

Az ötödikesek Európáról oldottak meg játékos, kreatív feladatokat, megismerkedtek az idén induló eTwinning projekt 12 partneriskolájával. A hatodikosok görög tanulókkal folytattak Skype beszélgetést. A hetedikesek online feladatokat kaptak, ahol az Európa Unióról és az Erasmus projektről szereztek új ismereteket. A dublini utazáson résztvevő tanárok és tanulók meséltek élményeikről, tapasztalataikról a nyolcadikosoknak.

06

A programnak köszönhetően a tanulók ebben a tanévben is készen állnak arra, hogy új partneriskolák tanulóival dolgozzanak együtt, megismerjék egymás kultúráját, aktívan használják és fejlesszék nyelvtudásukat.

Ki olvas minket?

Oldalainkat 390 vendég böngészi
Ma, Virgil napja van. Holnap Stefánia napja lesz.