csütörtök, január 27, 2022
image image image image image image image image
Rajzverseny A Kecskeméti Kandó Kálmán SZC Kondor Béla Képző- és Iparművészeti tagozta Útvesztő címmel képzőművészeti pályázatot hirdetett 7-8. osztályos tanulók részére. Öt tanítványunkkal vettünk részt a pályázaton. Lelkesen láttunk a munkához.
Fantasztikus eredmény német nyelvből A Kecskeméti Katona József Gimnázium által szervezett, három fordulós, városi Vámos Károly Német Nyelvi Verseny 1. helyezettje Polyák Marcell 8.B, harmadik helyezettje Baráth Bianka 8.B osztályos tanuló.
Köszönetnyílvánítás Köszönjük mindenkinek, aki hozzájárult a Menstvár az állatokért alapítványnak szervezett gyűjtéshez!
Mosolymanók program Iskolánk is csatlakozott a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Mosoly- Manó karácsonyi programjához. Diákjaink lelkesen hozták az ajándékokat. A csomagokba könyvek, játékok és édességek kerültek. A szervezésben az 5. b osztály segített.
Informatika verseny a PG-ben 2021. november 23-án a Kiskunfélegyházi Szent Benedek PG Két Tanítási Nyelvű Technikum és Kollégiumban informatika versenyt rendeztünk az általános iskolák 7.-8. osztályos tanulói számára. A versenyt Polyák Marcell 8.b osztályos tanulónk nyerte meg.
Kutyaterápiás foglalkozás Iskolánk már régóta kapcsolatban áll a Kutyával Egy Mosolyért Alapítvány munkatársaival és terápiás kutyusaival. 2011-ben az alapítók azzal a céllal kezdték meg hivatásukat, hogy embereknek segítenek, azok életminőségét javítják segítő kutyák képzésével.
Pályaválasztás Iskolánk november 15-én pályaválasztási tanácsadást szervezett intézményünkben a 8. évfolyam számára. A Kecskeméti Pedagógus Szakszolgálat év elején a szülőknek tartott tájékoztatót. A továbbtanulás első lépése a megfelelő iskola kiválasztása. Ebben segítenek diákjainknak a szakszolgálat pályaorientációs munkatársai.
Adománygyűjtés Kedves Szülők! Adományokat gyűjtünk december 1-15. között a Mentsvár az Állatokért Alapítvány számára. További részletek a cikkben.

21.11.26.

Pályaválasztás

Iskolánk november 15-én pályaválasztási tanácsadást szervezett intézményünkben a 8. évfolyam számára. A Kecskeméti Pedagógus Szakszolgálat év elején a szülőknek tartott tájékoztatót. A továbbtanulás első lépése a megfelelő iskola kiválasztása. Ebben segítenek diákjainknak a szakszolgálat pályaorientációs munkatársai. A tanácsadókkal hosszú ideje tartjuk már ezt a gyümölcsöző kapcsolatot. Minden évben változások vannak a középiskolák életében, ezért napra kész információkra van szükségünk. A Pedagógus Szakszolgálat munkatársai abban tudnak a diákjainknak segíteni, hogy a sok adat között eltudjanak igazodni.

DSC00491

Egy 8. osztályos diák életében ez egy életre szóló lépés. A diákokra, szülőkre egy óriási felelősség hárul. Eldönteni 14 évesen a legnehezebb feladat, hogy az ember felnőtt életében mivel is szeretne foglalkozni. Számos olyan kérdés merül fel a gyermekben, szülőben egyaránt, amire nem tudja megadni a választ. Ezért van szükség a Pedagógus Szakszolgálat munkatársaira, hogy tanulóink megkapják a megfelelő segítséget.

DSC00498

Iskolánk nagy hangsúlyt fektet az információk beszerzésére. Diákjainkkal mindig részt veszünk a középiskolák által meghirdetett nyílt napokon, a Pályaválasztás Kiállításon, ahol Kecskeméten kívül az utóbbi pár évben már az országból egyre több iskola képviselteti magát, mutatja be intézményét.

DSC00499

A tanácsadók egyénileg is foglalkoznak a tanulókkal, ez a kapcsolat nagyon fontos, hiszen itt személyre szabottan tudják a teszt kitöltése, illetve az elbeszélgetés után megkeresni azt a középiskolát, ami a legmegfelelőbb a tanuló számára.

DSC00503

Akiknek már kiforrott elképzelésük van, milyen pályát, szakmát választanak, ebben az esetben azoknak könnyebb dolguk van, hiszen az elképzelésnek megfelelő iskolát kell csak megkeresni.

Akik viszont még nem tudják, hogy mit szeretnének magukkal kezdeni, nekik fontos, hogy az általuk feltett kérdéseikre választ, szakszerű segítséget kapjanak az erre szakosodott pedagógusoktól, szaktanácsadóktól.

DSC00508

A pályaválasztás nem egyszerű dolog, régen sem volt az, de most a fiataloknak nincs könnyű dolguk. Minden segítséget megkapnak pedagógusaiktól, a szaktanácsadóktól, a középiskoláktól, aminek meg is lesz a hozadéka.

DSC00514

Arra biztatjuk őket, hogy folyamatosan kérdezzen, és éljenek a felkínált lehetőségekkel!

fotók-szöveg: Borsos Andrea

Ki olvas minket?

Oldalainkat 38 vendég böngészi
Ma, Angelika napja van. Holnap Károly és Karola napja lesz.