csütörtök, augusztus 18, 2022
image image image image image image image image
Étkezéssel kapcsolatos adatbekérő Tisztelt Szülők! Amennyiben még nem töltötték ki a 2022/23-as tanévre az étkezéshez szükséges adatfelvételi lapot, kérjük mielőbb tegyék meg. (Legkésőbb augusztus 19.) Annak is ki kell tölteni, aki nem kíván étkezni. 
Javítóvizsgák és pótosztályozó vizsgák A javítóvizsgák és pótosztályozó vizsgák 2022. augusztus 23.-25. között lesznek. A részletes beosztást a KRÉTÁ-ban elküldtük az érdekelt tanulók szüleinek.
Sikeres nyelvvizsgák a 2021-2022-es tanévben A 2021/2022. tanévben több sikeres nyelvvizsgát tettek tanulóink. Szívből gratulálunk a kiemelkedő teljesítményükhöz.
Társastánc oktatás Iskolánkban a 2021-2022-es tanévben a Spirit Alapfokú Művészeti Iskola által szervezett és tartott társastánc tanításának bevezetésére került sor. Az alsós osztályok körében heti 2 alkalommal testnevelés óra, míg a felsős tanulóknak szakkör keretében volt lehetőségük a táncoktatásra.
Nemzeti Összetartozás Napja 5. alkalommal rendezte meg iskolánk a Nemzeti Összetartozás Napját. A megemlékezéshez idén 3 településről  kapcsolódtak be  a határon túli magyar iskolák közül   Nagyvárad, Sepsiszentgyörgy és Marosvásárhely. Emlékező beszédet mondott Dr. Fekete Gábor Önkormányzati  Képviselő, az értékmegőrzési bizottság elnöke. 
Országos Német Nyelvi Verseny Az Országos Német Nyelvi Verseny városi, majd megyei fordulóján is továbbjutott két nyolcadik osztályos tanulónk. A döntőt május 20-án rendezték Szolnokon, a II. Rákóczi Ferenc Magyar-Német Két Tanítási Nyelvű Általános Iskolában. A húsz döntős között Polyák Marcell a 10. Baráth Bianka pedig a 13. helyen végzett. Mindketten a 8. B osztályunk tanulói. Gratulálunk!
Diákolimpia Országos Döntő Szép sikert ért el a II. Rákóczi F. Ált. Iskola lány labdarúgó csapata, a Debrecenben megrendezett országos döntőn. 20 csapat versengett egymással , lányaink 6 meccset játszottak a mérleg pedig 4 győzelem és 2 vereség lett , ezzel a IX. helyet szerezték meg. 
Madarak és fák napja "Fa nélkül egy fillért sem ér a táj. S üres a fa, ha nincs rajta madár. Én azt hiszem nem kelne föl a nap, ha nem lennének fák és madarak.” /Horváth Imre / A Madarak és fák napja a Föld napjának a testvérünnepe. A hagyomány immáron több mint százéves.

21.11.26.

Pályaválasztás

Iskolánk november 15-én pályaválasztási tanácsadást szervezett intézményünkben a 8. évfolyam számára. A Kecskeméti Pedagógus Szakszolgálat év elején a szülőknek tartott tájékoztatót. A továbbtanulás első lépése a megfelelő iskola kiválasztása. Ebben segítenek diákjainknak a szakszolgálat pályaorientációs munkatársai. A tanácsadókkal hosszú ideje tartjuk már ezt a gyümölcsöző kapcsolatot. Minden évben változások vannak a középiskolák életében, ezért napra kész információkra van szükségünk. A Pedagógus Szakszolgálat munkatársai abban tudnak a diákjainknak segíteni, hogy a sok adat között eltudjanak igazodni.

DSC00491

Egy 8. osztályos diák életében ez egy életre szóló lépés. A diákokra, szülőkre egy óriási felelősség hárul. Eldönteni 14 évesen a legnehezebb feladat, hogy az ember felnőtt életében mivel is szeretne foglalkozni. Számos olyan kérdés merül fel a gyermekben, szülőben egyaránt, amire nem tudja megadni a választ. Ezért van szükség a Pedagógus Szakszolgálat munkatársaira, hogy tanulóink megkapják a megfelelő segítséget.

DSC00498

Iskolánk nagy hangsúlyt fektet az információk beszerzésére. Diákjainkkal mindig részt veszünk a középiskolák által meghirdetett nyílt napokon, a Pályaválasztás Kiállításon, ahol Kecskeméten kívül az utóbbi pár évben már az országból egyre több iskola képviselteti magát, mutatja be intézményét.

DSC00499

A tanácsadók egyénileg is foglalkoznak a tanulókkal, ez a kapcsolat nagyon fontos, hiszen itt személyre szabottan tudják a teszt kitöltése, illetve az elbeszélgetés után megkeresni azt a középiskolát, ami a legmegfelelőbb a tanuló számára.

DSC00503

Akiknek már kiforrott elképzelésük van, milyen pályát, szakmát választanak, ebben az esetben azoknak könnyebb dolguk van, hiszen az elképzelésnek megfelelő iskolát kell csak megkeresni.

Akik viszont még nem tudják, hogy mit szeretnének magukkal kezdeni, nekik fontos, hogy az általuk feltett kérdéseikre választ, szakszerű segítséget kapjanak az erre szakosodott pedagógusoktól, szaktanácsadóktól.

DSC00508

A pályaválasztás nem egyszerű dolog, régen sem volt az, de most a fiataloknak nincs könnyű dolguk. Minden segítséget megkapnak pedagógusaiktól, a szaktanácsadóktól, a középiskoláktól, aminek meg is lesz a hozadéka.

DSC00514

Arra biztatjuk őket, hogy folyamatosan kérdezzen, és éljenek a felkínált lehetőségekkel!

fotók-szöveg: Borsos Andrea

Ki olvas minket?

Oldalainkat 92 vendég böngészi
Ma, Ilona napja van. Holnap Huba napja lesz.