hétfő, november 28, 2022
image image image image image image image image
Mosolyra Hangolók klip A kecskeméti Mosolyra Hangolók együttes felkérte iskolánk kórusát, hogy vegyen részt a karácsonyi videójukban. Fogadjátok szeretettel!
Soha Ne Add Fel Kedves Gyerekek! 2022. november 7-től ismét elindult a Soha Ne Add Fel Lázár Bence közhasznú emlékalapítvány csokoládé és édesség gyűjtése egészen december 7-ig. 
Erasmus Napok 2022. október 13-án került megrendezésre az „Erasmus Napok” program a Kecskeméti II. Rákóczi Ferenc Általános Iskolában, melyen az Európai Unióról és az iskola Erasmus+ programjairól szereztek ismereteket a tanulók. Az iskola már több tíz éve dolgozik aktívan Erasmus+ programokon, valamint eTwinning projekteken, melyek során eddig több mint 19 ország partneriskoláival működött együtt.
Pályaorientációs Nap Idén október 15-én  szombaton Pályaorientációs Napot rendeztünk diákjainknak. Iskolánk fontosnak tartja, hogy a tanulók tisztában legyenek a továbbtanulási lehetőségekkel, ismerjék meg a szakmákat, és tanulmányi és egyéni jellemzőik alapján ki tudják választani a nekik legmegfelelőbb iskolát, szakmát...
Békeposzter pályázat A Lions Clubok Magyarországi Szövetsége a 2022. évben ismét meghirdette a Nemzetközi Lions Békeposzter pályázat versenyét. A pályázat címe: „Az együttérzés ereje” Részvételi korhatár: 11-13 év ( 2008. november 16. és 2011. november 15. között született fiatalok.)
Sulikuckó 11.09. Idén újra elkezdődött beiskolázási programunk, a Rákóczis Szerdák. November 9-én  az Iskolaváró Sulikuckóra Kecskemét több óvodájából jöttek hozzánk a gyerekek. Az óvodások különböző foglalkozásokon vettek részt. Már nagyon várták, hogy jöhessenek hozzánk.
Rovásírás szakkör Rovásírás Szakkör indul novembertől májusig 5., 6., 7. évfolyamosoknak keddenként 14:00-15:00-ig iskolánkban. Jelentkezni a:  Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.  címen lehet 2022. november 4-ig. A szakkör ingyenes.
Köszönjük az állatok nevében Az állatok nevében köszönjük, hogy gondoltatok rájuk, hozzájárultatok jobb sorsukhoz.


Rákóczi Projekt Hét

Rákóczi Projekt Hét ( március 28.- április 2.)

Iskolánk minden tanulója lelkesen készült névadónk II. Rákóczi Ferenc születésének évfordulójára.

DSC01781

A fejedelemre egész héten színes és változatos programokkal emlékeztünk.

DSC01757

Diákjaink közül a felsősök Rákóczi életének helyszíneit gyermekkorától egészen haláláig követve színes óriásplakátok formájában valósították meg, valamint csodálatos Rákóczi- fák és Rákóczi családfák is születtek.

DSC01841

Az alsósok címereket, képeslapokat, huszárokat ábrázoló könyvjelzőket készítettek. Sok érdekes és látványos megoldás érkezett a korhű ruhák megjelenítésére.

DSC01872

Több osztály is megalkotta a Sárospataki és Munkács várának makettjét, a legkisebb részletekre is odafigyelve.

DSC01947

A remekművekből az iskola aulájában egy kiállítás készült, ahol tanulóink, vendégeink megcsodálhatták a sok szép alkotást.

DSC01988

A kiállított tárgyak   kiegészültek egy szülő által adományozott korabeli falvédővel, melyen Rákóczi búcsúja látható.

DSC01943

Március 29-én a 8. évfolyam kampányolt az aulában, majd finom süteményeket is kóstoltattak a nagyérdemű közönséggel. Természetesen ezzel nem szerettek volna senkit lekenyerezni, de a finomságoknak nagy sikerük volt.

DSC02012

Március 30-án mindenki leadhatta szavazatát az általa legszimpatikusabb kampányra. A felső tagozat egyénenként az alsó évfolyam osztály szinten adta le voksát a kiválasztott végzős osztályra.

DSC02040

Március 31-én iskolánk névadójának tiszteletére ünnepi műsorral készültünk,melyet minden évben hagyományosan megtartunk. Idén ezt a nemes feladatot a 8. b osztály vállalta, akik Polgár Leona tanárnő vezetésével egy nagyon szép műsort adott elő.

DSC02068

Április 1-én az eredményhirdetésre került sor, ahol kiderült, hogy a legmeggyőzőbbek, ennél fogva a legtöbb szavazatot a kampányuk után a 8. a osztály kapta. Majd a fejedelem beiktatására került sor, ahol fejedelem Kovács Bence, párja a fejedelemné Szabó Kira lett.

DSC02089

Az iskola kulcsát Fáriné Boros Erika intézményvezető adta át a fejedelmi párnak, mellyel az iskola átkerült ha csak egy rövid időre is a megválasztott osztály kezébe. Ezután a meghirdetett program ismertetése következett, majd egész délelőtt annak megvalósítására került sor.

DSC02115

A könyveket nem kellett iskolatáskában hozni, mindenkinek a kreativitására bízták, hogy mit használ fel erre a célra. Volt aki kosárban, vagy újrahasznosított szatyorban hozta a holmiját. Persze voltak extrém választások is, mint például hűtőtáska, vagy párnahuzat.

DSC02164

A diákok élvezték, hogy a 8. a osztály tanulói rendhagyó órákat tartottak, ahol derekasan helyt is álltak.

DSC02184

A kicsik nagy odafigyeléssel, lelkesen vettek részt az órákon, nagyon élvezték, hogy a nagyok tanítanak.

DSC02443

A rövidített órák után hosszú szünetek következtek, ahol szintén különböző foglalkozásokkal tölthették el az időt. A játékos akadályverseny szintén nagy sikert aratott a diákok körében. Volt szkander bajnokság, amiben bárki részt vehetett, majd kiderült számára is, milyen erőben van.

DSC02970

A legnépszerűbb felajánlás az alsósok körében a csillámtetoválás volt. A pénteki nap ezzel még nem ért véget, következett a várva várt sportesemény, a délután fénypontja a tanár-diák összecsapás. Mindenki megmutathatta mit tud.

DSC02982

Az erőviszonyokat fociban és röplabdában mérték össze a sportolók. A közönség is mindent beleadott a szurkolásba. Szoros küzdelem után a tanárok kerültek ki győztesen.

DSC03026

A Rákóczis hét programjai április 2-án egy több állomásból álló játékokkal folytatódott. A diákok szókirakót, suli kvízt játszhattak, puzzle-t rakhattak ki, volt a mindig közkedvelt activity, valamint kézműves foglalkozás is.

DSC03216

A mozgalmas, színes programokkal teli hetet egy színpompás felvonulással zártuk. Minden évfolyamból két diák képviselte az iskolát. 

DSC03041

A fejedelempár büszkén vezette a felvonuló Rákóczi iskola tanárait, tanulóit végig a városon. A felvonulás zárásaként a Rákóczi úton a vezetőség a fejedelmi párral együtt megkoszorúzta a Rákóczi emléktáblát.

DSC03126

Ezzel idén lezárult iskolánk névadójára II. Rákóczi Ferenc fejedelemre való megemlékezésünk.

fotók-szöveg: Borsos Andrea

Ki olvas minket?

Oldalainkat 31 vendég böngészi
Ma, Stefánia napja van. Holnap Taksony napja lesz.