péntek, szeptember 29, 2023
image image image image image image image image
Állatok világnapja A közelgő Állatok világnapja alkalmából a 6. a osztály szeptember 22-én látogatást tett a Kecskeméti Vadaskertben, amely egyben az Iskolások Hete is volt.
Tanév rendje 2023/2024 A tanév rendje olvasható itt. Szülői értekezletek, fogadóórák, szünetek, rendezvények és minden fontos dátum...
Matematika tehetséggondozó Iskolánkban a kezdetek óta központi helyet foglal el a tehetséggondozás. A Matematika Tehetséggondozó Versenyt minden évben megszervezzük. Idén is sok ügyes, tehetséges diák indult el rajta. Tanulóink nagyon lelkesek voltak, amit az eredmények is mutatnak. A negyedik évfolyamban még holtverseny is kialakult a második helyért.
Kecskemét Város Polgára Leszek Idén 28. alkalommal rendezte meg a Béke Átalános iskola a „Kecskemét Város Polgára Leszek” elnevezésű Városi szintű helytörténeti versenyt. A kezdetek óta jelen vagyunk ezen a versenyen is, a történelmet, városunkat szerető, ismerő diákjaink idén is megküzdöttek a helyezésért.
Simonyi Verseny Idén is megrendezésre került a XXVI. Kárpát-medencei Simonyi Zsigmond helyesírási verseny, melyen az erdélyi, kárpátaljai, felvidéki és vajdasági diákokkal együtt, a több mint tizenhétezer versenyző között iskolánk tanulói is részt vettek...
Népdaléneklési versen 1-2. évf. Iskolánk hagyományai közé tartozik a népdaléneklés is. Idén a 1-2. évfolyamos tanulók körében május utolsó napján 31-én került megrendezésre. Sok szép magyar népdalt halottunk a gyerekek előadásában, nagyon szépen énekelték a kiválasztott dalukat.
Határtalanul blog A Határtalanul! pályázat kiírását követően tanáraink rövid tanakodás után úgy döntöttek, pályáznak egy 5 napos Erdélyi kirándulásra, nekünk akkor még 6-os diákoknak. Már 7-esként, a tanév elején tudtuk meg, hogy nyertünk és a tanév végén 44 diák 5 tanárral elutazhat 5 napra Erdélybe.
Közös kerítésfestés Iskolánk a Kecskeméti II.Rákóczi Ferenc Általános Iskola idén is  megtartotta a tavaszi nagytakarítást. A szülők levágták, igazították a  növényzetet, a gyerekek takarítottak. Ezek voltak az előmunkálatok a  mai, szombati napnak, amikor a kerítés lecsiszolása után jöhetett a  kerítésfestés és még egy kis virágültetés is belefért.


Látogatás a Hortiservice Kft.-nél

2020. szeptember 29-én néhány évfolyamtársammal látogatást tettünk a ZFW Hortiservice Kft.-nél. Iskolánk, a II.Rákóczi Ferenc Általános Iskola részt vesz a „Pénzügyi tudatosságra nevelő iskola” pályázaton, melyben programunk címe: „Pénzügyi ismeretek bővítése a Suli(köz)ért, avagy vállalkozásunk egy KÖZÉRT, a közért!”.

IMG 0515

Választásunk azért esett a Hortiservice Kft.-re, mert kiemelten fontos számunkra, hogy a környezetvédelem, és hogy a jövőnk szempontjából hasznos ismeretekre tehessünk szert.

IMG 0505

Érkezésünkkor Fülei Zoltán ügyvezető igazgató úr üdvözölt minket, s Simon Emese fajtakísérleti referens tartott nekünk színvonalas és nagyon hasznos prezentációt a cég profiljáról, működéséről, filozófiájáról, majd körbevezetett minket a kertészetben.

IMG 0520

Bepillantást nyertünk az AMINORET szermaradékmentes technológiába, megismerkedtünk a bioracionális gondolkodással. Nagyon sok új ismerettel gazdagodtunk, s megerősítettek minket a látogatottak abban, hogy a költséghatékony gazdálkodás a bioracionális növényvédelemmel együtt a jövő útja, mellyel sokat tehetünk a környezetünkért, a fogyasztókért.

IMG 0506

Dióhéjban gyarapodott tudásunk egy sikeres vállalkozás működéséről, pénzügyi ismereteink is bővültek.

IMG 0509

Köszönettel tartozunk Fülei Zoltánnak és Simon Emesének, amiért ilyen kedvesen és pozitív hozzáállással fogadtak, és sok hasznos ismerettel láttak el minket. 

IMG 0511

Ki olvas minket?

Oldalainkat 155 vendég böngészi
Ma, Mihály napja van. Holnap Jeromos napja lesz.