hétfő, november 28, 2022
image image image image image image image image
Mosolyra Hangolók klip A kecskeméti Mosolyra Hangolók együttes felkérte iskolánk kórusát, hogy vegyen részt a karácsonyi videójukban. Fogadjátok szeretettel!
Soha Ne Add Fel Kedves Gyerekek! 2022. november 7-től ismét elindult a Soha Ne Add Fel Lázár Bence közhasznú emlékalapítvány csokoládé és édesség gyűjtése egészen december 7-ig. 
Erasmus Napok 2022. október 13-án került megrendezésre az „Erasmus Napok” program a Kecskeméti II. Rákóczi Ferenc Általános Iskolában, melyen az Európai Unióról és az iskola Erasmus+ programjairól szereztek ismereteket a tanulók. Az iskola már több tíz éve dolgozik aktívan Erasmus+ programokon, valamint eTwinning projekteken, melyek során eddig több mint 19 ország partneriskoláival működött együtt.
Pályaorientációs Nap Idén október 15-én  szombaton Pályaorientációs Napot rendeztünk diákjainknak. Iskolánk fontosnak tartja, hogy a tanulók tisztában legyenek a továbbtanulási lehetőségekkel, ismerjék meg a szakmákat, és tanulmányi és egyéni jellemzőik alapján ki tudják választani a nekik legmegfelelőbb iskolát, szakmát...
Békeposzter pályázat A Lions Clubok Magyarországi Szövetsége a 2022. évben ismét meghirdette a Nemzetközi Lions Békeposzter pályázat versenyét. A pályázat címe: „Az együttérzés ereje” Részvételi korhatár: 11-13 év ( 2008. november 16. és 2011. november 15. között született fiatalok.)
Sulikuckó 11.09. Idén újra elkezdődött beiskolázási programunk, a Rákóczis Szerdák. November 9-én  az Iskolaváró Sulikuckóra Kecskemét több óvodájából jöttek hozzánk a gyerekek. Az óvodások különböző foglalkozásokon vettek részt. Már nagyon várták, hogy jöhessenek hozzánk.
Rovásírás szakkör Rovásírás Szakkör indul novembertől májusig 5., 6., 7. évfolyamosoknak keddenként 14:00-15:00-ig iskolánkban. Jelentkezni a:  Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.  címen lehet 2022. november 4-ig. A szakkör ingyenes.
Köszönjük az állatok nevében Az állatok nevében köszönjük, hogy gondoltatok rájuk, hozzájárultatok jobb sorsukhoz.


Látogatás a Hortiservice Kft.-nél

2020. szeptember 29-én néhány évfolyamtársammal látogatást tettünk a ZFW Hortiservice Kft.-nél. Iskolánk, a II.Rákóczi Ferenc Általános Iskola részt vesz a „Pénzügyi tudatosságra nevelő iskola” pályázaton, melyben programunk címe: „Pénzügyi ismeretek bővítése a Suli(köz)ért, avagy vállalkozásunk egy KÖZÉRT, a közért!”.

IMG 0515

Választásunk azért esett a Hortiservice Kft.-re, mert kiemelten fontos számunkra, hogy a környezetvédelem, és hogy a jövőnk szempontjából hasznos ismeretekre tehessünk szert.

IMG 0505

Érkezésünkkor Fülei Zoltán ügyvezető igazgató úr üdvözölt minket, s Simon Emese fajtakísérleti referens tartott nekünk színvonalas és nagyon hasznos prezentációt a cég profiljáról, működéséről, filozófiájáról, majd körbevezetett minket a kertészetben.

IMG 0520

Bepillantást nyertünk az AMINORET szermaradékmentes technológiába, megismerkedtünk a bioracionális gondolkodással. Nagyon sok új ismerettel gazdagodtunk, s megerősítettek minket a látogatottak abban, hogy a költséghatékony gazdálkodás a bioracionális növényvédelemmel együtt a jövő útja, mellyel sokat tehetünk a környezetünkért, a fogyasztókért.

IMG 0506

Dióhéjban gyarapodott tudásunk egy sikeres vállalkozás működéséről, pénzügyi ismereteink is bővültek.

IMG 0509

Köszönettel tartozunk Fülei Zoltánnak és Simon Emesének, amiért ilyen kedvesen és pozitív hozzáállással fogadtak, és sok hasznos ismerettel láttak el minket. 

IMG 0511

Ki olvas minket?

Oldalainkat 34 vendég böngészi
Ma, Stefánia napja van. Holnap Taksony napja lesz.