csütörtök, január 27, 2022
image image image image image image image image
Rajzverseny A Kecskeméti Kandó Kálmán SZC Kondor Béla Képző- és Iparművészeti tagozta Útvesztő címmel képzőművészeti pályázatot hirdetett 7-8. osztályos tanulók részére. Öt tanítványunkkal vettünk részt a pályázaton. Lelkesen láttunk a munkához.
Fantasztikus eredmény német nyelvből A Kecskeméti Katona József Gimnázium által szervezett, három fordulós, városi Vámos Károly Német Nyelvi Verseny 1. helyezettje Polyák Marcell 8.B, harmadik helyezettje Baráth Bianka 8.B osztályos tanuló.
Köszönetnyílvánítás Köszönjük mindenkinek, aki hozzájárult a Menstvár az állatokért alapítványnak szervezett gyűjtéshez!
Mosolymanók program Iskolánk is csatlakozott a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Mosoly- Manó karácsonyi programjához. Diákjaink lelkesen hozták az ajándékokat. A csomagokba könyvek, játékok és édességek kerültek. A szervezésben az 5. b osztály segített.
Informatika verseny a PG-ben 2021. november 23-án a Kiskunfélegyházi Szent Benedek PG Két Tanítási Nyelvű Technikum és Kollégiumban informatika versenyt rendeztünk az általános iskolák 7.-8. osztályos tanulói számára. A versenyt Polyák Marcell 8.b osztályos tanulónk nyerte meg.
Kutyaterápiás foglalkozás Iskolánk már régóta kapcsolatban áll a Kutyával Egy Mosolyért Alapítvány munkatársaival és terápiás kutyusaival. 2011-ben az alapítók azzal a céllal kezdték meg hivatásukat, hogy embereknek segítenek, azok életminőségét javítják segítő kutyák képzésével.
Pályaválasztás Iskolánk november 15-én pályaválasztási tanácsadást szervezett intézményünkben a 8. évfolyam számára. A Kecskeméti Pedagógus Szakszolgálat év elején a szülőknek tartott tájékoztatót. A továbbtanulás első lépése a megfelelő iskola kiválasztása. Ebben segítenek diákjainknak a szakszolgálat pályaorientációs munkatársai.
Adománygyűjtés Kedves Szülők! Adományokat gyűjtünk december 1-15. között a Mentsvár az Állatokért Alapítvány számára. További részletek a cikkben.


Ragadd meg a jövőd!

Ragadd meg a jövőd! A tanulók nyelvi és természettudományos készségeinek fejlesztése a STEAM, a PBE és a 4K módszerek adaptálásával a sikeres középiskolai továbbtanulásért.

Iskolánk támogatást nyert az Európai Unió által kiírt Erasmus+ KA122-SCH pályázatán. A pályázat megvalósításának időszaka: 2021. október 1- 2022. december 4. Az elnyert támogatás összege: 38.041 euró.

A pályázat keretében 20 felső tagozatos tanuló utazik külföldre szakmai tanulmányútra, hat kolléga tesz látogatást egy spanyol és egy olasz iskolában tapasztalatszerzés céjából, valamint három kolléga fog részt venni nyári továbbképzéseken.

A pályázat elsődleges célkitűzései között szerepel a résztvevők világlátásának tágítása, a célnyelvi kultúrák megismerése az idegennyelvi kommunikatív kompetencián keresztül. Fontosnak tartjuk a természettudományos tantárgyak tanítási módszertanának megújítását a STEAM, valamint a PBE tanulási-tanítási módszerek elméleti és gyakorlati megismerésével és adaptálásával. Célként tűztük ki a 4K alapkészségek nagyobb mértékű alkalmazását főként az idegennyelv és a természettudományok tanításában. Tervezzük, hogy új digitális tananyagokat, online applikációkat alkalmazunk, online kommunikációt alakítunk ki több külföldi iskolával.

A pályázattal kapcsolatos eseményekről az iskola honlapján fogunk beszámolni.

Kaszab Éva

Ki olvas minket?

Oldalainkat 70 vendég böngészi
Ma, Angelika napja van. Holnap Károly és Karola napja lesz.