szombat, június 25, 2022
image image image image image image image image
Nemzeti Összetartozás Napja 5. alkalommal rendezte meg iskolánk a Nemzeti Összetartozás Napját. A megemlékezéshez idén 3 településről  kapcsolódtak be  a határon túli magyar iskolák közül   Nagyvárad, Sepsiszentgyörgy és Marosvásárhely. Emlékező beszédet mondott Dr. Fekete Gábor Önkormányzati  Képviselő, az értékmegőrzési bizottság elnöke. 
Szülői tájékoztató A Kecskeméti II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola egészségügyi veszélyhelyzetre tekintettel kialakított intézkedési terve 2022. június 1-től hatályát veszti.
Országos Német Nyelvi Verseny Az Országos Német Nyelvi Verseny városi, majd megyei fordulóján is továbbjutott két nyolcadik osztályos tanulónk. A döntőt május 20-án rendezték Szolnokon, a II. Rákóczi Ferenc Magyar-Német Két Tanítási Nyelvű Általános Iskolában. A húsz döntős között Polyák Marcell a 10. Baráth Bianka pedig a 13. helyen végzett. Mindketten a 8. B osztályunk tanulói. Gratulálunk!
Diákolimpia Országos Döntő Szép sikert ért el a II. Rákóczi F. Ált. Iskola lány labdarúgó csapata, a Debrecenben megrendezett országos döntőn. 20 csapat versengett egymással , lányaink 6 meccset játszottak a mérleg pedig 4 győzelem és 2 vereség lett , ezzel a IX. helyet szerezték meg. 
Madarak és fák napja "Fa nélkül egy fillért sem ér a táj. S üres a fa, ha nincs rajta madár. Én azt hiszem nem kelne föl a nap, ha nem lennének fák és madarak.” /Horváth Imre / A Madarak és fák napja a Föld napjának a testvérünnepe. A hagyomány immáron több mint százéves.
Ezüstérem a megyei döntőben Iskolánk II. korcsoportos (3-4.-es) labdarúgó csapata nagyszerűen szerepelt a Diákolimpián. Négy „lépcsőn” keresztül jutott el a megyei döntőig, ahol második helyezést ért el.
Sikeresen szerepeltek az I. korcsportos labdarúgóink A 2021/2022-es évad labdarúgó diákolimpia versenysorozata a városi selejtezőkkel indult a legkisebb korosztályunk számára. Két győztes mérkőzés után a városi döntőbe jutottunk, ahol színvonalas mérkőzések után sikerült az első helyet megszereznünk.
Országos döntőben a leány labdarúgó csapatunk Iskolánk leány labdarúgó csapata megnyerte a városi és a megyei versenyt és bejutott a Debrecenben megrendezésre kerülő országos döntőbe.


Ragadd meg a jövőd!

Ragadd meg a jövőd! A tanulók nyelvi és természettudományos készségeinek fejlesztése a STEAM, a PBE és a 4K módszerek adaptálásával a sikeres középiskolai továbbtanulásért.

Iskolánk támogatást nyert az Európai Unió által kiírt Erasmus+ KA122-SCH pályázatán. A pályázat megvalósításának időszaka: 2021. október 1- 2022. december 4. Az elnyert támogatás összege: 38.041 euró.

A pályázat keretében 20 felső tagozatos tanuló utazik külföldre szakmai tanulmányútra, hat kolléga tesz látogatást egy spanyol és egy olasz iskolában tapasztalatszerzés céjából, valamint három kolléga fog részt venni nyári továbbképzéseken.

A pályázat elsődleges célkitűzései között szerepel a résztvevők világlátásának tágítása, a célnyelvi kultúrák megismerése az idegennyelvi kommunikatív kompetencián keresztül. Fontosnak tartjuk a természettudományos tantárgyak tanítási módszertanának megújítását a STEAM, valamint a PBE tanulási-tanítási módszerek elméleti és gyakorlati megismerésével és adaptálásával. Célként tűztük ki a 4K alapkészségek nagyobb mértékű alkalmazását főként az idegennyelv és a természettudományok tanításában. Tervezzük, hogy új digitális tananyagokat, online applikációkat alkalmazunk, online kommunikációt alakítunk ki több külföldi iskolával.

A pályázattal kapcsolatos eseményekről az iskola honlapján fogunk beszámolni.

Kaszab Éva

Ki olvas minket?

Oldalainkat 77 vendég böngészi
Ma, Vilmos napja van. Holnap János és Pál napja lesz.