szerda, február 21, 2024
ROKSTORIES ERROR: File not found: images/stories/CIKKEK/2023/tigris%20vadaskert/pngtree-cartoon-tiger-paw-tiger-pattern-than-heart-love-vector-illustration-png-image_8887443.png
image image image image image image image image
Kölyökatlétika Iskolánkban már hagyomány, hogy megrendezésre kerül a város nagycsoportos óvodásai között a Kölyökatlétika verseny.
Rákóczis szerda Iskolánk beiskolázási programja a második félévben is folytatódik. Idén az első alkalomra január 10-én került sor. A Rákóczis Szerda keretében a hozzánk érkező óvodások ez alkalommal sportfoglalkozáson vettek részt. Tanítóink, játékos, szórakoztató, és fejlesztő feladatokkal készültek a gyerekeknek.
Szibériai tigris örökbefogadás Iskolánk felső tagozatos tanulói és a zöldkörösök már negyedik éve, a 2023/2024-es tanévben is, örökbe fogadták a Kecskeméti Vadaskert szibériai tigriseit.
Pályaorientációs nap Intézményünkben 2023. október 21-én tanulóinknak Pályaorientációs Napot szerveztünk.
Cseh diákok Kecskeméten Iskolánk 2023. október 2-6-a között fogadta a Základní škola 10 fős diákcsoportját és két kísérő tanárukat Dobřichovice városából.
Nevelőtestületi értekezlet Nevelőtestületünk nagy megtiszteltetésnek érezte, hogy Oravecz Márta tankönyvszerző, nemzetközi szaktekintély tartott továbbképzést számunkra...
Állatok világnapja A közelgő Állatok világnapja alkalmából a 6. a osztály szeptember 22-én látogatást tett a Kecskeméti Vadaskertben, amely egyben az Iskolások Hete is volt.
Tanév rendje 2023/2024 A tanév rendje olvasható itt. Szülői értekezletek, fogadóórák, szünetek, rendezvények és minden fontos dátum...

22.11.14.

Erasmus Napok

„Erasmus Napok” a Kecskeméti II. Rákóczi Ferenc Általános Iskolában

 

2022. október 13-án került megrendezésre az „Erasmus Napok” program a Kecskeméti II. Rákóczi Ferenc Általános Iskolában, melyen az Európai Unióról és az iskola Erasmus+ programjairól szereztek ismereteket a tanulók.

01

Az iskola már több tíz éve dolgozik aktívan Erasmus+ programokon, valamint eTwinning projekteken, melyek során eddig több mint 19 ország partneriskoláival működött együtt.

14

Az „Erasmus Napok” programon egyrészt a jelenleg is futó rövid futamidejű mobilitási projekt eddig elért eredményeiről, másrészt az öt évre elnyert akkreditáció tervéről szereztek ismereteket a tanulók.

13

A múlt tanévben az iskola tanárai Olaszországba és Spanyolországba utaztak szakmai látogatásra, tíz tanuló Írországban, tíz tanuló pedig Franciaországban dolgozott együtt külföldi tanulókkal környezetvédelmi illetve kultúrtörténeti témákban.

09

Október 13-án a tanulók számos programon vettek részt. Kihirdettük az Európa, az otthonunk című pályázat eredményét, amely során a tanulók egyénileg, illetve az osztályukkal készíthettek a témához kapcsolódóan logót vagy fotót.

07

Felavattuk az új Európa termet, ahol a partneriskoláktól kapott emléktárgyakat, a korábbi pályázatok alkotásait, fényképes emlékeit, a partnerországok zászlóit és a partneriskolák helyszíneit láthatják a tanulók.

10

Az ötödikesek Európáról oldottak meg játékos, kreatív feladatokat, megismerkedtek az idén induló eTwinning projekt 12 partneriskolájával. A hatodikosok görög tanulókkal folytattak Skype beszélgetést. A hetedikesek online feladatokat kaptak, ahol az Európa Unióról és az Erasmus projektről szereztek új ismereteket. A dublini utazáson résztvevő tanárok és tanulók meséltek élményeikről, tapasztalataikról a nyolcadikosoknak.

06

A programnak köszönhetően a tanulók ebben a tanévben is készen állnak arra, hogy új partneriskolák tanulóival dolgozzanak együtt, megismerjék egymás kultúráját, aktívan használják és fejlesszék nyelvtudásukat.

Ki olvas minket?

Oldalainkat 381 vendég böngészi
Ma, Eleonóra és Zelmira napja van. Holnap Gerzson napja lesz.