péntek, szeptember 29, 2023
image image image image image image image image
Állatok világnapja A közelgő Állatok világnapja alkalmából a 6. a osztály szeptember 22-én látogatást tett a Kecskeméti Vadaskertben, amely egyben az Iskolások Hete is volt.
Tanév rendje 2023/2024 A tanév rendje olvasható itt. Szülői értekezletek, fogadóórák, szünetek, rendezvények és minden fontos dátum...
Matematika tehetséggondozó Iskolánkban a kezdetek óta központi helyet foglal el a tehetséggondozás. A Matematika Tehetséggondozó Versenyt minden évben megszervezzük. Idén is sok ügyes, tehetséges diák indult el rajta. Tanulóink nagyon lelkesek voltak, amit az eredmények is mutatnak. A negyedik évfolyamban még holtverseny is kialakult a második helyért.
Kecskemét Város Polgára Leszek Idén 28. alkalommal rendezte meg a Béke Átalános iskola a „Kecskemét Város Polgára Leszek” elnevezésű Városi szintű helytörténeti versenyt. A kezdetek óta jelen vagyunk ezen a versenyen is, a történelmet, városunkat szerető, ismerő diákjaink idén is megküzdöttek a helyezésért.
Simonyi Verseny Idén is megrendezésre került a XXVI. Kárpát-medencei Simonyi Zsigmond helyesírási verseny, melyen az erdélyi, kárpátaljai, felvidéki és vajdasági diákokkal együtt, a több mint tizenhétezer versenyző között iskolánk tanulói is részt vettek...
Népdaléneklési versen 1-2. évf. Iskolánk hagyományai közé tartozik a népdaléneklés is. Idén a 1-2. évfolyamos tanulók körében május utolsó napján 31-én került megrendezésre. Sok szép magyar népdalt halottunk a gyerekek előadásában, nagyon szépen énekelték a kiválasztott dalukat.
Határtalanul blog A Határtalanul! pályázat kiírását követően tanáraink rövid tanakodás után úgy döntöttek, pályáznak egy 5 napos Erdélyi kirándulásra, nekünk akkor még 6-os diákoknak. Már 7-esként, a tanév elején tudtuk meg, hogy nyertünk és a tanév végén 44 diák 5 tanárral elutazhat 5 napra Erdélybe.
Közös kerítésfestés Iskolánk a Kecskeméti II.Rákóczi Ferenc Általános Iskola idén is  megtartotta a tavaszi nagytakarítást. A szülők levágták, igazították a  növényzetet, a gyerekek takarítottak. Ezek voltak az előmunkálatok a  mai, szombati napnak, amikor a kerítés lecsiszolása után jöhetett a  kerítésfestés és még egy kis virágültetés is belefért.

22.10.03.

Zánka - Őszi osztálykirándulás

A 6.a, 6.b és 8.c osztályok tanulói őszi osztálykirándulásra utaztak Zánkára 2022.szeptember 28-30-a között. Bár az időjárás nem volt kedvező, mégis három vidám napot töltöttünk a gyerekekkel a Balaton partján.

Megérkezésünk után levonatoztunk a Balaton partjára, ahol sétáltunk, hattyúkat etettünk a szeles idő ellenére is. Délután elfoglaltuk a szállást és az udvaron fociztak, a szobákban kártyáztak a gyerekek. Mivel sajnos este eleredt az eső, ezért az esti koncert helyett, inkább a szobában maradtunk és közösen játszottunk.

zanka

Másnap reggel még mindig esett, ennek ellenére délelőtt a hatodikosok középkori csatában vettek részt, a nyolcadikosok pedig csapatépítő játékon tették próbára ügyességüket.

Ebéd után sajnos elmaradt a gyalogtúra, ezért a ház társalgójába húzódtunk, ahol kártyapartit, jéghoki-, és pingpongversenyt rendeztünk.

Délután a hatodikosok nagy küzdelemben legyőztek egy miskolci nyolcadikos osztályt. Remek taktika és kitűnő összjátékot mutatott a Rákóczi csapata.

Este a zuhogó eső sem rontotta el a szédítő hangulatot a discóban. Vidám zenékre, a színpadon mutatott koreográfiákat követve két órát szórakoztak a gyerekek.

Másnap reggel még mindig esett, ezért aggódtunk a bobozás miatt. Azonban 9 órakor elállt az eső és napsütésben élvezték a sebességet a gyerekek a pályákon Balatonfűzfőn.

Reméljük, hogy jövő ősszel ismét lesz lehetőségünk arra, hogy hasonló emlékezetes, vidám napokat tölthessünk el Zánkán!

Kaszab Éva

o.f.

Ki olvas minket?

Oldalainkat 133 vendég böngészi
Ma, Mihály napja van. Holnap Jeromos napja lesz.