szombat, május 28, 2022
image image image image image image image image
Jótékonysági bál A II. Rákóczi Ferenc Általános Iskoláért Alapítvány kuratóriuma, a Szülői Közösség és a Rákóczis nevelőtestület nevében szeretettel hívjuk és várjuk Önöket  2022. május 28-án, 19 órakor megrendezendő Jótékonysági bálunkra. Idén a HAWAII témájú bálhoz a jó hangulatot a HORIZONT HAPPY BAND szolgáltatja. A vacsorát a HOLLOGASZTRO KFT. biztosítja. 
Szülői tájékoztató A Kecskeméti II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola egészségügyi veszélyhelyzetre tekintettel kialakított intézkedési terve 2022. június 1-től hatályát veszti.
Diákolimpia Országos Döntő Szép sikert ért el a II. Rákóczi F. Ált. Iskola lány labdarúgó csapata, a Debrecenben megrendezett országos döntőn. 20 csapat versengett egymással , lányaink 6 meccset játszottak a mérleg pedig 4 győzelem és 2 vereség lett , ezzel a IX. helyet szerezték meg. 
Madarak és fák napja "Fa nélkül egy fillért sem ér a táj. S üres a fa, ha nincs rajta madár. Én azt hiszem nem kelne föl a nap, ha nem lennének fák és madarak.” /Horváth Imre / A Madarak és fák napja a Föld napjának a testvérünnepe. A hagyomány immáron több mint százéves.
Ezüstérem a megyei döntőben Iskolánk II. korcsoportos (3-4.-es) labdarúgó csapata nagyszerűen szerepelt a Diákolimpián. Négy „lépcsőn” keresztül jutott el a megyei döntőig, ahol második helyezést ért el.
Sikeresen szerepeltek az I. korcsportos labdarúgóink A 2021/2022-es évad labdarúgó diákolimpia versenysorozata a városi selejtezőkkel indult a legkisebb korosztályunk számára. Két győztes mérkőzés után a városi döntőbe jutottunk, ahol színvonalas mérkőzések után sikerült az első helyet megszereznünk.
Országos döntőben a leány labdarúgó csapatunk Iskolánk leány labdarúgó csapata megnyerte a városi és a megyei versenyt és bejutott a Debrecenben megrendezésre kerülő országos döntőbe.
Jótékonysági plüssjáték gyűjtés! A kecskeméti Rotatact klub tagjai jótékonysági plüss játék gyűjtést szerveznek. Ha van otthon megunt, jó állapotú plüss játékod, hozd el nekünk a könyvtárba, mert ez nagy segítség! A játékokat május 28-án és 29-én a kecskeméti Városi gyermeknapon adományokért kínáljuk.

21.11.29.

Kutyaterápiás foglalkozás

Iskolánk már régóta kapcsolatban áll a Kutyával Egy Mosolyért Alapítvány munkatársaival és terápiás kutyusaival. 2011-ben az alapítók azzal a céllal kezdték meg hivatásukat, hogy embereknek segítenek, azok életminőségét javítják segítő kutyák képzésével.

DSC00034

Kutyáikkal kórházban gyógyuló betegeket látogatnak. Több kutatás is bizonyítja az ember és a kutya kapcsolat gyógyító erejét. Kiemelt feladataik között, nagy hangsúlyt fektetnek az oktatásban való részvételre. Már hosszú évek óta tartanak kutyaterápiás foglalkozásokat iskolákban.

DSC00052

Az alapítvánnyal régóta jó kapcsolatot tartunk, a gyerekek alig várják, hogy találkozhassanak a kutyusokkal. Egy-egy ilyen óra mindenkire nagy hatással van. Az egyénre, az egész csoportra, pedagógusra, terapeutára, kutyára és a fotósra egyaránt.

DSC09856

Ezeken az órákon a gyerekek felszabadultan a kutyussal együtt szimbiózisban léteznek.

DSC09873

A kutyával történő bemutató foglalkozás vagy egy adott téma köré összpontosul, vagy szabadon válaszható. Vannak egyéni foglalkozások is nehezen tanuló gyerekek számára.

DSC09910

A terápiás kutya és az adott személy között érzelmi kötelék alakul ki. Ez segíti a hiányos területet, például egy nehezebben olvasó gyermek esetében az olvasást.

DSC09938

A kutyusok mozgásterápiában is részt vesznek, nagy sikereket értek el velük az évek folyamán ezen a területen is.

Nem hiába szól a mondás is így: „A kutya az ember legjobb barátja”

A foglalkozáson készült fotók magukért beszélnek.

szöveg-fotók: Borsos Andrea

Ki olvas minket?

Oldalainkat 112 vendég böngészi
Ma, Emil és Csanád napja van. Holnap Magdolna napja lesz.