szombat, május 28, 2022
image image image image image image image image
Jótékonysági bál A II. Rákóczi Ferenc Általános Iskoláért Alapítvány kuratóriuma, a Szülői Közösség és a Rákóczis nevelőtestület nevében szeretettel hívjuk és várjuk Önöket  2022. május 28-án, 19 órakor megrendezendő Jótékonysági bálunkra. Idén a HAWAII témájú bálhoz a jó hangulatot a HORIZONT HAPPY BAND szolgáltatja. A vacsorát a HOLLOGASZTRO KFT. biztosítja. 
Szülői tájékoztató A Kecskeméti II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola egészségügyi veszélyhelyzetre tekintettel kialakított intézkedési terve 2022. június 1-től hatályát veszti.
Diákolimpia Országos Döntő Szép sikert ért el a II. Rákóczi F. Ált. Iskola lány labdarúgó csapata, a Debrecenben megrendezett országos döntőn. 20 csapat versengett egymással , lányaink 6 meccset játszottak a mérleg pedig 4 győzelem és 2 vereség lett , ezzel a IX. helyet szerezték meg. 
Madarak és fák napja "Fa nélkül egy fillért sem ér a táj. S üres a fa, ha nincs rajta madár. Én azt hiszem nem kelne föl a nap, ha nem lennének fák és madarak.” /Horváth Imre / A Madarak és fák napja a Föld napjának a testvérünnepe. A hagyomány immáron több mint százéves.
Ezüstérem a megyei döntőben Iskolánk II. korcsoportos (3-4.-es) labdarúgó csapata nagyszerűen szerepelt a Diákolimpián. Négy „lépcsőn” keresztül jutott el a megyei döntőig, ahol második helyezést ért el.
Sikeresen szerepeltek az I. korcsportos labdarúgóink A 2021/2022-es évad labdarúgó diákolimpia versenysorozata a városi selejtezőkkel indult a legkisebb korosztályunk számára. Két győztes mérkőzés után a városi döntőbe jutottunk, ahol színvonalas mérkőzések után sikerült az első helyet megszereznünk.
Országos döntőben a leány labdarúgó csapatunk Iskolánk leány labdarúgó csapata megnyerte a városi és a megyei versenyt és bejutott a Debrecenben megrendezésre kerülő országos döntőbe.
Jótékonysági plüssjáték gyűjtés! A kecskeméti Rotatact klub tagjai jótékonysági plüss játék gyűjtést szerveznek. Ha van otthon megunt, jó állapotú plüss játékod, hozd el nekünk a könyvtárba, mert ez nagy segítség! A játékokat május 28-án és 29-én a kecskeméti Városi gyermeknapon adományokért kínáljuk.


Petőfi Sándor Szavalóverseny

Iskolánk évek óta minden év tavaszán megrendezi a Petőfi Sándor Szavalóversenyt. A koronavírus-járvány miatt ezt a versenyt március 11-én nem tudtuk megtartani. A rendezvényre 2020. szeptember 22-én kedden került sor.

DSC03505

A verseny a Kecskemét Megyei Jogú Város Önkormányzatának Városi Támogatási Programja részeként került megrendezésre.

DSC03499

Kecskemét 5 iskolájából 17 tanuló küldött be online felvételt a versmondásáról, melyeket a 3 tagú zsűri (Kissné Tóth Ildikó tagintézmény-vezető, Szeberényi Gyula Tamás alpolgármester, Hegedűs Zoltán Jászai Mari díjas színművész ) tekintett meg és a következő döntést hozták:

DSC03507

Eredmények:

5-6. korosztály

I.Tamasi Lili 6. osztály ( Református Általános Iskola )

II. Boldog Csenge 5. osztály (Kecskeméti Belvárosi Zrínyi Ilona Általános Iskola)

III. Szécsi Éva Henrietta 6. osztály ( Kodály Zoltán Ének Zenei

Általános Iskola)

DSC03512

7-8. korosztály

I. Adler Kende 8. osztály ( II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola)

II. Pusztai Aladár 8. osztályos ( Tóth László Általános Iskola)

III. László Júlia 7. osztály ( Kodály Zoltán Ének Zenei Általános Iskola)

DSC03521

A versenyre két további jelentkező is volt. Salánki Sámuel és Balogh Réka 3. osztályos tanulók a Kodály Zoltán Ének Zenei Általános Iskolából. A két kis verselőt a zsűri különdíjban részesítette: Buda Ferenc Kossuth díjas költő könyvét ( Fehérlófia, Doromboló) kapták ajándékba.

 DSC03517

szöveg, fotók: Borsos Andrea

Hiros.hu cikk az eseményről


Videó Adler Kende verséről

Ki olvas minket?

Oldalainkat 230 vendég böngészi
Ma, Emil és Csanád napja van. Holnap Magdolna napja lesz.