szombat, május 28, 2022
image image image image image image image image
Jótékonysági bál A II. Rákóczi Ferenc Általános Iskoláért Alapítvány kuratóriuma, a Szülői Közösség és a Rákóczis nevelőtestület nevében szeretettel hívjuk és várjuk Önöket  2022. május 28-án, 19 órakor megrendezendő Jótékonysági bálunkra. Idén a HAWAII témájú bálhoz a jó hangulatot a HORIZONT HAPPY BAND szolgáltatja. A vacsorát a HOLLOGASZTRO KFT. biztosítja. 
Szülői tájékoztató A Kecskeméti II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola egészségügyi veszélyhelyzetre tekintettel kialakított intézkedési terve 2022. június 1-től hatályát veszti.
Diákolimpia Országos Döntő Szép sikert ért el a II. Rákóczi F. Ált. Iskola lány labdarúgó csapata, a Debrecenben megrendezett országos döntőn. 20 csapat versengett egymással , lányaink 6 meccset játszottak a mérleg pedig 4 győzelem és 2 vereség lett , ezzel a IX. helyet szerezték meg. 
Madarak és fák napja "Fa nélkül egy fillért sem ér a táj. S üres a fa, ha nincs rajta madár. Én azt hiszem nem kelne föl a nap, ha nem lennének fák és madarak.” /Horváth Imre / A Madarak és fák napja a Föld napjának a testvérünnepe. A hagyomány immáron több mint százéves.
Ezüstérem a megyei döntőben Iskolánk II. korcsoportos (3-4.-es) labdarúgó csapata nagyszerűen szerepelt a Diákolimpián. Négy „lépcsőn” keresztül jutott el a megyei döntőig, ahol második helyezést ért el.
Sikeresen szerepeltek az I. korcsportos labdarúgóink A 2021/2022-es évad labdarúgó diákolimpia versenysorozata a városi selejtezőkkel indult a legkisebb korosztályunk számára. Két győztes mérkőzés után a városi döntőbe jutottunk, ahol színvonalas mérkőzések után sikerült az első helyet megszereznünk.
Országos döntőben a leány labdarúgó csapatunk Iskolánk leány labdarúgó csapata megnyerte a városi és a megyei versenyt és bejutott a Debrecenben megrendezésre kerülő országos döntőbe.
Jótékonysági plüssjáték gyűjtés! A kecskeméti Rotatact klub tagjai jótékonysági plüss játék gyűjtést szerveznek. Ha van otthon megunt, jó állapotú plüss játékod, hozd el nekünk a könyvtárba, mert ez nagy segítség! A játékokat május 28-án és 29-én a kecskeméti Városi gyermeknapon adományokért kínáljuk.


Környezetvédelmi fotópályázat értékelése

A járvány miatti iskolabezárás okán szeptemberre voltunk kénytelenek elhalasztani. 

foto.5

A díjazottak:

1.díj  Rück Renáta 8.d

          Urbán-Szabó Ádám 8.b

2.díj  Márki Attila 4.b

3.díj  Wolf Ruben 5.b

          Czakker Ferenc 8.b

          Horváth József Boldizsár 2.a

          Sárközi Örs 5.a

          Sárközi Bottyán 3.a

          Vörös Tamás Barnabás 3.a

Gratulálunk a nyerteseknek!

foto.1

A nyertesek oklevelet és csokit v. ötös jegyet kaptak környezetismeretből, v. természetismeretből, v. kémiából, v. biológiából.

foto.2

Remélem továbbra is kritikus szemmel nézitek a környezetetekben előforduló jó és rossz példákat!

foto.3

Hogy tanuljunk belőlük, próbáljuk a jókat ellesni a kártékonyakat megváltoztatni, elkerülni.  

foto.4

Ki olvas minket?

Oldalainkat 156 vendég böngészi
Ma, Emil és Csanád napja van. Holnap Magdolna napja lesz.