szombat, június 25, 2022
image image image image image image image image
Nemzeti Összetartozás Napja 5. alkalommal rendezte meg iskolánk a Nemzeti Összetartozás Napját. A megemlékezéshez idén 3 településről  kapcsolódtak be  a határon túli magyar iskolák közül   Nagyvárad, Sepsiszentgyörgy és Marosvásárhely. Emlékező beszédet mondott Dr. Fekete Gábor Önkormányzati  Képviselő, az értékmegőrzési bizottság elnöke. 
Szülői tájékoztató A Kecskeméti II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola egészségügyi veszélyhelyzetre tekintettel kialakított intézkedési terve 2022. június 1-től hatályát veszti.
Országos Német Nyelvi Verseny Az Országos Német Nyelvi Verseny városi, majd megyei fordulóján is továbbjutott két nyolcadik osztályos tanulónk. A döntőt május 20-án rendezték Szolnokon, a II. Rákóczi Ferenc Magyar-Német Két Tanítási Nyelvű Általános Iskolában. A húsz döntős között Polyák Marcell a 10. Baráth Bianka pedig a 13. helyen végzett. Mindketten a 8. B osztályunk tanulói. Gratulálunk!
Diákolimpia Országos Döntő Szép sikert ért el a II. Rákóczi F. Ált. Iskola lány labdarúgó csapata, a Debrecenben megrendezett országos döntőn. 20 csapat versengett egymással , lányaink 6 meccset játszottak a mérleg pedig 4 győzelem és 2 vereség lett , ezzel a IX. helyet szerezték meg. 
Madarak és fák napja "Fa nélkül egy fillért sem ér a táj. S üres a fa, ha nincs rajta madár. Én azt hiszem nem kelne föl a nap, ha nem lennének fák és madarak.” /Horváth Imre / A Madarak és fák napja a Föld napjának a testvérünnepe. A hagyomány immáron több mint százéves.
Ezüstérem a megyei döntőben Iskolánk II. korcsoportos (3-4.-es) labdarúgó csapata nagyszerűen szerepelt a Diákolimpián. Négy „lépcsőn” keresztül jutott el a megyei döntőig, ahol második helyezést ért el.
Sikeresen szerepeltek az I. korcsportos labdarúgóink A 2021/2022-es évad labdarúgó diákolimpia versenysorozata a városi selejtezőkkel indult a legkisebb korosztályunk számára. Két győztes mérkőzés után a városi döntőbe jutottunk, ahol színvonalas mérkőzések után sikerült az első helyet megszereznünk.
Országos döntőben a leány labdarúgó csapatunk Iskolánk leány labdarúgó csapata megnyerte a városi és a megyei versenyt és bejutott a Debrecenben megrendezésre kerülő országos döntőbe.


Használt-elem gyűjtő-verseny

Kedves Gyerekek!


A 2013/2014-es tanévben is elindul a verseny.

Az előző tanévben, a városban II. helyezést értünk el (nagyon szép eredmény), ami a ti odafigyeléseteket dicséri.

I. forduló szept. 1. – nov. 30.

II. forduló dec. 1. – febr. 28.

III. forduló márc. 1. – jún. 10.

battery-saving-android

Minden forduló végén a legtöbb elemet gyűjtő osztályok jutalmat kapnak. Az elemeket lehetőleg nejlonzacskóban hozzátok be, ráírva az osztály és a darabszám, továbbra is Molnárné Földes Ági néninek (reggelente ¾ 8 és 8 között a tanáriban vagyok megtalálható).

Jó volna, ha nem csak az otthon kimerült elemeket hozzátok el, hanem tényleg gyűjtenétek.

Gondoljatok a szomszédaitokra, szüleitek munkatársaira, rokonaitokra stb. feltételezhetően ők is használnak elemet…

green-battery

Ezennel nemcsak csokit nyerhettek, hanem fontos környezetvédelmi célokat is szolgáltok.

Várom az elemeket!

Ági néni

Ki olvas minket?

Oldalainkat 96 vendég böngészi
Ma, Vilmos napja van. Holnap János és Pál napja lesz.