hétfő, július 04, 2022
image image image image image image image image
Társastánc oktatás Iskolánkban a 2021-2022-es tanévben a Spirit Alapfokú Művészeti Iskola által szervezett és tartott társastánc tanításának bevezetésére került sor. Az alsós osztályok körében heti 2 alkalommal testnevelés óra, míg a felsős tanulóknak szakkör keretében volt lehetőségük a táncoktatásra.
Nemzeti Összetartozás Napja 5. alkalommal rendezte meg iskolánk a Nemzeti Összetartozás Napját. A megemlékezéshez idén 3 településről  kapcsolódtak be  a határon túli magyar iskolák közül   Nagyvárad, Sepsiszentgyörgy és Marosvásárhely. Emlékező beszédet mondott Dr. Fekete Gábor Önkormányzati  Képviselő, az értékmegőrzési bizottság elnöke. 
Szülői tájékoztató A Kecskeméti II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola egészségügyi veszélyhelyzetre tekintettel kialakított intézkedési terve 2022. június 1-től hatályát veszti.
Országos Német Nyelvi Verseny Az Országos Német Nyelvi Verseny városi, majd megyei fordulóján is továbbjutott két nyolcadik osztályos tanulónk. A döntőt május 20-án rendezték Szolnokon, a II. Rákóczi Ferenc Magyar-Német Két Tanítási Nyelvű Általános Iskolában. A húsz döntős között Polyák Marcell a 10. Baráth Bianka pedig a 13. helyen végzett. Mindketten a 8. B osztályunk tanulói. Gratulálunk!
Diákolimpia Országos Döntő Szép sikert ért el a II. Rákóczi F. Ált. Iskola lány labdarúgó csapata, a Debrecenben megrendezett országos döntőn. 20 csapat versengett egymással , lányaink 6 meccset játszottak a mérleg pedig 4 győzelem és 2 vereség lett , ezzel a IX. helyet szerezték meg. 
Madarak és fák napja "Fa nélkül egy fillért sem ér a táj. S üres a fa, ha nincs rajta madár. Én azt hiszem nem kelne föl a nap, ha nem lennének fák és madarak.” /Horváth Imre / A Madarak és fák napja a Föld napjának a testvérünnepe. A hagyomány immáron több mint százéves.
Ezüstérem a megyei döntőben Iskolánk II. korcsoportos (3-4.-es) labdarúgó csapata nagyszerűen szerepelt a Diákolimpián. Négy „lépcsőn” keresztül jutott el a megyei döntőig, ahol második helyezést ért el.
Sikeresen szerepeltek az I. korcsportos labdarúgóink A 2021/2022-es évad labdarúgó diákolimpia versenysorozata a városi selejtezőkkel indult a legkisebb korosztályunk számára. Két győztes mérkőzés után a városi döntőbe jutottunk, ahol színvonalas mérkőzések után sikerült az első helyet megszereznünk.


Negyedmillió PET palack

2012.05.29

A Lestár Péter Egységes Középiskola Szakiskola És Óvoda II. Rákóczi Ferenc Tagiskolájának néhány évvel ezelőtt indult négy különböző irányultságú osztályának egyike ÖKO-osztály volt. Az ebbe az osztályba járó diákjaink elkötelezett, lelkes tanítóik segítségével különösen komolyan foglalkoznak nap, mint nap a környezetvédelem témájával.

sajtotajekoztato.12

Az iskola vezetése célul tűzte ki, hogy az intézmény minden diákja számára természetessé váljon szűkebb és tágabb környezetünk védelme, éppen ezért több olyan projektet szerveztünk már, amelyben központi szerephez jutott ez a téma. Tartottunk kiállítást olyan képekből, melyeket használt kupakokból készítettek a gyerekek, divatbemutatót, ahol kizárólag hulladékból készülhettek a ruhák, ültetünk virágokat, vetélkedtünk.

sajtotajekoztato.01

Távlati célunk, hogy a II. Rákóczi Ferenc Tagiskola ÖKO-iskolává váljon, melynek első lépése lehet az az akció, melyet a Nyitott Szemmel Egyesülettel karöltve hirdettünk meg. Céljaink a következők:

sajtotajekoztato.02

  • Hogy ne csak arra legyen lehetőségünk, hogy tanórákon beszéljünk a téma fontosságáról, hanem cselekvésre ösztönözzük a gyerekeket.

sajtotajekoztato.13

Kecskemét városa is komoly erőfeszítéseket tesz annak érdekében, hogy a lakosság körében megvalósítsa a szelektív hulladékgyűjtést. Reményeink szerint ehhez mi is hozzá tudunk járulni a jövőben.

sajtotajekoztato.16

  • Mivel iskolánkba 700 tanuló jár, ez több száz családot jelent, akik akarva-akaratlanul kapcsolatba kerülnek a feladattal.
  • A gyerekeket szeretnénk fontos szerephez juttatni azáltal, hogy a család környezetvédelmi lelkiismeretévé váljanak.

sajtotajekoztato.23

  • Szeretnénk egy kis részt vállalni abban a nagy folyamatban, amelynek eredményeképpen az emberek gondolkodása átalakul környezetünk védelmének érdekében.

sajtotajekoztato.19

„Tapossa Laposra” címmel hirdettünk versenyt iskolánk osztályai között, melyben műanyag palackokat illetve fémdobozokat kell gyűjteniük a gyerekeknek.

sajtotajekoztato.03

             1 műanyag palack: 3 pontot ért                          1 fém italos doboz: 1 pontot ért

Az alsó és felső tagozatban külön-külön értékeljük a szelektíven gyűjtött hulladék mennyiségét a fenti pontrendszer alapján. A versenyben úgy lehet nyerni, ha az osztályban az 1 főre jutó pontok száma a legmagasabb.

 sajtotajekoztato.07

A verseny eredményhirdetése 2012. május 25-én volt, amikor

- az első helyezett osztály kirándulást

- a második helyezett osztály mozijegyeket

- a harmadik helyezett osztály vadaskert látogatást nyertek.

sajtotajekoztato.10

Bízunk abban, hogy kezdeményezésünk pozitív példaként áll majd városunk lakói és oktatási intézményei előtt.

sajtotajekoztato.11

Íme a végeredmény:

Helyezés   1 főre jutó pont PET db ALU db
1. 6/b 4498,95 32108 2653
2. 7/a 4058,75 31583 2661
3. 7/b 1806,95 12008 115

 sajtotajekoztato.14

Helyezés   1 főre jutó pont PET db ALU db
1. 3/c 4877,88 37548 4425
2. 1/d 2592,09 18644 1094
3. 4/d 2076,27 15081 435

sajtotajekoztato.21

Összesen: 253.680 db PET palackot és 23.574 db fém dobozt gyűjtöttetek össze ami nagyon szép eredmény!


Ki olvas minket?

Oldalainkat 107 vendég böngészi
Ma, Ulrik napja van. Holnap Emese és Sarolta napja lesz.