szombat, július 02, 2022
image image image image image image image image
Társastánc oktatás Iskolánkban a 2021-2022-es tanévben a Spirit Alapfokú Művészeti Iskola által szervezett és tartott társastánc tanításának bevezetésére került sor. Az alsós osztályok körében heti 2 alkalommal testnevelés óra, míg a felsős tanulóknak szakkör keretében volt lehetőségük a táncoktatásra.
Nemzeti Összetartozás Napja 5. alkalommal rendezte meg iskolánk a Nemzeti Összetartozás Napját. A megemlékezéshez idén 3 településről  kapcsolódtak be  a határon túli magyar iskolák közül   Nagyvárad, Sepsiszentgyörgy és Marosvásárhely. Emlékező beszédet mondott Dr. Fekete Gábor Önkormányzati  Képviselő, az értékmegőrzési bizottság elnöke. 
Szülői tájékoztató A Kecskeméti II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola egészségügyi veszélyhelyzetre tekintettel kialakított intézkedési terve 2022. június 1-től hatályát veszti.
Országos Német Nyelvi Verseny Az Országos Német Nyelvi Verseny városi, majd megyei fordulóján is továbbjutott két nyolcadik osztályos tanulónk. A döntőt május 20-án rendezték Szolnokon, a II. Rákóczi Ferenc Magyar-Német Két Tanítási Nyelvű Általános Iskolában. A húsz döntős között Polyák Marcell a 10. Baráth Bianka pedig a 13. helyen végzett. Mindketten a 8. B osztályunk tanulói. Gratulálunk!
Diákolimpia Országos Döntő Szép sikert ért el a II. Rákóczi F. Ált. Iskola lány labdarúgó csapata, a Debrecenben megrendezett országos döntőn. 20 csapat versengett egymással , lányaink 6 meccset játszottak a mérleg pedig 4 győzelem és 2 vereség lett , ezzel a IX. helyet szerezték meg. 
Madarak és fák napja "Fa nélkül egy fillért sem ér a táj. S üres a fa, ha nincs rajta madár. Én azt hiszem nem kelne föl a nap, ha nem lennének fák és madarak.” /Horváth Imre / A Madarak és fák napja a Föld napjának a testvérünnepe. A hagyomány immáron több mint százéves.
Ezüstérem a megyei döntőben Iskolánk II. korcsoportos (3-4.-es) labdarúgó csapata nagyszerűen szerepelt a Diákolimpián. Négy „lépcsőn” keresztül jutott el a megyei döntőig, ahol második helyezést ért el.
Sikeresen szerepeltek az I. korcsportos labdarúgóink A 2021/2022-es évad labdarúgó diákolimpia versenysorozata a városi selejtezőkkel indult a legkisebb korosztályunk számára. Két győztes mérkőzés után a városi döntőbe jutottunk, ahol színvonalas mérkőzések után sikerült az első helyet megszereznünk.


Népdaléneklő Verseny Megyei Döntő

 

Az iskolánkban rendezték meg az Apáczai Országos Népdaléneklő Verseny Megyei Döntőjét.

nepdal.08

 Öt iskolából tizennégy induló mérte össze a tudását. Olyan gyerekek szerepeltetése, megmérettetése a verseny fő célja, akik heti egy órában tanulják az éneket –mondja Módráné Fekete Katalin a verseny szervezője, ének szakos tanár. - Nekik is lehetőséget kell adni arra, hogy énektudásukból profitáljanak.

nepdal.01

Tíz népdalt választottak a gyerekek. Ebből egyet saját, egyet pedig a zsűri választása alapján kellett előadni. A zsűri elnökének Hegedűs Zoltánt a Hegedűs Együttes vezetőjét kértük fel, aki hosszi furugla hangszer bemutatóval nyitotta meg a rendezvényt.

nepdal.05

A pedagógusok munkáját dicséri, hogy ilyen színvonalas versenyt tudtunk rendezni, annak ellenére, hogy ennyire nehéz helyzetben van az énekoktatás. A versenyzők is kitettek magukért, több lenyűgöző produkciót hallhattunk.

nepdal.06

7-8-os korosztályban Lakatos Klaudia jutott tovább az országos döntőbe. Az 5-6-os korosztályban pedig Bagó Bianka jutott tovább.

nepdal.20

Itt is fennt vagyunk:

delmagyarg

Ki olvas minket?

Oldalainkat 105 vendég böngészi
Ma, Ottó napja van. Holnap Kornél és Soma napja lesz.