csütörtök, június 01, 2023
image image image image image image image image
Határtalanul blog A Határtalanul! pályázat kiírását követően tanáraink rövid tanakodás után úgy döntöttek, pályáznak egy 5 napos Erdélyi kirándulásra, nekünk akkor még 6-os diákoknak. Már 7-esként, a tanév elején tudtuk meg, hogy nyertünk és a tanév végén 44 diák 5 tanárral elutazhat 5 napra Erdélybe.
Kutyás tanóra A 4. a osztály tanóráján részt vett Vörös Enikő és Véda kutya. A Kutyával Egy Mosolyért Alapítványtól érkeztek iskolánkba. A pedagógusokkal együtt végzett kutyával asszisztált bármilyen típusú foglalkozás pozitív hatással van az egyén vagy a közösség fejlődésére, hatékonyan támogatja a foglalkozás sikerességét.
Közös kerítésfestés Iskolánk a Kecskeméti II.Rákóczi Ferenc Általános Iskola idén is  megtartotta a tavaszi nagytakarítást. A szülők levágták, igazították a  növényzetet, a gyerekek takarítottak. Ezek voltak az előmunkálatok a  mai, szombati napnak, amikor a kerítés lecsiszolása után jöhetett a  kerítésfestés és még egy kis virágültetés is belefért.
Közétkeztetés adatfelvételi lap Az Ön által nevelt/gondozott gyermeknek a következő tanévre vonatkozó intézményi étkezési igényét kérjük, hogy az elektronikus ADATFELVÉTELI LAP felületén jelezze az intézményi közétkeztetést lebonyolító Ferenczy Ida Óvoda Gazdasági Hivatala felé.  
Tanulóink utazása a Cseh Köztársaságba A 2022-1-HU01-KA121-SCH-000065717 számú akkreditációs pályázatának keretében, 2022-2023. május 17-21-e között 12 tanulóval utaztunk el vonattal Dobřichovice-be, a Cseh Köztársaságba.
Országos Honismereti Verseny Az Országos Honismereti Versenyen kiemelkedő eredményeket értek el a 6.a osztály tanulói. A vetélkedő keretében a hungarikumokról oldottak meg a tanulók feladatlapokat és minden fordulóban hibátlanul küldték be a válaszaikat.
Vers és Mesemondó Verseny Idén május 8-án került megrendezésre az Iskolai Vers és Mesemondó Verseny a 3-4. évfolyamos tanulóink körében. A tanulók nagyon felkészülten, szépen érthetően, hangsúlyosan adták elő választott versüket, meséjüket. Megelevenedett előttünk Pityke a kismadár és a kökény története, vagy Simon István versei közül Mirsa a kis csikó is. 
Tavaszi nagytakarítás Elkezdődött iskolánk környékének, kis és nagy udvarának a tavaszi nagytakarítása. A tanulók pedagógusaink közreműködésével elkezdték közeli és távolabbi környezetünk rendberakását. A diákok ügyesen, lelkesen vették ki a részüket a takarításból.


Népdaléneklő Verseny Megyei Döntő

 

Az iskolánkban rendezték meg az Apáczai Országos Népdaléneklő Verseny Megyei Döntőjét.

nepdal.08

 Öt iskolából tizennégy induló mérte össze a tudását. Olyan gyerekek szerepeltetése, megmérettetése a verseny fő célja, akik heti egy órában tanulják az éneket –mondja Módráné Fekete Katalin a verseny szervezője, ének szakos tanár. - Nekik is lehetőséget kell adni arra, hogy énektudásukból profitáljanak.

nepdal.01

Tíz népdalt választottak a gyerekek. Ebből egyet saját, egyet pedig a zsűri választása alapján kellett előadni. A zsűri elnökének Hegedűs Zoltánt a Hegedűs Együttes vezetőjét kértük fel, aki hosszi furugla hangszer bemutatóval nyitotta meg a rendezvényt.

nepdal.05

A pedagógusok munkáját dicséri, hogy ilyen színvonalas versenyt tudtunk rendezni, annak ellenére, hogy ennyire nehéz helyzetben van az énekoktatás. A versenyzők is kitettek magukért, több lenyűgöző produkciót hallhattunk.

nepdal.06

7-8-os korosztályban Lakatos Klaudia jutott tovább az országos döntőbe. Az 5-6-os korosztályban pedig Bagó Bianka jutott tovább.

nepdal.20

Itt is fennt vagyunk:

delmagyarg

Ki olvas minket?

Oldalainkat 99 vendég böngészi
Ma, Tünde napja van. Holnap Kármen és Anita napja lesz.