hétfő, július 04, 2022
image image image image image image image image
Társastánc oktatás Iskolánkban a 2021-2022-es tanévben a Spirit Alapfokú Művészeti Iskola által szervezett és tartott társastánc tanításának bevezetésére került sor. Az alsós osztályok körében heti 2 alkalommal testnevelés óra, míg a felsős tanulóknak szakkör keretében volt lehetőségük a táncoktatásra.
Nemzeti Összetartozás Napja 5. alkalommal rendezte meg iskolánk a Nemzeti Összetartozás Napját. A megemlékezéshez idén 3 településről  kapcsolódtak be  a határon túli magyar iskolák közül   Nagyvárad, Sepsiszentgyörgy és Marosvásárhely. Emlékező beszédet mondott Dr. Fekete Gábor Önkormányzati  Képviselő, az értékmegőrzési bizottság elnöke. 
Szülői tájékoztató A Kecskeméti II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola egészségügyi veszélyhelyzetre tekintettel kialakított intézkedési terve 2022. június 1-től hatályát veszti.
Országos Német Nyelvi Verseny Az Országos Német Nyelvi Verseny városi, majd megyei fordulóján is továbbjutott két nyolcadik osztályos tanulónk. A döntőt május 20-án rendezték Szolnokon, a II. Rákóczi Ferenc Magyar-Német Két Tanítási Nyelvű Általános Iskolában. A húsz döntős között Polyák Marcell a 10. Baráth Bianka pedig a 13. helyen végzett. Mindketten a 8. B osztályunk tanulói. Gratulálunk!
Diákolimpia Országos Döntő Szép sikert ért el a II. Rákóczi F. Ált. Iskola lány labdarúgó csapata, a Debrecenben megrendezett országos döntőn. 20 csapat versengett egymással , lányaink 6 meccset játszottak a mérleg pedig 4 győzelem és 2 vereség lett , ezzel a IX. helyet szerezték meg. 
Madarak és fák napja "Fa nélkül egy fillért sem ér a táj. S üres a fa, ha nincs rajta madár. Én azt hiszem nem kelne föl a nap, ha nem lennének fák és madarak.” /Horváth Imre / A Madarak és fák napja a Föld napjának a testvérünnepe. A hagyomány immáron több mint százéves.
Ezüstérem a megyei döntőben Iskolánk II. korcsoportos (3-4.-es) labdarúgó csapata nagyszerűen szerepelt a Diákolimpián. Négy „lépcsőn” keresztül jutott el a megyei döntőig, ahol második helyezést ért el.
Sikeresen szerepeltek az I. korcsportos labdarúgóink A 2021/2022-es évad labdarúgó diákolimpia versenysorozata a városi selejtezőkkel indult a legkisebb korosztályunk számára. Két győztes mérkőzés után a városi döntőbe jutottunk, ahol színvonalas mérkőzések után sikerült az első helyet megszereznünk.


Matematika pontszerző verseny

 

Minden 5-8. osztályos tanuló részt vehet benne. A megoldásokat január 20-áig a matematika tanároknak kell leadni. Akkor is érdemes benevezni, ha nem minden feladatot sikerült megoldani. Díjként ötöst lehet szerezni, tehát érdemes próbálkozni.

Feladatok:

1. Hány óra van, ha az elmúlt órák harmada még hátra van?

1

2. Egy gyárban újrahasznosítanak minden anyagot, így kilenc használt papírpohárból egy újat tudnak készíteni. Hány újrahasznosított poharat tudnak készíteni, ha kezdetben 505 új pohár volt?

2

3. Egy nyúllal és galambbal teli ketrecben 35 fej és 94 láb van. Hány Galamb van a ketrecben?

3

4. Ugyanabban az időpontban két órát indítottam el, és azt vettem észre, hogy az egyik két percet késik, míg a másik egy percet siet óránként. Amikor újra megnéztem őket, az, amelyik sietett pontosan egy órával többet mutatott, mint a másik. Mennyi ideig Jártak ezek az órák?

4

5. A TIBET szó egy 5 jegyű számot jelöl, minden betű egy számjegy, és az azonos betűk azonos számjegyet jelentenek. Minden számjegy prímszám, sőt a T+I+B+E+T összeg is prím, valamint a TI (egybeírt) és TBE (egybeírt) számok is. Melyik számot jelöli a TIBET szó?

5

6. Egy fordító asztalán lévő 12 db. könyv közül 7 db nem francia nyelvű és 4 db regény. A regények közül 3 db nem francia nyelvű. Hány olyan könyv van, amely nem francia nyelvű, de nem regény?

6

7. Pontban három órakor az óramutató,és a percmutató által bezárt szög 90 fok. Mekkora lesz ez a szög 10 perccel később?

7

8. Zsuzsi édesanyjával sétál, amikor kb. 480m távolságban meglátják édesapát. Zsuzsi örömében odafut hozzá, majd vissza az anyukához, és ezt addig folytatja, amíg a szülei nem találkoznak. Mekkora távolságot szaladt Zsuzsi ez idő alatt, ha édesanyja 0,9 m/s sebességgel haladt, édesapja 1,5m/s-mal, ő pedig 4,5m/s–os sebességgel szaladt oda–vissza?

8

9. Egy szállodában 100 szoba és 100 szobalány van. A szobalányoknak a következő egyszerű feladatuk van: az első bezárja az összes szoba ajtaját. A második a páros szobák ajtaját nyitja ki. A harmadik megváltoztatja minden olyan ajtó állását, amely a 3-nak többszöröse. A negyedik megváltoztatja mindegyikét, amely a 4-nek a többszöröse, és így tovább az utolsó szobalányig. Mely ajtók maradnak csukva a végén?

9

10. A király így szól kegyelt foglyához: „Esélyt adok a szabadulásra. Itt van 2 korsó, bennük kavicsok. Az egyikben 50 db fehér, a másikban 50db fekete kavics van. Bármennyit átpakolhatsz egyikből a másikba, majd visszaadod őket nekem. Ezután véletlenszerűen kiválasztasz egy korsót, majd abból egy kavicsot. Ha fehér, megmenekültél, ha fekete, akkor nem.” Hogyan célszerű átrendezni a kavicsokat?

10

Ki olvas minket?

Oldalainkat 105 vendég böngészi
Ma, Ulrik napja van. Holnap Emese és Sarolta napja lesz.