szombat, július 02, 2022
image image image image image image image image
Társastánc oktatás Iskolánkban a 2021-2022-es tanévben a Spirit Alapfokú Művészeti Iskola által szervezett és tartott társastánc tanításának bevezetésére került sor. Az alsós osztályok körében heti 2 alkalommal testnevelés óra, míg a felsős tanulóknak szakkör keretében volt lehetőségük a táncoktatásra.
Nemzeti Összetartozás Napja 5. alkalommal rendezte meg iskolánk a Nemzeti Összetartozás Napját. A megemlékezéshez idén 3 településről  kapcsolódtak be  a határon túli magyar iskolák közül   Nagyvárad, Sepsiszentgyörgy és Marosvásárhely. Emlékező beszédet mondott Dr. Fekete Gábor Önkormányzati  Képviselő, az értékmegőrzési bizottság elnöke. 
Szülői tájékoztató A Kecskeméti II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola egészségügyi veszélyhelyzetre tekintettel kialakított intézkedési terve 2022. június 1-től hatályát veszti.
Országos Német Nyelvi Verseny Az Országos Német Nyelvi Verseny városi, majd megyei fordulóján is továbbjutott két nyolcadik osztályos tanulónk. A döntőt május 20-án rendezték Szolnokon, a II. Rákóczi Ferenc Magyar-Német Két Tanítási Nyelvű Általános Iskolában. A húsz döntős között Polyák Marcell a 10. Baráth Bianka pedig a 13. helyen végzett. Mindketten a 8. B osztályunk tanulói. Gratulálunk!
Diákolimpia Országos Döntő Szép sikert ért el a II. Rákóczi F. Ált. Iskola lány labdarúgó csapata, a Debrecenben megrendezett országos döntőn. 20 csapat versengett egymással , lányaink 6 meccset játszottak a mérleg pedig 4 győzelem és 2 vereség lett , ezzel a IX. helyet szerezték meg. 
Madarak és fák napja "Fa nélkül egy fillért sem ér a táj. S üres a fa, ha nincs rajta madár. Én azt hiszem nem kelne föl a nap, ha nem lennének fák és madarak.” /Horváth Imre / A Madarak és fák napja a Föld napjának a testvérünnepe. A hagyomány immáron több mint százéves.
Ezüstérem a megyei döntőben Iskolánk II. korcsoportos (3-4.-es) labdarúgó csapata nagyszerűen szerepelt a Diákolimpián. Négy „lépcsőn” keresztül jutott el a megyei döntőig, ahol második helyezést ért el.
Sikeresen szerepeltek az I. korcsportos labdarúgóink A 2021/2022-es évad labdarúgó diákolimpia versenysorozata a városi selejtezőkkel indult a legkisebb korosztályunk számára. Két győztes mérkőzés után a városi döntőbe jutottunk, ahol színvonalas mérkőzések után sikerült az első helyet megszereznünk.


Halloween vetélkedő

 

A Határtalanul Európát megismerő projekt egyik állomásaként vetélkedőn vettek részt a felsősök. Angol nyelvet tanulóknak halloween-nel kapcsolatos érdekes, játékos feladatokat kellett megoldaniuk. Minden osztályból 4 fős csapatok indulhattak.

halloween.vetelkedo.04

Felakadt szemek... Karok elöl... Hörgő hangot ad ki magából... Egyre közeledik a padok között... Ez nem egy horrorfilm, hanem a Halloween vetélkedő egyik aktivity feladványa...

halloween.vetelkedo.05

Szókeresés, keresztrejtvény, különbségkeresés és még sok más hasonló feladattal kellett megbírkozniuk a jelentkezőknek. Egy biztos a résztvevők egy olyan különleges angol órán vehettek részt, amit nem felejtenek el egyhamar. Megismerkedtek a halloween-nel kapcsolatos szokásokkal, fejlesztették a szókincsüket, gyakorolták az angolt és olyan plusz dolgokat tanultak meg, hogy például hogyan lehet elijeszteni egy vámpírt... :-)

halloween.vetelkedo.06

Helyezések:

Ötödik évfolyam:

1. 5.b

2. 5.c

3. 5.d

4. 5.a

halloween.vetelkedo.14

Hatodik évfolyam:

1. 6.b

2. 6.a

3. 6.d

4. 6.c

halloween.vetelkedo.25

Hetedik évfolyam:

1. 7.b

2. 7.d

3. 7.a

4. 7.c

halloween.vetelkedo.26

Nyolcadik évfolyam:

Hamarosan...

halloween.vetelkedo.24Ki olvas minket?

Oldalainkat 100 vendég böngészi
Ma, Ottó napja van. Holnap Kornél és Soma napja lesz.