szombat, július 02, 2022
image image image image image image image image
Társastánc oktatás Iskolánkban a 2021-2022-es tanévben a Spirit Alapfokú Művészeti Iskola által szervezett és tartott társastánc tanításának bevezetésére került sor. Az alsós osztályok körében heti 2 alkalommal testnevelés óra, míg a felsős tanulóknak szakkör keretében volt lehetőségük a táncoktatásra.
Nemzeti Összetartozás Napja 5. alkalommal rendezte meg iskolánk a Nemzeti Összetartozás Napját. A megemlékezéshez idén 3 településről  kapcsolódtak be  a határon túli magyar iskolák közül   Nagyvárad, Sepsiszentgyörgy és Marosvásárhely. Emlékező beszédet mondott Dr. Fekete Gábor Önkormányzati  Képviselő, az értékmegőrzési bizottság elnöke. 
Szülői tájékoztató A Kecskeméti II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola egészségügyi veszélyhelyzetre tekintettel kialakított intézkedési terve 2022. június 1-től hatályát veszti.
Országos Német Nyelvi Verseny Az Országos Német Nyelvi Verseny városi, majd megyei fordulóján is továbbjutott két nyolcadik osztályos tanulónk. A döntőt május 20-án rendezték Szolnokon, a II. Rákóczi Ferenc Magyar-Német Két Tanítási Nyelvű Általános Iskolában. A húsz döntős között Polyák Marcell a 10. Baráth Bianka pedig a 13. helyen végzett. Mindketten a 8. B osztályunk tanulói. Gratulálunk!
Diákolimpia Országos Döntő Szép sikert ért el a II. Rákóczi F. Ált. Iskola lány labdarúgó csapata, a Debrecenben megrendezett országos döntőn. 20 csapat versengett egymással , lányaink 6 meccset játszottak a mérleg pedig 4 győzelem és 2 vereség lett , ezzel a IX. helyet szerezték meg. 
Madarak és fák napja "Fa nélkül egy fillért sem ér a táj. S üres a fa, ha nincs rajta madár. Én azt hiszem nem kelne föl a nap, ha nem lennének fák és madarak.” /Horváth Imre / A Madarak és fák napja a Föld napjának a testvérünnepe. A hagyomány immáron több mint százéves.
Ezüstérem a megyei döntőben Iskolánk II. korcsoportos (3-4.-es) labdarúgó csapata nagyszerűen szerepelt a Diákolimpián. Négy „lépcsőn” keresztül jutott el a megyei döntőig, ahol második helyezést ért el.
Sikeresen szerepeltek az I. korcsportos labdarúgóink A 2021/2022-es évad labdarúgó diákolimpia versenysorozata a városi selejtezőkkel indult a legkisebb korosztályunk számára. Két győztes mérkőzés után a városi döntőbe jutottunk, ahol színvonalas mérkőzések után sikerült az első helyet megszereznünk.


Mesemondó verseny

 

A hagyományoknak megfelelően a mesemondó verseny az alsóban, és a felsőben is megrendezésre került. A népmesék gyöngyszemeit hallhatta minden érdeklődő változatos stílusban és formában.

mesemondo.03

A tréfás történetek vidám kacajt, mosolyt csaltak mindenki arcára, a fordulatok megoldását kíváncsi tekintetek követték. A végére azonban mindig minden jóra fordult, ahogy az egy valamire való meséhez illik. A legkisebb királyfi megtalálta élete szerelmét, a jó győzedelmeskedett, és a gonosz pedig elnyerte méltó büntetését.

mesemondo.02

Helyezések az alsóban:

1. Huszka Szimona Sára 3.c

2. Német Krisztina 3.a

3. Korpácsi Anett 4.c

mesemondo.06

Íme a nyertes mese rajzfilmváltozata:

 

Helyezések a felsőben:

1. Kis Vanessza 5.d

2. Taskó Titanilla 5.c

3. Pöszmet Vivien 6.a

4. Sipos Gábor 6.a

mesemondo.07

Íme a nyertes mese rajzfilmváltozata:

A mese fontossága:

A gyerekek számára nagyon fontos, hogy minél több mesét hallgassanak, olvassanak, lássanak. Segít feloldani a felgyülemlett feszültséget, utat mutat egyes eldöntendő kérdésekben. Fontos, hogy beleélik magukat akár a jó, akár a rossz szerepébe, mely segít nekik abban, hogy könnyebben eligazodhassanak a különböző embertípusok között, könnyebben tudnak különbséget tenni jó ill. rossz között. Ha a szülő rendszeresen mesél, vagy hallgatja a gyerek meséjét, ez a szokás kiegyensúlyozottá, magabiztossá teszi a gyermeket, és a családot is összehozza egy órára, mely mindannyiuk számára felejthetetlen élményt jelent.

Kónyáné Bíró Adrienn


Ki olvas minket?

Oldalainkat 83 vendég böngészi
Ma, Ottó napja van. Holnap Kornél és Soma napja lesz.