szombat, május 28, 2022
image image image image image image image image
Jótékonysági bál A II. Rákóczi Ferenc Általános Iskoláért Alapítvány kuratóriuma, a Szülői Közösség és a Rákóczis nevelőtestület nevében szeretettel hívjuk és várjuk Önöket  2022. május 28-án, 19 órakor megrendezendő Jótékonysági bálunkra. Idén a HAWAII témájú bálhoz a jó hangulatot a HORIZONT HAPPY BAND szolgáltatja. A vacsorát a HOLLOGASZTRO KFT. biztosítja. 
Szülői tájékoztató A Kecskeméti II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola egészségügyi veszélyhelyzetre tekintettel kialakított intézkedési terve 2022. június 1-től hatályát veszti.
Diákolimpia Országos Döntő Szép sikert ért el a II. Rákóczi F. Ált. Iskola lány labdarúgó csapata, a Debrecenben megrendezett országos döntőn. 20 csapat versengett egymással , lányaink 6 meccset játszottak a mérleg pedig 4 győzelem és 2 vereség lett , ezzel a IX. helyet szerezték meg. 
Madarak és fák napja "Fa nélkül egy fillért sem ér a táj. S üres a fa, ha nincs rajta madár. Én azt hiszem nem kelne föl a nap, ha nem lennének fák és madarak.” /Horváth Imre / A Madarak és fák napja a Föld napjának a testvérünnepe. A hagyomány immáron több mint százéves.
Ezüstérem a megyei döntőben Iskolánk II. korcsoportos (3-4.-es) labdarúgó csapata nagyszerűen szerepelt a Diákolimpián. Négy „lépcsőn” keresztül jutott el a megyei döntőig, ahol második helyezést ért el.
Sikeresen szerepeltek az I. korcsportos labdarúgóink A 2021/2022-es évad labdarúgó diákolimpia versenysorozata a városi selejtezőkkel indult a legkisebb korosztályunk számára. Két győztes mérkőzés után a városi döntőbe jutottunk, ahol színvonalas mérkőzések után sikerült az első helyet megszereznünk.
Országos döntőben a leány labdarúgó csapatunk Iskolánk leány labdarúgó csapata megnyerte a városi és a megyei versenyt és bejutott a Debrecenben megrendezésre kerülő országos döntőbe.
Jótékonysági plüssjáték gyűjtés! A kecskeméti Rotatact klub tagjai jótékonysági plüss játék gyűjtést szerveznek. Ha van otthon megunt, jó állapotú plüss játékod, hozd el nekünk a könyvtárba, mert ez nagy segítség! A játékokat május 28-án és 29-én a kecskeméti Városi gyermeknapon adományokért kínáljuk.

22.01.20.

Rajzverseny

A Kecskeméti Kandó Kálmán SZC Kondor Béla Képző- és Iparművészeti tagozta Útvesztő címmel képzőművészeti pályázatot hirdetett 7-8. osztályos tanulók részére.

Cikk a Kandó weboldalán

Öt tanítványunkkal vettünk részt a pályázaton. Lelkesen láttunk a munkához.

Tanítványaimmal elgondolkodtunk azon, hogy számukra mik azok a veszélyek, melyek letéríthetik őket a helyes útról. Ezeket a gondolatokat igyekeztünk kifejezni a vizuális kultúra eszközeivel.

Igazán értő, érző, elemző, saját gondolatokkal és érzelmekkel teli alkotások születtek.

I. helyezett: Ivácson Dorina 8.o. Kecskeméti II. Rákóczi F. Á.I. felkészítő tanár: Pestiné Csábi Andrea

dorina

II. helyezett: Lackó Sára 8.o. Kecskeméti II. Rákóczi F. Á.I. felkészítő tanár: Pestiné Csábi Andrea

lackosara

III. helyezett: Horváth Lili 8. o. Kecskeméti II. Rákóczi F. Á.I. felkészítő tanár: Pestiné Csábi Andrea

lili

További versenyen résztvevő tanulók munkái:

Szász Brigitta 7.osztály

szaszbrigitta

Bodor Vivien 8.osztály

vivi

Munkájukat értékes ajándékkal jutalmazták, illetve igazgatói dicséretben részesülnek. Büszke vagyok a lányokra az egész iskolával együtt.

Pestiné Csábi Andrea/rajztanár

Ki olvas minket?

Oldalainkat 219 vendég böngészi
Ma, Emil és Csanád napja van. Holnap Magdolna napja lesz.