szombat, május 28, 2022
image image image image image image image image
Jótékonysági bál A II. Rákóczi Ferenc Általános Iskoláért Alapítvány kuratóriuma, a Szülői Közösség és a Rákóczis nevelőtestület nevében szeretettel hívjuk és várjuk Önöket  2022. május 28-án, 19 órakor megrendezendő Jótékonysági bálunkra. Idén a HAWAII témájú bálhoz a jó hangulatot a HORIZONT HAPPY BAND szolgáltatja. A vacsorát a HOLLOGASZTRO KFT. biztosítja. 
Szülői tájékoztató A Kecskeméti II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola egészségügyi veszélyhelyzetre tekintettel kialakított intézkedési terve 2022. június 1-től hatályát veszti.
Diákolimpia Országos Döntő Szép sikert ért el a II. Rákóczi F. Ált. Iskola lány labdarúgó csapata, a Debrecenben megrendezett országos döntőn. 20 csapat versengett egymással , lányaink 6 meccset játszottak a mérleg pedig 4 győzelem és 2 vereség lett , ezzel a IX. helyet szerezték meg. 
Madarak és fák napja "Fa nélkül egy fillért sem ér a táj. S üres a fa, ha nincs rajta madár. Én azt hiszem nem kelne föl a nap, ha nem lennének fák és madarak.” /Horváth Imre / A Madarak és fák napja a Föld napjának a testvérünnepe. A hagyomány immáron több mint százéves.
Ezüstérem a megyei döntőben Iskolánk II. korcsoportos (3-4.-es) labdarúgó csapata nagyszerűen szerepelt a Diákolimpián. Négy „lépcsőn” keresztül jutott el a megyei döntőig, ahol második helyezést ért el.
Sikeresen szerepeltek az I. korcsportos labdarúgóink A 2021/2022-es évad labdarúgó diákolimpia versenysorozata a városi selejtezőkkel indult a legkisebb korosztályunk számára. Két győztes mérkőzés után a városi döntőbe jutottunk, ahol színvonalas mérkőzések után sikerült az első helyet megszereznünk.
Országos döntőben a leány labdarúgó csapatunk Iskolánk leány labdarúgó csapata megnyerte a városi és a megyei versenyt és bejutott a Debrecenben megrendezésre kerülő országos döntőbe.
Jótékonysági plüssjáték gyűjtés! A kecskeméti Rotatact klub tagjai jótékonysági plüss játék gyűjtést szerveznek. Ha van otthon megunt, jó állapotú plüss játékod, hozd el nekünk a könyvtárba, mert ez nagy segítség! A játékokat május 28-án és 29-én a kecskeméti Városi gyermeknapon adományokért kínáljuk.

21.11.26.

Pályaválasztás

Iskolánk november 15-én pályaválasztási tanácsadást szervezett intézményünkben a 8. évfolyam számára. A Kecskeméti Pedagógus Szakszolgálat év elején a szülőknek tartott tájékoztatót. A továbbtanulás első lépése a megfelelő iskola kiválasztása. Ebben segítenek diákjainknak a szakszolgálat pályaorientációs munkatársai. A tanácsadókkal hosszú ideje tartjuk már ezt a gyümölcsöző kapcsolatot. Minden évben változások vannak a középiskolák életében, ezért napra kész információkra van szükségünk. A Pedagógus Szakszolgálat munkatársai abban tudnak a diákjainknak segíteni, hogy a sok adat között eltudjanak igazodni.

DSC00491

Egy 8. osztályos diák életében ez egy életre szóló lépés. A diákokra, szülőkre egy óriási felelősség hárul. Eldönteni 14 évesen a legnehezebb feladat, hogy az ember felnőtt életében mivel is szeretne foglalkozni. Számos olyan kérdés merül fel a gyermekben, szülőben egyaránt, amire nem tudja megadni a választ. Ezért van szükség a Pedagógus Szakszolgálat munkatársaira, hogy tanulóink megkapják a megfelelő segítséget.

DSC00498

Iskolánk nagy hangsúlyt fektet az információk beszerzésére. Diákjainkkal mindig részt veszünk a középiskolák által meghirdetett nyílt napokon, a Pályaválasztás Kiállításon, ahol Kecskeméten kívül az utóbbi pár évben már az országból egyre több iskola képviselteti magát, mutatja be intézményét.

DSC00499

A tanácsadók egyénileg is foglalkoznak a tanulókkal, ez a kapcsolat nagyon fontos, hiszen itt személyre szabottan tudják a teszt kitöltése, illetve az elbeszélgetés után megkeresni azt a középiskolát, ami a legmegfelelőbb a tanuló számára.

DSC00503

Akiknek már kiforrott elképzelésük van, milyen pályát, szakmát választanak, ebben az esetben azoknak könnyebb dolguk van, hiszen az elképzelésnek megfelelő iskolát kell csak megkeresni.

Akik viszont még nem tudják, hogy mit szeretnének magukkal kezdeni, nekik fontos, hogy az általuk feltett kérdéseikre választ, szakszerű segítséget kapjanak az erre szakosodott pedagógusoktól, szaktanácsadóktól.

DSC00508

A pályaválasztás nem egyszerű dolog, régen sem volt az, de most a fiataloknak nincs könnyű dolguk. Minden segítséget megkapnak pedagógusaiktól, a szaktanácsadóktól, a középiskoláktól, aminek meg is lesz a hozadéka.

DSC00514

Arra biztatjuk őket, hogy folyamatosan kérdezzen, és éljenek a felkínált lehetőségekkel!

fotók-szöveg: Borsos Andrea

Ki olvas minket?

Oldalainkat 117 vendég böngészi
Ma, Emil és Csanád napja van. Holnap Magdolna napja lesz.