péntek, április 19, 2024
ROKSTORIES ERROR: File not found: images/stories/CIKKEK/2023/tigris%20vadaskert/pngtree-cartoon-tiger-paw-tiger-pattern-than-heart-love-vector-illustration-png-image_8887443.png
image image image image image image image image
Angol nyelvi ügyeskedő verseny A Kecskeméti Vásárhelyi Pál Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola ebben a tanévben is megrendezte a városi szintű, Angol nyelvi ügyeskedő versenyét az 5-6. évfolyamos tanulók számára. 
Szlovén diákok látogatása a Rákócziban A Rákóczi-héten, az Erasmus+ projekt keretében, az OŠ Rudolfa Maistra iskolából, Šentilj faluból, Szlovéniából 10 tanuló és 2 kísérőtanár látogatott el iskolánkba 2024. március 18-22-e között.
Táncverseny Csömörön Tánciskolás verseny volt a Rákóczis táncosokkal 2024. február 10-én vasárnap.
Kölyökatlétika Iskolánkban már hagyomány, hogy megrendezésre kerül a város nagycsoportos óvodásai között a Kölyökatlétika verseny.
Rákóczis szerda Iskolánk beiskolázási programja a második félévben is folytatódik. Idén az első alkalomra január 10-én került sor. A Rákóczis Szerda keretében a hozzánk érkező óvodások ez alkalommal sportfoglalkozáson vettek részt. Tanítóink, játékos, szórakoztató, és fejlesztő feladatokkal készültek a gyerekeknek.
Szibériai tigris örökbefogadás Iskolánk felső tagozatos tanulói és a zöldkörösök már negyedik éve, a 2023/2024-es tanévben is, örökbe fogadták a Kecskeméti Vadaskert szibériai tigriseit.
Pályaorientációs nap Intézményünkben 2023. október 21-én tanulóinknak Pályaorientációs Napot szerveztünk.
Cseh diákok Kecskeméten Iskolánk 2023. október 2-6-a között fogadta a Základní škola 10 fős diákcsoportját és két kísérő tanárukat Dobřichovice városából.

23.10.19.

Cseh diákok Kecskeméten

Iskolánk 2023. október 2-6-a között fogadta a Základní škola 10 fős diákcsoportját és két kísérő tanárukat Dobřichovice városából. A látogatás az Európai Unió által támogatott Erasmus+ pályázat keretében valósult meg. Tavasszal a magyar iskola tanulói töltöttek el hetet a cseh partneriskolába, ők pedig idén ősszel látogattak el iskolánkba. Délelőtt közös nyelvi foglalkozásokon dolgoztak együtt a hetedikes és a nyolcadikos tanulókkal, ahol a fő cél a digitális kompetencia és az idegen nyelvi készségek fejlesztése volt.


5

 

A tanulók Európával, elsősorban a saját országaikkal kapcsolatos online társasjátékokat, online quiz kérdéseket, valamint online szabaduló szobákat készítettek közösen. Lehetőség nyílt arra is, hogy közös énekórán, magyar népdalokat tanuljanak a cseh vendégek.

1

Délutánonként Kecskemét fő látnivalóit tekintették meg, többek között a felújított Városháza Dísztermét és a Látogató Központot, a Katona József Színházat, a Leskovszky Hangszergyűjteményt. A magyar tanulókkal együtt próbálták ki a sárkányhajózást a Szabadidő Központban.

4

A cseh csoport Budapestre is elutazott, ahol a Fényművészeti Múzeumot tekintették meg, valamint hajókiránduláson is részt vettek.

6

A hétvégén rengeteg közös emlékkel gazdagodva búcsúztunk a cseh vendégektől, remélve, hogy hamarosan ismét egy közös projekten dolgozunk együtt.

2

Koordinátor: Kaszab Éva

Ki olvas minket?

Oldalainkat 84 vendég böngészi
Ma, Emma napja van. Holnap Tivadar napja lesz.