vasárnap, április 21, 2019
image image image image image image image image
Fogódzó Jótékonysági Gálaműsor Évek óta hagyomány már a II. Rákóczi Ferenc Általános Iskolában az intézmény diákjai által adott Gála műsor, a Fogódzó. Az utóbbi években a műsor mindig valamilyen kiválasztott téma köré épült fel. Idén megelevenedtek a magyar történelem dicső pillanatai. A Gála mottója pedig ez volt:" Ne felejtsd el honnan jöttél" SAJTÓMEGJELENÉS
Gasztro kaland a Rákócziban Kulturális Örökségünk címmel nyílt kóstolóval egybekötött kiállítás szerdán délelőtt a II. Rákóczi Ferenc Általános Iskolában. Öt országból harminc diák és tizenöt kísérő tanár érkezett az intézménybe az Erasmus+ program keretében, hogy bemutassák nemzetük kultúráját és barátkozzanak a kecskeméti gyerekekkel.
Tavaszi papírgyűjtés IDŐPONT: 2019. ÁPRILIS 15. (HÉTFŐ)
7.00-16.00 ÓRA
HELYSZÍN: AZ ISKOLA NAGYUDVARA KÉRJÜK, TÁMOGASD A DIÁKÖNKORMÁNYZAT AKCIÓJÁT!
Első helyezés a labdarúgó diákolimpián Április 3-án rendezték az I. korcsoportos labdarúgó diákolimpia városi döntőjét a Műkertvárosi Sportcentrumban. A résztvevő 4 csapat körmérkőzést játszott egymással, ezek alapján dőlt el a végső sorrend.
Nemzetközi találkozó iskolánkban 2019. április. 8-12-e között 30 tanulót látunk vendégül Izlandról, Dániából, Finnországból, Ciprusról és Spanyolországból a „Together- strong and safe” című Európai Uniós támogatású Erasmus+ KA2 iskolai együttműködési projekt első évét záró tanulási/tanítási/képzései tevékenységek keretében. A külföldi vendégek 12 magyar hatodikos tanulóval fognak együtt dolgozni angol nyelven.
Rákóczi Projekt A kecskeméti II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola idén is megrendezte az évek alatt hagyománnyá nőtt programsorozatát, a Rákóczi-hetet, ahol a diákok egész héten át különböző játékos foglalkozások keretében tisztelegtek iskolájuk névadója előtt. SAJTÓMEGJELENÉSEK
Rákóczi nyomában kirándulás A Honvédelmi Sportszövetség pályázatának részeként március 19-20-án 40 rákóczis diák indult útnak, hogy a fejedelem életében fontos szerepet játszó várakat látogassanak meg. Az utazás előtt kiselőadásokat készítettek a várak történetéről.
Mezei futás diákolimpia Kiemelkedő eredmények születtek a diákolimpián mezei futóverseny számban. Gratulálunk a II. és a IV. korcsoportos lánycsapatunk minden tagjának a szép eredményekért.


Mozgó Diák Prezentációkészítő verseny

Az előző évekhez hasonlóan ebben a tanévben is szeretnénk indulni a versenyen. Az első forduló témája: „Így tanulj a YouTube-on!” A megadott témát az iskolánk szemüvegén keresztül szeretnénk bemutatni, ehhez adatokra lenne szükségünk. Készítettünk egy kérdőívet, amelynek a megválaszolása csupán néhány percet vesz igénybe. Kérjük mindazok segítségét, akiknek van tanulási tapasztalatuk a YouTobe-on, töltsék ki kérdőívünket!

A tesztet a következő linkre kattintva lehetett elérni:  TESZT

 A kérdőív kitöltésének kiértékelését elvégeztük, amit a prezentációnkban meg lehet ismerni.

A feltöltött videót el lehet érni iskolánk honlapjáról is a következő linken:

Csapatunkra közönségszavazatot lehet leadni!

Szavazás ideje: 

2019. március 19-én, kedden 9:00 - március 22, péntek 16:00 

A szavazás módja: közönségszavazási űrlapon a következők szerint:

A 2018-19. tanévi Mozgó Diák közönségszavazó űrlap (megosztható, továbbítható) linkje:

SZAVAZÁS

A közönségszavazó google űrlap linkje tetszés szerint megosztható bármely internetes felületen (pl. facebook-on) vagy elküldhető E-mail-en bárkinek, annak érdekében, hogy minél többen megtekintsék a prezentációkat, majd tetszésnyilvánításukkal és az ŰRLAP ELKÜLDÉSÉVEL szavazzanak.

Az űrlapon egyszerre több prezentáció is megjelölhető tetszésnyilvánítással.

Szavazni csakis érvényes és működőképes E-mail cím megadásával lehetséges, tehát az űrlap ELKÜLDÉSE előtt a szavazó személy érvényes és aktív (levelek fogadására képes) E-mail címének megadása kötelező.

Fontos, hogy egy érvényes és aktív E-mail címről csakis egyetlen érvényes szavazatot fogadunk el!

Csapatunk:  Triple Stroke Kecskeméti II Rákóczi Ferenc Általános Iskola Mozgó Diák verseny 2018-2019

Nem elegendő a csapatnál a tetszik gomb bejelölése, végig kell menni a listán és az utolsó oldalon a küldés gombbal lehet a támogatást érvényesíteni.

Köszönjük a kitöltéseket és a támogatást!

plakat2019

kreta 

eugyintezes

TOGETHERLOGON

togetherlogo

erasmusplus

koszon

EBEDBEFIZETES

ISKOLABEMUTATO

ROLUNKIRTAK

video

TANEVRENDJE

CSENGETESIREND

FELMEROK

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterMa3765
mod_vvisit_counterTegnap5388
mod_vvisit_counterEzen héten31808
mod_vvisit_counterMúlt héten35373
mod_vvisit_counterEbben hónapban102821
mod_vvisit_counterMúlt hónapban154367
mod_vvisit_counterÖsszesen6552206
.

Elérhetőség:

elerheteseg jm

iskola alma logo

hatartalanul logo

Ki olvas minket?

Oldalainkat 64 vendég böngészi
Ma, Konrád és Zelmira napja van. Holnap Csilla és Noémi napja lesz.