kedd, március 26, 2019
image image image image image image image image
Rákóczi nyomában kirándulás A Honvédelmi Sportszövetség pályázatának részeként március 19-20-án 40 rákóczis diák indult útnak, hogy a fejedelem életében fontos szerepet játszó várakat látogassanak meg. Az utazás előtt kiselőadásokat készítettek a várak történetéről.
Mezei futás diákolimpia Kiemelkedő eredmények születtek a diákolimpián mezei futóverseny számban. Gratulálunk a II. és a IV. korcsoportos lánycsapatunk minden tagjának a szép eredményekért.
Mosolygó fogacskák pályázat Iskolánk két osztálya is indult a DM által szervezett „Mosolygó fogacskák” pályázaton. A pályázatokat az iskola honlapjáról is lehet támogatni, az alábbi linkek segítségével. Nagyon szépen köszönjük előre is!
Az első mobilitás Dániában 2018. október 30-november 1-je között Mészáros Zita tanárnő és én, mint projektkoordinátor Galtenbe, Dániába utaztunk, hogy részt vegyünk az első megbeszélésen a Stjærskolen nevű partneriskolában. Az zenés-játékos fogadó műsoron lehetőségünk nyílt találkozni az iskola tanulóival és tanáraival...
Mozgó Diák Prezentációkészítő verseny Az első forduló témája: „Így tanulj a YouTube-on!” A megadott témát az iskolánk szemüvegén keresztül szeretnénk bemutatni, ehhez adatokra lenne szükségünk. Kérjük mindazok segítségét, akiknek van tanulási tapasztalatuk a YouTobe-on, töltsék ki kérdőívünket!
SZAVAZÁS
Városi német nyelvi verseny Ebben a tanévben harmadszor került megrendezésre a német nyelvi verseny iskolánkban, melyen a 7. 8. osztályos gyermekek mérhették össze nyelvi felkészültségüket. A gyermekek különböző nyelvi felkészültséggel érkeztek, ezért 4 különböző csoportot hoztunk létre, ahol mindenki a tudásának megfelelő társakkal versenyezhetett.
Beiratkozás Értesítjük az érintett szülőket, hogy a 2019/2020. tanévre történő általános iskolai beíratásokra az alábbi időpontokban kerül sor:
2019. április 11. (csütörtök) 8.00 órától 19.00 óráig
2019. április 12. (péntek) 8.00 órától 19.00 óráig

Rákóczis Szerdák-szabadidős foglalkozások Januán 16-án szerdán a Rákóczis Szerdák keretén belül a szabadidős foglalkozásokon vehettek részt a hozzánk érkező óvodások...


Kutyás órák a Rákócziban

Nem véletlenül mondjuk, hogy a kutya az ember legjobb barátja. Régi mondás, de annál aktuálisabb ma is. A kutyák régen is, a mai időkben is sok feladatot oldottak meg, többek között a beteg emberek segítését.

IMG 9151

A II. Rákóczi Ferenc Általános Iskolában már évek óta vendégeskednek a négylábúak a „Kutyával Egy Mosolyért Alapítvány” jóvoltából. Ezt a kapcsolatot tovább ápolva, 2018-2019-es tanévtől nem csak néha látogatnak el hozzánk a kutyusok, hanem most már folyamatos résztvevői lesznek az óráknak.

IMG 9159

Iskolánkban ettől az évtől egy új pedagógus Dr. Mihályné Kömlei Krisztina a” Kutyával Egy Mosolyért Alapítvány” önkéntese az alapítvány füge nevű kutyusával járja az órákat és segíti a tanítást.

IMG 9168

A módszer neve állat asszisztált pedagógiai, melynek lényege, hogy a kutyát motivációs társként alkalmazzuk. A tanítási órákon a helyes válaszok jutalmazása a kutyusokon keresztül történik. Természetesen a tanulás mellett a négylábú ebek a játékban is társak.

IMG 9175

A gyerekek nagyon élvezik ezeket az órákat, a kutya számukra egy örömforrás, ezáltal a feladatok elvégzése is sokkal könnyebben megy.

IMG 9177

Iskolánk arra törekszik, hogy a tanulók több irányból meglegyenek támogatva, sokoldalú ismeretszerzéssel segítsük tanulásukat ezzel is növelve önbizalmukat. Ehhez járul hozzá a kutyás foglalkozás is.

IMG 9192

fotók-szöveg: Borsos Andrea


plakat2019

kreta 

eugyintezes

TOGETHERLOGON

togetherlogo

erasmusplus

koszon

EBEDBEFIZETES

ISKOLABEMUTATO

ROLUNKIRTAK

video

TANEVRENDJE

CSENGETESIREND

FELMEROK

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterMa4337
mod_vvisit_counterTegnap4720
mod_vvisit_counterEzen héten9057
mod_vvisit_counterMúlt héten35415
mod_vvisit_counterEbben hónapban131491
mod_vvisit_counterMúlt hónapban135750
mod_vvisit_counterÖsszesen6426509
.

Elérhetőség:

elerheteseg jm

iskola alma logo

hatartalanul logo

Ki olvas minket?

Oldalainkat 66 vendég böngészi
Ma, Emánuel napja van. Holnap Hajnalka napja lesz.