péntek, augusztus 17, 2018
image image image image image image image image
Tanévnyitó ünnepség TÁJÉKOZTATÁS  A TANÉVNYITÓ ÜNNEPSÉG IDŐPONTJA: 2018. SZEPTEMBER 3. 8:00 óra (utána tanítás)  A TANKÖNYVEKET MINDEN TANULÓ A TANÉVNYITÓ ÜNNEPSÉG UTÁN AZ OSZTÁLYFŐNÖKÉTŐL KAPJA MEG
Javítóvizsgák időpontjai A javítóvizsgák időpontjai olvashatók itt, ami 2018. augusztus 24-én lesz.
Grosics kupa Iskolánk rendszeres részvevője a Grosics kupának, amelyet Lakiteleken a Népfőiskola festői környezetében rendeznek meg. A mérkőzés után a fiúk lubickolhattak egyet a medencékben és este megnéztük közösen az Európa Liga döntőt.
Rákóczi Projekt Hét Iskolánk már márciusban lázasan készült névadójának II. Rákóczi Ferenc születésének évfordulójára. Diákjaink, színes óriás plakátokat készítettek, ezzel felidézve Rákóczi életének helyszíneit gyermekkorától egészen haláláig követve. A remekművekből az iskola aulájában egy kiállítás készült...
II. Rákóczi megemlékezés Iskolánk névadója II. Rákóczi Ferenc tiszteletére április 16-án ünnepséget rendeztünk. A színvonalas műsort az 5. b osztály adta elő. Diákjaink virágot helyeztek el, és emlékeztek a fejedelmet ábrázoló szobornál...
Beiskolázási Program a Rákócziban A nap zárásaként iskolánk vendége Juhász Roland a Videoton játékosa, 95-szörös magyar válogatott futballista az egészséges életmóddal kapcsolatban adott jó tanácsokat a gyerekeknek, majd beszállt egy közös focizásba az óvodásokkal és iskolánk sport osztályába járó gyerekekkel.
Miért a Rákóczi iskola? Haladva a kor igényeivel, az iskola kibővítette és új tartalommal töltötte meg az eddig is meglevő irányultságait. A 2018/2019-es tanévben két idegen nyelvi, egy angol és egy német és egy testnevelés-sport irányultságú osztályt szeretnénk indítani a KTE Labdarúgó Akadémiával együttműködve.
Sportosztályunk A sportosztályunk 22 fővel, 14 fiú futballista palántával és 8 kézilabdázni vágyó leánnyal indult el. A többi osztályhoz képest eltérés, hogy nálunk 6 testnevelés óra van, ennek keretében 2 órában bontásban a gyerekek a sportáguknak megfelelő képzésben részesülnek...

10.10.06.

dr. Szabó Ferencné

 drszaboferencnePályámat Szeged egyik általános iskolájában kezdtem. 1983. óta tanítok Kecskeméten a II. Rákóczi Ferenc Általános Iskolában. Sok éven keresztül 3. és 4. évfolyamos gyerekekkel foglalkoztam, azonban az utóbbi 10 évben már első évfolyamtól egészen negyedik osztályig a matematika, a testnevelés, a környezetismeret és az ének-zene szépségeivel ismertetem meg tanítványaimat. 

Közel 30 éve vagyok a pályán. A kezdeti időszakban első és második évfolyamon tanítottam. Körülbelül 14 éve már a harmadik és negyedik évolyamon töltöm mindennapjaimat. Fontosnak tartom a gyermeki szabadságot az értelmi, a testi és kreatív fejlődés szempontjából, azonban nevelési elveim közé tartozik, hogy olyan gyerekeket szeretnék formálni, akik ismerik és következetesen tiszteletben tartják saját és környezetük korlátait. A szűk korlátokat mégis elvetem, teret engedve a személyiségfejlődésnek és a tehetség kibontakozásának.

Ahol nevelés van, ott követelmények is vannak. Az életkori sajátosságokat messzemenően szem előtt tartva alakítom ki, hogy a szabály, a szokás van a gyerekért és nem fordítva. A határozott, következetes nevelés biztonságot ad a gyereknek a későbbi életében is.

Ki olvas minket?

Oldalainkat 31 vendég böngészi
Ma, Jácint napja van. Holnap Ilona napja lesz.