szerda, május 22, 2019
image image image image image image image image
Anyák Napi műsor Az ötödik évfolyam idén első alakalommal köszöntötte együtt az édesanyákat, nagymamákat, dédnagymamákat anyák napja alkalmából. Egy csodálatos zenei csokorral készült iskolánk nagykórusa...
Fogódzó köszönő levél Ezúton szeretnénk megköszönni mindenkinek, akik támogatták a Gála támogatói jegy megvásárlásával az Egyesületet , valamint adójuk 1% - val is hozzájárultak a Fogódzó Gyermek Segélyezési Egyesületet működéséhez.
Bízunk benne,hogy jövőre sem feledkeznek meg adójuk 1% -ról.
Fogódzó Jótékonysági Gálaműsor Évek óta hagyomány már a II. Rákóczi Ferenc Általános Iskolában az intézmény diákjai által adott Gála műsor, a Fogódzó. Az utóbbi években a műsor mindig valamilyen kiválasztott téma köré épült fel. Idén megelevenedtek a magyar történelem dicső pillanatai. A Gála mottója pedig ez volt:" Ne felejtsd el honnan jöttél" SAJTÓMEGJELENÉS
Gasztro kaland a Rákócziban Kulturális Örökségünk címmel nyílt kóstolóval egybekötött kiállítás szerdán délelőtt a II. Rákóczi Ferenc Általános Iskolában. Öt országból harminc diák és tizenöt kísérő tanár érkezett az intézménybe az Erasmus+ program keretében, hogy bemutassák nemzetük kultúráját és barátkozzanak a kecskeméti gyerekekkel.
Első helyezés a labdarúgó diákolimpián Április 3-án rendezték az I. korcsoportos labdarúgó diákolimpia városi döntőjét a Műkertvárosi Sportcentrumban. A résztvevő 4 csapat körmérkőzést játszott egymással, ezek alapján dőlt el a végső sorrend.
Nemzetközi találkozó iskolánkban 2019. április. 8-12-e között 30 tanulót látunk vendégül Izlandról, Dániából, Finnországból, Ciprusról és Spanyolországból a „Together- strong and safe” című Európai Uniós támogatású Erasmus+ KA2 iskolai együttműködési projekt első évét záró tanulási/tanítási/képzései tevékenységek keretében. A külföldi vendégek 12 magyar hatodikos tanulóval fognak együtt dolgozni angol nyelven.
Rákóczi Projekt A kecskeméti II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola idén is megrendezte az évek alatt hagyománnyá nőtt programsorozatát, a Rákóczi-hetet, ahol a diákok egész héten át különböző játékos foglalkozások keretében tisztelegtek iskolájuk névadója előtt. SAJTÓMEGJELENÉSEK
Rákóczi nyomában kirándulás A Honvédelmi Sportszövetség pályázatának részeként március 19-20-án 40 rákóczis diák indult útnak, hogy a fejedelem életében fontos szerepet játszó várakat látogassanak meg. Az utazás előtt kiselőadásokat készítettek a várak történetéről.

10.10.06.

Kovács Tamás

 Végzettség:

 A Kecskeméti Tanítóképző Főiskola tanítói szakán végeztem 1995-ben.

 Tanított tantárgyak:

 Jelenleg 2. osztályos tanulókat tanítok matematikát és testnevelést. Matematika kompetenciaterületen (harmadik évfolyamon) részt veszek az intézmény által elnyert Európai Uniós pályázat fenntartásában. Labdarúgó edzői végzettségemet az első és másodikos gyermekek edzésében és versenyeztetésében hasznosítom.

Magamról:

1997-ben kezdtem a pályámat Fülöpházán, a Deák Ferenc Általános Iskolában, ahol az iskola megszűnéséig, 2007 nyaráig dolgoztam. Az utolsó évben, mint megbízott igazgató tevékenykedtem. Az ottani iskola sajnálatos bezárása után áthelyezéssel kerültem a II. Rákóczi Ferenc Általános Iskolába. Azóta az alsó tagozat minden évfolyamán tanítottam.

 A családomban négyen vagyunk, feleségem szintén tanító, két lányom közül az egyik a Bányai Júlia, a másik a Bólyai János Gimnázium tanulója.

 Az uniós pályázatban, továbbképzéseken való részvétel sok új eszközt, információt, lehetőséget adott a kezembe, melyet matematika órákon hasznosítok. A gyerekek saját használatú laptopjaikon keresztül kaphatnak olyan feladatokat, „játékokat”, melyek segítik a logikus gondolkodásukat, kreativitásukat és mindezt „könnyedebb” formában végezhetik. A „mikor játszunk megint a laptopon?” sokszor elhangzó kérdés azt bizonyítja, hogy ezeket az órákat a gyerekek nem is tanulásnak, hanem inkább játéknak fogják fel, pedig havonta ebben a formában teszteket is végeznek.

 A tanítás mellett fontos feladatomnak tartom azt a törekvést, hogy a gyerekekben ne kényszer, hanem belső indíttatássá váljék a helyes viselkedésük, a megnyilvánulásaik, a társaik és a felnőttek elfogadása és tisztelete, a környezetük rendben tartása, a környezettudatos magatartásuk és nem utolsó sorban a tanuláshoz való pozitív hozzáállásuk.plakat2019

kreta 

eugyintezes

TOGETHERLOGON

togetherlogo

erasmusplus

koszon

EBEDBEFIZETES

ISKOLABEMUTATO

ROLUNKIRTAK

video

TANEVRENDJE

CSENGETESIREND

FELMEROK

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterMa2889
mod_vvisit_counterTegnap6112
mod_vvisit_counterEzen héten12646
mod_vvisit_counterMúlt héten32450
mod_vvisit_counterEbben hónapban99325
mod_vvisit_counterMúlt hónapban136279
mod_vvisit_counterÖsszesen6684989
.

Elérhetőség:

elerheteseg jm

iskola alma logo

hatartalanul logo

Ki olvas minket?

Oldalainkat 92 vendég böngészi
Ma, Júlia és Rita napja van. Holnap Dezső napja lesz.