szombat, január 19, 2019
image image image image image image image image
Rákóczis Szerdák-szabadidős foglalkozások Januán 16-án szerdán a Rákóczis Szerdák keretén belül a szabadidős foglalkozásokon vehettek részt a hozzánk érkező óvodások...
Kölyökatlétika verseny Január 16-án szerdán került megrendezésre a beiskolázási programunk egyik sportrendezvénye a Kölyökatlétika. Idén az Árpádvárosi, a Kálmán Lajos utcai, a Piarista óvoda, a Tündérkert, a Teknősvár, és a Hosszú utcai óvoda gyermekei vettek részt foglalkozásunkon. Fáriné Boros Erika tagintézmény-vezető ünnepélyes megnyitója után egy közös bemelegítéssel hangolódott rá mindenki a versenyre, a gyakorlatokat iskolánk két negyedikes diákja mutatta be az ovisoknak.
Nálunk forgatott az M1 Nálunk forgatott a helyi televízió, és az országos médiában is megjelentünk (M1). Nagy hangsúlyt fektetünk a mindennapokban az egészséges életmódra való nevelés...
Erzsi néni 100. születésnapjára Különleges kérést tett közzé decemberben a Magyar Máltai Szeretetszolgálat egyik dolgozója. Felhívását mi is olvastuk a Szeretlek Magyarország weboldalon, illetve a Facebookon. Iskolánk sok alsós tanulója nevében küldtük ERZSI néni közelgő 100. születésnapja alkalmából szívünk minden melegével megírt jókívánságainkat.
Sulikuckó 01.09. Idén újra elkezdődött a várva várt beiskolázási programunk a Sulikuckó. Január 9-én három óvodából 42 kigyermek jött el hozzánk. Az óvodások különböző kézműves foglalkozásokon vettek rész.
Iskolai Karácsonyi Műsor Iskolánk karácsonyi műsorát idén a 3. a osztálytól és iskolánk kiskórusától kaptuk. Jókai Mór Melyiket a kilenc közül novelláját adták elő. Az előadás megható volt, a gyerekek teljes beleéléssel, nagyon ügyesen adták elő a darabot, könnyeket csalva szemünkbe.
KMJV Önkormányzata karácsonyi műsor December 18-án délután sok kis gyerek gyűlt össze a II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola sportcsarnokában. KMJV Önkormányzatának 13. választókörzete támogatásával Kovács Ferenc Önkormányzati Képviselő Úr szervezésében, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Kecskeméti csoportja közreműködésével került megrendezésre a Karácsonyi Műsor.
Miért a Rákóczi iskola? Haladva a kor igényeivel, az iskola kibővítette és új tartalommal töltötte meg az eddig is meglevő irányultságait. A 2018/2019-es tanévben két idegen nyelvi, egy angol és egy német és egy testnevelés-sport irányultságú osztályt szeretnénk indítani a KTE Labdarúgó Akadémiával együttműködve.

10.10.06.

Kovács Tamás

 Végzettség:

 A Kecskeméti Tanítóképző Főiskola tanítói szakán végeztem 1995-ben.

 Tanított tantárgyak:

 Jelenleg 2. osztályos tanulókat tanítok matematikát és testnevelést. Matematika kompetenciaterületen (harmadik évfolyamon) részt veszek az intézmény által elnyert Európai Uniós pályázat fenntartásában. Labdarúgó edzői végzettségemet az első és másodikos gyermekek edzésében és versenyeztetésében hasznosítom.

Magamról:

1997-ben kezdtem a pályámat Fülöpházán, a Deák Ferenc Általános Iskolában, ahol az iskola megszűnéséig, 2007 nyaráig dolgoztam. Az utolsó évben, mint megbízott igazgató tevékenykedtem. Az ottani iskola sajnálatos bezárása után áthelyezéssel kerültem a II. Rákóczi Ferenc Általános Iskolába. Azóta az alsó tagozat minden évfolyamán tanítottam.

 A családomban négyen vagyunk, feleségem szintén tanító, két lányom közül az egyik a Bányai Júlia, a másik a Bólyai János Gimnázium tanulója.

 Az uniós pályázatban, továbbképzéseken való részvétel sok új eszközt, információt, lehetőséget adott a kezembe, melyet matematika órákon hasznosítok. A gyerekek saját használatú laptopjaikon keresztül kaphatnak olyan feladatokat, „játékokat”, melyek segítik a logikus gondolkodásukat, kreativitásukat és mindezt „könnyedebb” formában végezhetik. A „mikor játszunk megint a laptopon?” sokszor elhangzó kérdés azt bizonyítja, hogy ezeket az órákat a gyerekek nem is tanulásnak, hanem inkább játéknak fogják fel, pedig havonta ebben a formában teszteket is végeznek.

 A tanítás mellett fontos feladatomnak tartom azt a törekvést, hogy a gyerekekben ne kényszer, hanem belső indíttatássá váljék a helyes viselkedésük, a megnyilvánulásaik, a társaik és a felnőttek elfogadása és tisztelete, a környezetük rendben tartása, a környezettudatos magatartásuk és nem utolsó sorban a tanuláshoz való pozitív hozzáállásuk.



plakat2019

kreta 

logo

CHILDREN2020

erasmusplus

koszon

EBEDBEFIZETES

ISKOLABEMUTATO

ROLUNKIRTAK

video

TANEVRENDJE

CSENGETESIREND

FELMEROK

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterMa4457
mod_vvisit_counterTegnap6001
mod_vvisit_counterEzen héten32684
mod_vvisit_counterMúlt héten34463
mod_vvisit_counterEbben hónapban89355
mod_vvisit_counterMúlt hónapban107037
mod_vvisit_counterÖsszesen6098230
.

Elérhetőség:

elerheteseg jm

iskola alma logo

hatartalanul logo

Ki olvas minket?

Oldalainkat 49 vendég böngészi
Ma, Sára és Márió napja van. Holnap Fábián és Sebestyén napja lesz.