péntek, október 19, 2018
image image image image image image image image
Pályaorientációs nap Iskolánkban október 13-án szombaton Pályaorientációs Napot tartottunk. A továbbtanulási és pályaválasztási napon a Bács-Kiskun Megyei Pedagógiai Szakszolgálat munkatársa Hajagos Kiss Margit pályaválasztási tanácsadó segítette a diákokat a választásban, valamint három kecskeméti középiskola is bemutatkozott.
„Fizess Mosollyal”! 7.c Iskolánkban idén is folytatódik a „Fizess Mosollyal” akció. Október 12.-én a 7. c osztály nem szégyellte kézbe fogni a seprűt, lapátot, gereblyét és egyéb kerti szerszámokat és eltakarítani a lehullott százaz faleveleket az iskola körül és a benti kis udvarban is. A diákok nagyon lelkesen tették mindezt a szép napsütésben. Ezzel a munkával hozzájárultak az iskola tisztaságához, rendezettségéhez.
Népdaléneklési verseny Az idei tanévben is megrendezésre került a nagy hagyományokkal bíró városi népdaléneklési verseny a Damjanich Iskolában. A II. Rákóczi Ferenc Általános Iskolát két fiatal énekes versenyző is képviselte: Rück Renáta 6.D és Lőrincz Katica 8.D osztályos tanulók.
A Zene Világnapja Balázs Jánossal A Zene Világnapján október 1-én Iskolánk vendége volt Balázs János Liszt Ferenc-díjas zongoraművész. Európa, Amerika, Ázsia legismertebb koncerttermeinek állandó vendége. A Snétberger Központ tanára. Példaképe, szellemi hagyatékának ápolása céljából megalapította a Cziffra György Fesztivált, melynek művészeti vezetője...
A Magyar Népmese Napja Iskolánk szeptember 28-án pénteken a hét zárásaként a Magyar Népmese Napja alkalmából szórakoztató programokkal várta a diákokat. Csütörtökön a zenés tornán a gyerekek beöltöztek különböző mesefiguráknak és úgy tornázták, táncolták végig az első órát.
Rendhagyó énekóra Idén is megrendezésre kerül a Hírös Agóra Kulturális Központ által szervezett Népzenei Találkozó. Évről évre már hagyomány, hogy az ideérkező vendégek, egy kis bemutatót tartanak a kecskeméti iskolákban.
Pályaválasztási szülői értekezlet 2018. szeptember 11-én tanévnyitó szülői értekezletet tartottunk a 8. évfolyamos szülők részére. Az első szülői értekezlet legfontosabb témája a továbbtanulás, pályaválasztás volt.
Miért a Rákóczi iskola? Haladva a kor igényeivel, az iskola kibővítette és új tartalommal töltötte meg az eddig is meglevő irányultságait. A 2018/2019-es tanévben két idegen nyelvi, egy angol és egy német és egy testnevelés-sport irányultságú osztályt szeretnénk indítani a KTE Labdarúgó Akadémiával együttműködve.

10.10.06.

Kovács Tamás

 Végzettség:

 A Kecskeméti Tanítóképző Főiskola tanítói szakán végeztem 1995-ben.

 Tanított tantárgyak:

 Jelenleg 2. osztályos tanulókat tanítok matematikát és testnevelést. Matematika kompetenciaterületen (harmadik évfolyamon) részt veszek az intézmény által elnyert Európai Uniós pályázat fenntartásában. Labdarúgó edzői végzettségemet az első és másodikos gyermekek edzésében és versenyeztetésében hasznosítom.

Magamról:

1997-ben kezdtem a pályámat Fülöpházán, a Deák Ferenc Általános Iskolában, ahol az iskola megszűnéséig, 2007 nyaráig dolgoztam. Az utolsó évben, mint megbízott igazgató tevékenykedtem. Az ottani iskola sajnálatos bezárása után áthelyezéssel kerültem a II. Rákóczi Ferenc Általános Iskolába. Azóta az alsó tagozat minden évfolyamán tanítottam.

 A családomban négyen vagyunk, feleségem szintén tanító, két lányom közül az egyik a Bányai Júlia, a másik a Bólyai János Gimnázium tanulója.

 Az uniós pályázatban, továbbképzéseken való részvétel sok új eszközt, információt, lehetőséget adott a kezembe, melyet matematika órákon hasznosítok. A gyerekek saját használatú laptopjaikon keresztül kaphatnak olyan feladatokat, „játékokat”, melyek segítik a logikus gondolkodásukat, kreativitásukat és mindezt „könnyedebb” formában végezhetik. A „mikor játszunk megint a laptopon?” sokszor elhangzó kérdés azt bizonyítja, hogy ezeket az órákat a gyerekek nem is tanulásnak, hanem inkább játéknak fogják fel, pedig havonta ebben a formában teszteket is végeznek.

 A tanítás mellett fontos feladatomnak tartom azt a törekvést, hogy a gyerekekben ne kényszer, hanem belső indíttatássá váljék a helyes viselkedésük, a megnyilvánulásaik, a társaik és a felnőttek elfogadása és tisztelete, a környezetük rendben tartása, a környezettudatos magatartásuk és nem utolsó sorban a tanuláshoz való pozitív hozzáállásuk.


kreta 

logo

CHILDREN2020

erasmusplus

koszon

EBEDBEFIZETES

ISKOLABEMUTATO

ROLUNKIRTAK

video

TANEVRENDJE

CSENGETESIREND

FELMEROK

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterMa3027
mod_vvisit_counterTegnap3539
mod_vvisit_counterEzen héten19057
mod_vvisit_counterMúlt héten29417
mod_vvisit_counterEbben hónapban76731
mod_vvisit_counterMúlt hónapban110057
mod_vvisit_counterÖsszesen5741557
.

Elérhetőség:

elerheteseg jm

iskola alma logo

hatartalanul logo

Ki olvas minket?

Oldalainkat 49 vendég böngészi
Ma, Nándor napja van. Holnap Vendel és Irén napja lesz.