kedd, augusztus 14, 2018
image image image image image image image image
Tanévnyitó ünnepség TÁJÉKOZTATÁS  A TANÉVNYITÓ ÜNNEPSÉG IDŐPONTJA: 2018. SZEPTEMBER 3. 8:00 óra (utána tanítás)  A TANKÖNYVEKET MINDEN TANULÓ A TANÉVNYITÓ ÜNNEPSÉG UTÁN AZ OSZTÁLYFŐNÖKÉTŐL KAPJA MEG
Javítóvizsgák időpontjai A javítóvizsgák időpontjai olvashatók itt, ami 2018. augusztus 24-én lesz.
Grosics kupa Iskolánk rendszeres részvevője a Grosics kupának, amelyet Lakiteleken a Népfőiskola festői környezetében rendeznek meg. A mérkőzés után a fiúk lubickolhattak egyet a medencékben és este megnéztük közösen az Európa Liga döntőt.
Rákóczi Projekt Hét Iskolánk már márciusban lázasan készült névadójának II. Rákóczi Ferenc születésének évfordulójára. Diákjaink, színes óriás plakátokat készítettek, ezzel felidézve Rákóczi életének helyszíneit gyermekkorától egészen haláláig követve. A remekművekből az iskola aulájában egy kiállítás készült...
II. Rákóczi megemlékezés Iskolánk névadója II. Rákóczi Ferenc tiszteletére április 16-án ünnepséget rendeztünk. A színvonalas műsort az 5. b osztály adta elő. Diákjaink virágot helyeztek el, és emlékeztek a fejedelmet ábrázoló szobornál...
Beiskolázási Program a Rákócziban A nap zárásaként iskolánk vendége Juhász Roland a Videoton játékosa, 95-szörös magyar válogatott futballista az egészséges életmóddal kapcsolatban adott jó tanácsokat a gyerekeknek, majd beszállt egy közös focizásba az óvodásokkal és iskolánk sport osztályába járó gyerekekkel.
Miért a Rákóczi iskola? Haladva a kor igényeivel, az iskola kibővítette és új tartalommal töltötte meg az eddig is meglevő irányultságait. A 2018/2019-es tanévben két idegen nyelvi, egy angol és egy német és egy testnevelés-sport irányultságú osztályt szeretnénk indítani a KTE Labdarúgó Akadémiával együttműködve.
Sportosztályunk A sportosztályunk 22 fővel, 14 fiú futballista palántával és 8 kézilabdázni vágyó leánnyal indult el. A többi osztályhoz képest eltérés, hogy nálunk 6 testnevelés óra van, ennek keretében 2 órában bontásban a gyerekek a sportáguknak megfelelő képzésben részesülnek...

10.10.06.

Kovács Tamás

 Végzettség:

 A Kecskeméti Tanítóképző Főiskola tanítói szakán végeztem 1995-ben.

 Tanított tantárgyak:

 Jelenleg 2. osztályos tanulókat tanítok matematikát és testnevelést. Matematika kompetenciaterületen (harmadik évfolyamon) részt veszek az intézmény által elnyert Európai Uniós pályázat fenntartásában. Labdarúgó edzői végzettségemet az első és másodikos gyermekek edzésében és versenyeztetésében hasznosítom.

Magamról:

1997-ben kezdtem a pályámat Fülöpházán, a Deák Ferenc Általános Iskolában, ahol az iskola megszűnéséig, 2007 nyaráig dolgoztam. Az utolsó évben, mint megbízott igazgató tevékenykedtem. Az ottani iskola sajnálatos bezárása után áthelyezéssel kerültem a II. Rákóczi Ferenc Általános Iskolába. Azóta az alsó tagozat minden évfolyamán tanítottam.

 A családomban négyen vagyunk, feleségem szintén tanító, két lányom közül az egyik a Bányai Júlia, a másik a Bólyai János Gimnázium tanulója.

 Az uniós pályázatban, továbbképzéseken való részvétel sok új eszközt, információt, lehetőséget adott a kezembe, melyet matematika órákon hasznosítok. A gyerekek saját használatú laptopjaikon keresztül kaphatnak olyan feladatokat, „játékokat”, melyek segítik a logikus gondolkodásukat, kreativitásukat és mindezt „könnyedebb” formában végezhetik. A „mikor játszunk megint a laptopon?” sokszor elhangzó kérdés azt bizonyítja, hogy ezeket az órákat a gyerekek nem is tanulásnak, hanem inkább játéknak fogják fel, pedig havonta ebben a formában teszteket is végeznek.

 A tanítás mellett fontos feladatomnak tartom azt a törekvést, hogy a gyerekekben ne kényszer, hanem belső indíttatássá váljék a helyes viselkedésük, a megnyilvánulásaik, a társaik és a felnőttek elfogadása és tisztelete, a környezetük rendben tartása, a környezettudatos magatartásuk és nem utolsó sorban a tanuláshoz való pozitív hozzáállásuk.


Ki olvas minket?

Oldalainkat 102 vendég böngészi
Ma, Marcell napja van. Holnap Mária napja lesz.